Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 venisafeni
Pozdravček!

Tudi sama sem začela nabirati svoje prve tekaške zmage. Naj omenim, da nikoli niti v osnovni niti v srednji šoli nisem tekla, je po dveh mesecih in 180 km teka zame to precejšen napredek.
Trenutno jih brez problema pretečem 9 km v 55 minutah. Tempo teka je lahkoten, uživam v teku, kdaj pa kdaj me sopara ali pa kakšne druge zdravstvene težave zmatrajo in takrat jih pretečem nekje okoli 5 km.
Je to vredu? Kakšen naj bo trening ... zmeraj enako dolg ali so vmes lahko tudi krajši teki?

Pojavlja se mi tudi naslednja dilema. Teči hitreje ali teči dlje? Kaj je boljša opcija? Vem, da pri počasnejšem kuriš maščobe, pri hitrejšem pa pridobivaš na mišicah ... ampak kaj je bolj produktivno?

Lp
Barbara
Uporabniški avatar
 flikca
Ne vem, če obstaja pameten odgovor na tvoje zadnje vprašanje.

Ne glede na to, kako radi imamo tukaj prisotni tek, mislim da bi težko govorili o kaki posebni produktivnosti. Vsak ima svoj razlog, motivacijo in zadovoljstvo, ki ga potegne iz tega. Tako si tudi vsak tekač izbere svoje razdalje in tempo glede na omenjeno. Kaj je najbolj "produktivno" je tako po mojem odvisno samo od tvojih ambicij in počutja ob teku.
Uporabniški avatar
 Vreme
Ni dileme, še naprej uživaj v teku in če boš to počela še naprej boš sama ugotovila kaj ti najbolj odgovarja. Splošnega recepta ni. Eni hitrje, eni počasneje, eni krajše eni daljše razdalje, možnosti je veliko. Nekje se bo našel prostor tudi zate.

Kar se tiče treninga sam prakticiram že vrsto let tri. Dva med tednkom krajša in hitrejša, eden čez viken daljši in počasnejši. Kakšne pa so te razdalje pa je čisto odvisno za kaj se pripravljaš. Malo še pobrskat po forumu pa bo :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA