Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:
Meni se pa jebe za tebe in nas pusti pr mir. :D

Ej, saj vem, da si na moji strani, ni potrebno z enakimi besedami :D .
Uporabniški avatar
 tae
Prišel sem do konca.

Vsem hvala za odgovore, komentarje, misli, nasvete in vse ostalo.

Tema zaprta in zaključena.

Se vidimo verjetno na TF pikniku.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Ampak eni smo pa izviseli pri odgovorih. Vsaj na prvega sem pričakoval kakšno reakcijo.
Se vidimo na pikniku, prej je pa menda še ena rekreativna TF desetka.
 nack
Pozdravljen Miha!

Po dolgem času sem spet začel brati tekaški forum in ene izmed prvih tem, ki sem jih prebral je bila tvoja "Tae se ne gre več". Že takrat sem želel par besed napisati pa se mi vseskupaj ni zdelo dovolj pomembno, da bi se vključeval v debato.
Seveda celotne debate nisem šel brat tako, da ne vem ali je že kdo na tak način in o sledeči temi pisal ali ne...
V glavnem, prebral sem začetek teme in nekaj prvih komentarjev in si rekel. Ja, je pa res otročji, kot bi otroku v peskovniku nekaj vzel in pravi "ja zdaj se ne grem pa več". Nato pa se je zgodil epilog moje izkušnje...
Sam že nekaj let kar precej rekreativno tečem in se udeležujem tudi različnih tekmovanj, kjer mi je seveda čas zelo pomemben - zato grem na tekmovanje, da se preizkusim.
V zadnjih dveh letih sem začel opažati, da se sploh v klance pa tudi sicer v določenih delih proge zelo mučim. Za sicer solidne rezultate sem moral vložiti bistveno več kot predhodna leta. Pa tudi regeneracija po teku je bila daljša. Vse se je še stopnjevalo skozi zimo in pomlad, ko sem imel kar naprej razne viroze in bakterijska vnetja zgornjih dihal. Hitro sem se utrudil, močno švical, noge so bile težke, počutje slabo.
Kljub temu sem kolikor se je le dalo tekel oziroma se rekreiral, v klance sem pogosto hodil. Stanje se je sicer nekoliko izboljšalo, tako, da sem se v nedeljo 26.06. udeležil letošnjek prvega tekmovanja. Začel sem hitro, z veliko lahkoto, nato me je popolnoma pobralo, na koncu spet tekel solidno - končni rezultat je bil zadovoljiv. Vedno ob težavah sem iskal razloge ali v tem, da treniram premalo, ali v tem, da sem itak preobremenjen, ali v tem, da se že staram itd.
Pred dnevi, pa sem dobil izvide krvi in poročilo zdravniškega pregleda, na katerem sem bil službeno - bil sem šokiran DIAGNOZA - slabokrvnost oziroma ANEMIJA. Za tiste, ki bolezni ne poznate in vas zanima si preberite na spletu - je dosti napisanega o tem.
Torej bistvo - vsi rekreativni tekači, ki tečete malo več kot je to čista rekreacija, ki hodite na tekmovanje, pojdite na zdravniški pregled ali kak drugi pregled, kjer vas bodo pogledali strokovnjaki in izmerili določene parametre ter vam svetovali koliko in kako trenirati.

Lep večer

Stanko
 abcd
@nack, ko sem prišel do stavka kjer opisuješ težave s klancem, sem si takoj rekel, da bi si moral pregledati kri. Sam sem imel iste probleme.
Na kakšen način pa si potem izboljšal vrednosti v krvi in kako dolgo je trajalo?
 nack
Izvide sem dobil šele v četrtek, tako, da ne vem koliko časa bo trajalo, da se bo rdeča krvna slika popravila.
Takoj sem pričel jemati Feroglobin (kapsule, ki se dobijo brez recepta in vsebujejo železo Vitamin B12, B6 in B1 ter še nekatere kovine in vitanine, ki so potrebni pri tvorbi hemoglobina). Nekoliko sem priredil tudi ostalo prehrano.
Poleg tega mi je prijatelj dal recept za pripravek, ki menda zelo pomaga pri anemiji, sestavljen iz terana, medu, fig, suhega grozdja, borovnic in suhih sliv. Zagotovil mi je, da se bodo eritrociti in hemoglobin bistveno poravili v 10. dneh. Bomo videli?
Kako pa si ti popravil slabokrvnost in koliko časa je dejansko trajalo? Zanima me tudi če je sploh možno, da pridem s hemoglobinom blizu 180?

Lep dan!
 abcd
Vprašanje zakaj jih nekateri nimamo dovolj?
Jaz umetnih pripravkov nisem hotel jemati sem pa po letih uspel zvišati nivo belih krvničk nad minimum.
Rdeče me ne skrbijo toliko ker jih proti belim z lahkoto zvišaš.
Vseeno sem si na netu nekaj prebral in uspel dojeti, da je problem pri rdečih in belih krvničkah v ledvicah in kostem mozgu, ki bi ob pravilnem delovanju moral pridelati dovolj novih. Mislim, da bi nam EPO v kratkem času uspel krvno sliko zelo izboljšati brez dodatne škode. :D Vprašanje pa če je to prava rešitev. B12 pa železo bi naj bila tudi vedno v zmanjšanih količinah. Baje, da je treba veliko počivat.
Trenutno sem z rdečo krvno sliko kakšnih 10% pod minimumom (krvničke, Hb, Ht). Že leta jem kar nekaj dodatkov, ki si jih naštel pa ni bistvenega efekta. Zgleda, da ne deluje na vse enako. Za Hb sem mi zdi, da sem nekje prebral, da z nekaj čez 150 enot lahko dosežeš skoraj vrhunske razultate.
Kako si pa kaj ti s "cvičkom" v žilah?
 nack
Hvala za informacijo.
Mislim, da tu ne gre za zlorabo teme. Želel sem le mojemu znancu Mihi in vsem ostalim tekačem na podlagi lastne izkušnje svetovati naj dajo pregledat kri in si izmerjo določene parametre ter pridobijo mnenje strokovnjakov glede treninga in predvidenih realnih rezultatov. Vse kar je pomembno pa je zdrav duh v zdravem telesu.

PS: Glede Cvička v žilah pa je stanje bolj slabo. Morda če bi ga bilo več ne bi imel problemov s slabokrvnostjo. :wink: Upam, da mi ne bodo dolenjci zamerili, da delam reklamo za Teran. :oops:
 anab
nack napisal/-a:Pozdravljen Miha!

Ja, je pa res otročji, kot bi otroku v peskovniku nekaj vzel in pravi "ja zdaj se ne grem pa več".
Stanko

Ni v moji navadi se oglašati na TF kar brez veze, ampak tole me pa zelo pojezi :mrgreen: , da nekdo piše, da se ne gre več. Se pač ne gre več !!!! Tae!!! In tega ne piši več! Napiši kaj koristnega za nas začetnike, ali pa vsak pozitivnega! Bo šlo TAE??? Če pa še vedno ne bo šlo pa spij kaj takega :drink
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA