StaraKost napisal/-a:....nikoli ne bom razumel kako te lahko moti udeležba aktivnih tekmovalcev
.
Tudi jaz ne. A ni čar tekaških prireditev ravno v tem, da lahko nastopi kdor koli? Da je to verjetno edini šport, pri katerem se lahko na startu znajdeš skupaj s svetovnim rekorderjem ali prvakom oziroma da z njim nastopiš na isti tekmi? Ali da nastopiš skupaj z vrhunskim športnikom iz katerega drugega športa (in ga celo prehitiš, ker je morda slabši tekač od tebe, čeprav je npr. najboljši v metu kladiva)?
Sicer pa ne vidim prav nobenega razloga, zakaj bi nor. Obivankenobi ali kdo drug (tudi jaz, recimo) na Ljubljanskem maratonu pustil povabljenim Kenijcem, da gredo naprej.

Prav nihče nam ne more preprečiti, da bi jih vsaj skušali prehiteti.
(No, brez skrbi, jaz letos nimam teh ambicij.

)
Sploh pa: ja, o katerih rekreativcih govorite? Lahko bi se tudi strinjala z vami, da naj bodo rekreativni teki namenjeni samo rekreativcem. Ampak definicija rekreativcev je ta, da so to tisti, ki se s tekom ne ukvarjajo poklicno. Ne pa, da so to tisti, ki so člani klubov. Član kluba po moje sploh ni tako težko postati. Težje pa je teči dobro (pa če si ali če nisi član kluba). Pa tudi tisti, ki so najboljši, so morali nekje začeti. Kje je potem ta meja, do katere bi tekač še smel nastopati na rekreativni prireditvi?