Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 sitrader
Luka Ljubič napisal/-a:
Sam merilnikov za srčni utrip ne uporabljam, sem pa (tiste parkrat v življenju ko sem ga uporabljal) naletel na te dve težavi.
Ali je bil stik pasu na kožo slab in so se zato pojavile motnje v prikazovanju
ali pa sva dva tekača tekla skupaj (blizu eden drugega, oba sva mela merilnike srčnega utripa) in je ura zaznavala signal iz obeh pasov, kar se je odražalo, da sem imel srčni utrip tudi 250 ipd.

Lp Luka

Teh težav že dolgo ni več. Pasovi so sedaj pogosto iz blaga in se lažje prilagajajo telesu, samo dovolj dobro jih moraš namočit pred uporabo (in dobro prat po koncu). Kar zadeva sprejemanja dveh signalov pa praktično vsaka ura današnja (razen če je res stara ali pa kakšen preeasy model) ima možnost t.i. kodiranega signala oz. še bolje... praktično vse novejše uporabljajo digitalne signale v GHz območju in težav s sprejemanjem soseda ni več. Načeloma lahko trener gleda in spremlja tudi 10 tekačev (ali kolesarjev) tako da se preprosto vozi tudi 20m za njimi (in vidi vsakega posebej). Edini problem te digitalne tehnologije pa so.... mobiteli. Ki lahko zmotijo signal pri klicu (še najbolj do kakega sensorja ne toliko do pulzmetra). In pa voda, zato digitalna tehnologija zaenkrat še ni vem kako uporabna pri plavanju.
 sitrader
spela* napisal/-a:Ti merilci utripa so INFORMATIVNE narave, niso instrument za diagnostiko.

Že mogoče, pa vendar mislim da je splošno znano da imajo nekateri merilci enega podjetja precej pogosto težave. oz. precej bolj pogosto kot recimo drugega. Na žalost so ti (s težavami) tudi najbolj razširjeni (verjetno zaradi cene).

V glavnem se strinjam, če je rezultat čuden (kot tisto 50) ga preprosto ignoriraj pri analizi. Ker ni realen, ne logičen. Ker napake se lahko zgodijo. Tudi pri najboljših.
 sitrader
sitrader napisal/-a:
spela* napisal/-a:Ti merilci utripa so INFORMATIVNE narave, niso instrument za diagnostiko.

Že mogoče, pa vendar mislim da je splošno znano da imajo nekateri merilci enega podjetja precej pogosto težave. oz. precej bolj pogosto kot recimo drugega. Na žalost so ti (s težavami) tudi najbolj razširjeni (verjetno zaradi cene).

V glavnem se strinjam, če je rezultat čuden (kot tisto 50) ga preprosto ignoriraj pri analizi. Ker ni realen, ne logičen. Ker napake se lahko zgodijo. Tudi pri najboljših, kot je spela* že omenila.
 Luka Ljubič
Sitrader hvala za pojasnilo. Kakor pravim zelo redko uporabljam merilnike za srčni utrip, tako da nisem na tekočem kakšni so kej sodobni merilci. Nekako sem si mislil, da ta novejše "mašince" nimajo več teh problemov, ampak sem useeno napisal, tako da kdo ki ima še malo starejšo uro lahko raši svojo težavo.
Uporabniški avatar
 StaraKost

Današnji boljši pulzmetri so enakovredni napravam za dijagnostiko, posebej takrat ko delajo meritve in teste v mirojočem sedečem ali ležečem položaju in primernem okolju.
Do napak pri tekaški/kolesarski uporabi prihaja zaradi raznoraznih motelj iz okolja, največkrat so krivi daljnovodi. Pri kolesarjenju pa včasih tudi zaradi plapolanja preveč ohlapnega dresa/vetrovke nad senzorjem, pri veliki hitrosti ali vetru, ........prav zaradi tega ima večina software-a za analizo podatkov, možnost editiranja s pomočjo error correction opcije, ki nam omogoča, da porežemo te extremno nizke ali visoke vrednosti, da nam ne kvarijo statistiko.
 spela*
StaraKost napisal/-a:

Današnji boljši pulzmetri so enakovredni napravam za dijagnostiko, posebej takrat ko delajo meritve in teste v mirojočem sedečem ali ležečem položaju in primernem okolju.

Možno, ampak njegov očitno ni tak oziroma ga ne uporablja na ta način (načeloma so namenjeni merjenju pulza med aktivnostjo, kar mirovanje ni). :wink:
Hotela sem reči, da te njegove meritve niso toliko zanesljive.
Uporabniški avatar
 StaraKost
....očitno , da niso. Pulz se sigurno ne obnaša na opisani način. Naj si sposodi malo boljšo uro od nekoga in naj preveri, če se dogaja enako.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA