Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
....ko boš navlažil "senzorje" na pasu in prsa, kam daš pas, boš imel pravilen utrip takoj.
Menu je odličen. Imam tudi Garnina in je menu skoraj enak. Kar pomeni, da sta oba dobra.
Uporabniški avatar
 ROSI64
StaraKost napisal/-a:....ko boš navlažil "senzorje" na pasu in prsa, kam daš pas, boš imel pravilen utrip takoj.

To ne drži čist. Tudi po uri teka ko sem bil čist prešvican in pas poln švica je Polar kazal tja do 240
Uporabniški avatar
 ROSI64
dexi27 napisal/-a:Pas bo treba menjat :wink:

Tudi to sem naredil, pa ni nič pomagalo :( potem sem pa kar firmo zamenjal. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 areh
Po 6 letih se poslavljam od Polarja (625)-ki je "umrl" in se pripravljam za "prestop" v Garmin...Glejte, da bo res v redu, ker namreč že nekaj let berem same "slavospeve" :lol:
Bom po neaj tednih uporabe napisal kaki so vtisi v primerjavi s Polarjem...
lpA
Uporabniški avatar
 lzajc
StaraKost, pas vedno zmočim pred aktivnostjo, dexi27, ura je stara tri mesece, če bo pa treba pasove menjat hitreje kot baterijo jo pa en lep k....gleda !! :mrgreen:
 sitrader
ROSI64 napisal/-a:To se je meni dogajalo tudi pri Polarju, odkar pa imam Garmina, se pa to ne dogaja več. Največkrat se je to dogajalo na kolesu.

Moja izkušnja je ravno obratna... :( Na garminu so bili kar naprej izpadi pulza (res pa je da je bil model še z analognim prenosom). Pa kar naprej updati firmwara, kjer je bilo potem še več problemov (ne vedno, ampak še vedno precej pogosto). In ker nisem pristaš GPS zaradi (pre)velikih odstopanj in zamud, ki jih ima, sem se odločil potem drugače. Na koncu vse skupaj niti ni tako bistveno. Važno da najde vsak nekaj da je zadovoljen. Mene je še najbolj navdušila univerzalnost programiranja vaj na polarju. In to je bil najbrž zadnji jeziček na tehtnici. Če vam služi kot je treba, potem je vse ok ;)
Uporabniški avatar
 klatez
Problem je v teh novejših "soft" HR pasovih. Starejši "plastični" so delali brez problema. Prvi Polarjevi in tudi kasneje Garminovi "soft" HR pasovi so imeli odpenjanje spredaj. Tu je bila kritična točka (kontakt se je zrahljal) in zato sta oba prešla na odpenjanje na strani.

Če ima kdo ta prvi "soft" HR pas, potem mu sporočam, da ga še ne bo zadela kap kljub visokim pulzom... :mrgreen:

Drugi problem pa je kolesarjenje. Tam ne švicaš tako močno kot pri teku, pa še švic se suši sproti. Pa baje neko polje nastaja zaradi valovanja sintetične majice. Zato prihaja spet do HR špic. Nekateri to rešujejo z uporabo posebnih gelov, ki jih nanesejo na HR pas.

Pri Garminu ti različni HR pasovi zgledajo takole:
Slika
 zappa
Natanko tako, kot pravi Klatež.

Prepričan sem, da so senzorji in pasovi za merjenje utripa pri Polarju in Garminu v resnici enaki (identična elektronika in isti materiali - najbrž isti proizvajalec nekje na Kitajskem) in se razlikujejo samo v malenkostih dizajna. In isto velja za footpode od obeh firm. Pri evoluciji teh senzorjev v zadnjih letih vedno najprej nekaj spremeni Polar, kmalu za tem naredi isto spremembo Garmin.

Jaz imam probleme s "špicami" in občasnim nihanjem utripa med ekstremnimi vrednostmi v utripu samo poleti, pa ne na vsakem teku in nikoli na začetku teka. Ponavadi se takrat napake začnejo pojavljati po pol ure teka in več. Večino leta imam pred temi napakami popoln mir. In tako je bilo že od samega začetka pri novi uri (RS800). Mi je pa crknilo tudi že nekaj teh "high-tech" tekstilnih trakov, v povprečju rabim vsako leto novega.
 IronDave9
Zanimivo brati vse tele izkušnje in preizkušnje. In tako na oko se mi zdi, da je večji delež srečnežev na strani Polarja :) samo upam, da, ko ga kupim na tržišče ne pride kak nov model, ampak mislim, da zaenkrat ni te bojazni.
Uporabniški avatar
 jedrnat
ROSI64 napisal/-a:
lzajc napisal/-a: kar se pa tiče merjenja srčnega utripa in menija same ure je pa poden. Ko si nastavim trak za utrip se mu najprej čist zmeša, kaže pulz od 45 pa do 235 v hudih nihanjih,

To se je meni dogajalo tudi pri Polarju, odkar pa imam Garmina, se pa to ne dogaja več. Največkrat se je to dogajalo na kolesu.

Meni se to na Polarju RS800CX dogaja samo takrat, ko pozabim navlažiti elektrode. Po 15 minutah se elektrode navlažijo od švica in ura deluje brehibno. Drugače sem z RS800CX zelo zadovoljen. Gumbno baterijo menjam dvakrat na leto. Edina zamera je, da imajo merilec utripa, footpod in ura vsak svoj tip gumbne baterije, zato moram zraven nositi tri različne rezervne baterije. GPSa ne uporabljam. Skratka, zelo zadovoljen s to Polarjevo uro.
Uporabniški avatar
 flister
Slabosti in prednosti iz lastnih in iz izkušenj prijateljev (če primerjam polar rs800 in garmin 405 (610)
Polar:
- kvaliteta izdelave ohišja (2x odpoved sredinskega gumba - menjano celo ohišje)
- težava v komunikaciji med HR in uro (pod dalnovodi, v gužvi)
- dodatna 'navlaka' (G3) če hočemo snemati gps track
- večkart izgubi povezavo z GPS modulom
+ dober softwer na Pc-u (če ga znaš uporabljat)
+ barometrični višinomer (bolj realen ascent) +++

Garmin:
- GPS neuporaben za trenutno hitrost med tekom (povprečje je ok)
- GPS ascent nerealen brez DEM korekcije na Garmin Connectu
- Kalorije nerealne (FR450), malo boljše na FR610
- slab original softwer na PC-u (nujna uporaba SportTracks za analizo)
- "Bezel" (kolešček pri FR405 neuporaben med dežjem (oz. ko je ura precej mokra), pri FR610 je to rešeno
- za celodnevne kolesarske ture (ali hribovske) je premalo "štroma" sploh pti uporabi kolesarskega senzorja za hitrost (FR405)
- gps uporaben samo za snemanje tracka (GPS poti)
- zame neuporabna brez footpoda
+ kompaktna ura z gps-jem (kvalitetna izdelava - sploh FR610)
+ isti senzorji za vse modele (footpod, kadenc meter, HR, Ant+....)
+ dobra podpora "third party" softwera SportTracks (analiza treningov)
+ prenos podatkov na PC - samodejno, brez žično
+ popravki "firmwerja" - na začetku itak zmeraj kaj zaj..jo :)

Kolikor mi pade trenutno na pamet in "kar se da" objektivno... :D
Zame je pomembno, da se med tekom ne ukvarjaš z uro, samo pritisneš "start" in greš, ter ne razmišljaš ali se je vse "skonektalo" al ne.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA