Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Annie
Odločila sem se, da napišem nekaj mojih misli...

Sem nova pridružena članica vašega foruma in na tem mestu bi rada povedala svojo zgodbo.

S tekom sva postala prijatelja pred približno šestimi leti, ko sem malo za šalo in malo zares začela premagovati makadamska brezpotja bližnjih gozdov in polj. Sprva bolj naivno in počasi, ščasoma bolj zagnano in z velikim veseljem hkrati z uživanjem v opazovanju narave, ki me je obdajala...šelestenje žitnih polj, žvrgoljenje ptičev in frfotanje listov v vetru...Tekla sem tudi polmaraton na Floridi, kar si štejem tudi za svojevrsten dosežek, čeprav je bil ta tek realiziran "bolj spotoma". Sicer rezultat ni bil kaj prida, ker se je tek odvijal (za naše razmere) sredi zime in se takrat nisem mogla ustrezno pripraviti, ampak svojo željo sem izpolnila.

Za letošnji LM sem imela zelo dober namen, da se resno udeležim polmaratona, pridno sem trenirala in nabirala kilometre, vendar so okoliščine obrnile mojo življenjsko pot na glavo. Sem mamica 6-mesečnemu fantku in po porodu sem se redno lotila izgubljanja odvečnih kilogramov...šlo mi je še kar dobro, le kilogrami so šli bolj počasi navzdol. Ampak volja je s tekom bila neizmerna.

Potem pa je kar naenkrat udarilo kot strela z jasnega in porušil se mi je svet...Zapustil me je moj dolgoletni partner in oče mojega otroka, ker si je našel drugo žensko. Vse se mi je v trenutku podrlo in tudi volje nisem imela prav nobene. To se je zgodilo pred dvema mesecema in od takrat sem šla tečt le nekajkrat, čeprav me je tek vedno inspiriral in v njem sem vsakič našla neko zatočišče in skrivno moč za rešitev vseh problemov, pa še uživati sem začela v njem... Vendar se nikakor nisem uspela pobrati in sestaviti. Tudi Garmina sem zabrisala nekam daleč v predal, da je crknila baterija, pa še preveč me je spominjal nanj (ura je bila njegovo darilo). Sicer so kilogrami z mojo žalostjo in traumiranjem zelo hitro izginili in pristala sem na vsega skupaj 50 kg! Ko sem zadnjič prvič po dolgem času šla tečt, sem bila psiho-fizično sicer zelo slaba in brez kondicije, ampak tek v peresno lahki kategoriji z neskončno lahkotnostjo korakov in ob zavedanju, da mi je sicer bolj kot ne nehote uspelo v zelo kratkem času zgubiti več kot 10 kilogramov, mi je dalo polet in zagon za naprej. Vendar sem kar naenkrat ostala sama in če sva si prej s partnerjem ob tako majhnem dojenčku izmenično privoščila rekreacijo (on je rad kolesaril), je bilo kar naenkrat zelo težko ob obilici novih/starih nalog najti čas še za tek. Skratka...kmalu mi je postalo jasno, da je letošnji LM zame žal izgubljen, čeprav sem pred tremi leti že sodelovala na njem in bila več kot zadovoljna s svojim rezultatom.

In tako se je začela nova pot v mojem življenju. Pravijo, da ko se zaprejo ena vrata, se druga odprejo. Upam, da bo res tako. In da bo to priložnost, da se zopet najdem, si prisluhnem in bom to spet jaz. Brez negativnih misli in slabe volje. Ker po naravi sem sicer optimistka in precej vesele sorte. Samo trenutno (še) ne...Jeza, prizadetost in razočaranje...Pridejo dnevi, ko mi žalost še ne dopušča najti toliko energije, da se odpravim tečt in so tudi dnevi, ko to zmorem. Je težko in trenutno se na novo definiram...
Zato sem zdaj sklenila, da se s pomočjo prijateljev, družine in veselja do teka zopet sestavim in si postavim nekje potihem željo (in cilj), da drugo leto tečem na LM 21 km. Zase...Da resnično spoznam sebe in meje svojih zmožnosti.
Da zmorem ustvariti nov začetek...
Uporabniški avatar
 Forrest
Za moje pojme zelo neodgovorno dejanje iz njegove strani.
Punca,glavo pokonci,za vsakim dežjem posije sonce.
Se vidimo na 17.LM :wink: .
Uporabniški avatar
 Classix
Glavo gor in nikar ne čakaj, da se odpro tista druga vrata. Odpri jih sama!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Loni
Nismo ženske od muh, anede :wink: Zmoreš in boš šla...
 katjes
Včeraj sem ravno pretekla 4. uradno polovičko na LM, ki sem jo pretekla izključno zase in za svojo dušo, brez ure in brez obveznosti.
Tudi jaz sem pričela pred 5 leti z tekom po težki preizkušnji, ki mi jo je življenje prineslo. To preizkušnjo včasih težje, včasih lažje premagujem, in pri tem mi je v veliko pomoč moja družina in prijatelji. Z leti sem se navadila, da nič ne planiram za v naprej, temveč pa grem iz dneva v dan. Včasih težje, včasih lažje. So dnevi, ko bi se najraje kar jokala in se sprašujem, zakaj ravno jaz oz. moj otrok, ampak spremeniti ne morem nič.
Jokaš, ko si žalosten, ne glede na to, kaj bodo drugi rekli. Z jokom je namreč tako kot z velikim temnim deževnim oblakom, ki je po dežju spet lahek in svetel.
Zato kar pogumno naprej, ker vse je odvisno od nas samih! :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Pina
Nekateri se ne zavedamo kaj imamo.
Poglejte Kazimiro, polna energije, da se človek sprašuje od kje jo jemlje po takih izkušnjah, pa zgleda da se da s tekom kar veliko stvari rešiti.
 spela*
Prava zmaga ni to, da smo ves čas v višavah, pač pa to, da vstanemo, potem ko se znajdemo na tleh.
Uporabniški avatar
 lenči
"Nasmeh ne pomeni, da si vedno srečen ... Ampak pomeni, da si zadosti močan, da se smeješ tudi takrat, ko ti je hudo."
Pogumno naprej in uspeh je zagotovljen....to je naložba v prihodnost :clap:
Uporabniški avatar
 zuli5
Le pogumno,vem da je težško,vendar čas prinese olajšanje,tek pa ti bo pri tem pomagal.Kot si že sama napisala v uvodu je to čas za nov začetek,ponavadi je najtemnejše ko se začne daniti.S tekom tudi spoznaš nov krog ljudi ki razmišljajo podobno kot ti in kdo ve....Poglej še z druge strani,zdrava si,prav tako tvoj sin in lahko tečeš :D ,to pa je po moje največ vredno.Lep pozdrav.
 Annie
Hvala vsem za spodbudne besede in dobra razmišljanja.
In res je...zdrava sva z mojim malim nadobudnežem oba in to je tisto največ, kar šteje. Ker vse drugo res ni tako pomembno. Ostalo bo že prišlo samo od sebe oz. ko bo čas za to.

Hvala še enkrat in ostanite pridni še naprej!
LP!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA