Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mac
Danes pa gorska preizkušnja Podnanos - Nanos asfalt (do lovske koče slabih 700nmv), 8,5 km, 47 min-5min30sek/km
Nazadnje spremenil mac, dne 25 Mar 2012, 19:45, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 nordnung
vencelj napisal/-a:
nordnung napisal/-a:Nekje sem prebral, da se tekača takole ocenjuje (na km/ skupno 10);
Starost do 50 let...
do 3,30 min je odlično
do 4,30 min je dobro
do 5,30 min je zadovoljivo
nad 5,30 počasno

Starost nad 50 let...
do 4,00 min je odlično
do 5,00 min je dobro
do 6,00 min je zadovoljivo
nad 7,00 počasno

Kdo ve kaj več?

Vse preveč posplošeno. Na to vpliva toliko dejavnikov, da je nemogoče vse strpati v tako enostavne obrazce. Razlike so že pri veliko mlajših tekačih, sploh pa ni rečeno, da je to (čimhitrejši tek) cilj vsakega tekača. Nekdo je sposoben teči 12 ur neprekinjeno s tempom 6min/km in mu to nudi popolno zadovoljstvo, drugemu se ne zdi vredno obuti superge za tempo počasnejši od 4 min/km, seveda je tek bistveno krajši...torej želje in cilji vplivajo zelo pomembno, a še potem je spet stvar vsakega posameznika, koliko je v resnici pripravljen vložiti v dosego cilja...
...samo v razmislek, da ne bom predolg...

LP, vencelj

Se strinjam, pomembno je pa tudi ali je tekma ali trening.
Vsak po svojih zmožnostih, to je pravilo...
Uporabniški avatar
 Miroslav
5 km, od tega 2,5 km z minimalkami, 2,5 km pa bos. To je moj nov bos rekord.
:juhuhu:
V nedeljo pa mi je uspelo preteči dobrih 10 km v kosu. Prvič takšna razdalja po poškodbi kolena.
Koleno bo počasi OK.
:D
Zdaj pa poooočasi naprej!
:!:
Uporabniški avatar
 mac
Včeraj opravil 10 šprintov v klanec, za danes pa se ne morem odločiti al bi kaj odlaufal (ali sploh ta teden), ker je nekaj posledic, v soboto pa grem na vipavskega.
Verjetno mal za se razmigat :?

Kakšen predlog?
Hvala
Uporabniški avatar
 Miroslav
Miroslav napisal/-a:Zdaj pa poooočasi naprej!
:!:

:ignore:
Danes sem tekel od vojašnice v Mostah po PST do Golovca, nato po Golovcu do observatorija in nato sem nazajgrede zavil s poti in se izgubil :lol: , naredil nekaj dodatnih kilometrov (prišel do avtoceste), in po PST tudi nazaj do vojašnice. Najbolj strme vzpone in spuste sem hodil zaradi kolena za vsak slučaj, vse skupaj je naneslo okoli 24 km, od tega vsaj 22 km teka.
:juhuhu:
Spet sem v igri!
8)
Uporabniški avatar
 Miroslav
golfdelta74 napisal/-a:poznam progo,ko imam čas v službi se rad podam na Golovec in čez na drugo stran tako da pridem ven v rudniku,ravno na dolenjsko cesto,lepa proga :clap:

http://connect.garmin.com/activity/154794321#

Vidim, da greš na Golovec po PST, potem pa prešaltaš na vzporedno cesto - po zemljevidu.
Golovec je pravi tekaški raj. Jaz sem dolgo uporabljal samo označeno PST in vzporedno cesto, sedaj pa imam namen raziskati še druge potke, ki jih je ogromno.
Najlepše pa je teči okrog celotne PST!
:wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Danes za izhodišče Selca, samo 3 km stran od Železnikov, pa se odpre izbira novih tras, za spremembo.
Današnja: cestni vzpon (400 višinskih m) iz Selc v Selške Lajše in do cerkve sv. Jedrti, po markiranih gozdnih poteh na Mohorja, spust skozi vas Pozirno v Ševlje- Dolenja vas- Selca.
1 uro 40 min. :juhuhu:
Uporabniški avatar
 gic
11 km pred sončnim vzhodom, ko dolina še spi in le tam pa tam kakšna luč v hiši gori! :P
Žvrgolenje prebujajočih ptic je neprecenljivo :D
 muci
včeraj proti večeru hitrejših 5 km (povprečna hitrost 5:30 min/km) :)
sredi poti me prehiti en zajc k sem ga hotla dohitet vendar ni šlo :(
Uporabniški avatar
 Radolca
gic napisal/-a:11 km pred sončnim vzhodom, ko dolina še spi in le tam pa tam kakšna luč v hiši gori! :P
Žvrgolenje prebujajočih ptic je neprecenljivo :D

hmm, začnem in končam s tekom v temi. ta teden sem že trikrat zjutraj tekel, mogoče še jutri.
res je lepo ptice zjutraj poslušat :!:

ne vem kaj ga lomjo velmožje u radolci :!: ugasnili so nam luči ob cesti iz Radovljice proti Novi Vasi in prav tako iz Lesc do leškega letališča. je kr tema, ko ni nobene lune.
zato pa v vasici Hraše gorijo vse luči, se pravi na vsakih deset metrov ena :!:
Pauradolc prov tko, bom ponoč u radolc rabu sončna očala :?

Samo ena kratka kritika o varčevanju pri elektriki :wink:
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA