Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Živjo,
zanima me,
-ali je res potrebno zdravniško potrdilo za polmaraton devin - Trst (6.maj)??
-ali je potrebno da ti zdravnik naredi kaksne teste ali gres samo do osebnega zdravnika in ti kar napise potrdilo??

Lp
Res, je porebuješ pri dvigu štartne števike, potrdila morajo biti na posebnih obrazcih, nazadnje smo o tem debatirali v tej temi

viewtopic.php?f=3&t=19390&p=275252#p275252

če malo poiščeš, je tega precej pred vsakim tekom v Italiji (največ pred Gardo 2009) ko vsi znova in znova sprašujejo, nihče pa ne pogleda po zgodovini na TF. :wink:

viewtopic.php?f=3&t=11755&p=184716&hilit=lake+garda#p184716
Možnosti za pridobitev zdravniškega spričevala, je več:

1)Obisk svojega splošnega zdravnika (ginekologa,psihijatra,pedijatra....) in v prijetnem klepetu pridobiti "na lepe oči" težko pričakovan podpis...gratis,zadošča le kartica dodatnega zavarovanja,

2)Po napotilu strahopetnega splošnega zdravnika...obisk Medicine za delo,šport in promet ter ureditev spričevala tako kot to velja za Kozmusa in Kejžarja...plačilo najmanj 55 Eur.

3)Izposoja spričevala od tistega kateri je že pridobil podpis.Fotokopiranje,skeniranje...izbris njegovih podatkov in vnos svojih...podpis in žig ter podatki od zdravnika ostanejo.

4)Izpolnitev vseh podatkov na "lastno roko"...držati pesti da bo vse v redu in da ne bojo nič posumili (v sobotah in nedeljah nimajo kaj dosti kontrolirati po telefonu).

Pod 1) boš zadovoljen ker imaš res cool zdravnika...pod 2) boš jezen ker ti ni uspelo vse urediti tako kot tistim pod 1)...pod 3) in 4) boš imel slabo vest ker to kar počneš ni v okvirju tvojih moralnih načel...ali pač.
Za Trst konkretno..ne rabiš NIČ,..le podpis avtocertifikata,da tečeš lastno odgovornost.[/quote]

Kaj za ta polmaraton ni potrebno potrdilo?? Ker sem prebral nekaj v italijanscini in mislim, da pise da je samo za ital.drzavljane???
Ko sem šel jaz dve leti nazaj na to prireditev, nisem rabil prav ničesar. Izpolnile sem internetno prijavo, robo pa sem dvignil na bencinski črpalki v Devinu v eni škatli. To je bilo mogoče samo za tujce, tako da niti ni bilo gužve, vendar pa je bilo samo še pol ure do štarta, tako da ni nihče nič kompliciral - povedal ime in dobil številko.

Ko sem spraševal, kako je letos, sem dobil prijazen odgovor v slovenskem jeziku (bravo prireditelji), da dvig številk ne bo več možen na dan prireditve (buuu prireditelji). Zato me pač na tej prireditvi ni, saj se v Trst ne bom vozil samo zaradi dviga številke. Mi je pa žal, ker je bilo predlani res lepo, pa še odlična TF družba je bila :clap: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA