- 09 Nov 2012, 15:21
Kaj je po moje največja "finta" priprav za ultre in zakaj sem jaz tak zagovornik velike kilometrine...
Bom mal probal pojasnit. Sam sem z nastopi na ultrah začel postopoma, se pravi najprej maraton pa potem prvih Sladkih6, pa pol spet vmes maraton pa 50 km in tako sem se odločil za prvo 100 kilometrsko preizkušnjo. No nikol ne bom pozabu kak je blo po prihodu v cilj in po nekajminutnem stanju v cilju in pol šok
nisem več mogu prestopit, kot bi mi en zalil noge z betonom in pa seveda na pamet mi ni prišlo, da bi lahk drugi dan spet ponovil kaj takega. No potem spet mineva čas, dosti se teče za trening, tu pa tam kakšna daljša tekma, v bistvu pol pade odločitev, da na manj kot 21 kilometrov sploh ne grem več in tako je v bistvu povprečna mesečna kilometrina med 450 in 500 km. In ko se tako pridno nabirajo kilometri tudi veliko lažje prenašam dolge ultra teke, predvsem pa so noge in telo utrjene do te mere, da sedaj lahko to ponovim par dni zapored. Seveda so zjutraj noge trde in tetive zategnjene ampak to pol po parih kilometrih mine...
No tako je to šlo pr men in to je moja izkušnja in razlog zakaj sem zagovornik veliko pretečenim kilometrom. No pa da na tem mestu naj dodam še nekaj, da pa jaz redko kdaj pretečem za trening več kot 20 km v kosu, ampak rajš dodam še še kako kolesarjenje poleti al pa tek na smučeh pozimi.
P.S. No in ko tako pridno nabereš kilometrino, lahko oddelaš tud kako etapno ultro
Bom mal probal pojasnit. Sam sem z nastopi na ultrah začel postopoma, se pravi najprej maraton pa potem prvih Sladkih6, pa pol spet vmes maraton pa 50 km in tako sem se odločil za prvo 100 kilometrsko preizkušnjo. No nikol ne bom pozabu kak je blo po prihodu v cilj in po nekajminutnem stanju v cilju in pol šok

No tako je to šlo pr men in to je moja izkušnja in razlog zakaj sem zagovornik veliko pretečenim kilometrom. No pa da na tem mestu naj dodam še nekaj, da pa jaz redko kdaj pretečem za trening več kot 20 km v kosu, ampak rajš dodam še še kako kolesarjenje poleti al pa tek na smučeh pozimi.
P.S. No in ko tako pridno nabereš kilometrino, lahko oddelaš tud kako etapno ultro