Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 nivesj
Zanima me, če ima še kdo težave s tem sindromom in kako se z njim spopada, sploh pa v teh vlažnih, mrzlih dneh.

Diagnozo sem dobila pred kratkim, do sedaj sem mislila, da sem pač le silno občutljiva na mraz in da je le problem v tem, da ne najdem dovolj toplih rokavic. Ko so z leti bolečine ob 'napadih' postajale skoraj neznosne, sem obiskala zdravnika in dobila (vsaj) diagnozo, zdravil pa ni. Bolijo pa me večinoma prsti na rokah, na nogah bistveno manj. Jezi me, ker moram (predvsem te dni zaradi vlage) pogosto skrajšati teke, ker zaradi bolečin, ne morem nadaljevati s tekom in moram čimprej na toplo.

Je še kdo tak tu, da me potolaži in da kak uporaben nasvet, recept, namig kaj naj naredim?

Tisočkrat hvala... :D
Uporabniški avatar
 gavi
Probaj s tem, da si v rokavice vstaviš grelce rok - hand warmerje, dobijo se v dobro založenih športnih trgovinah (cca. 2 Eura za par)
Drugi skrajni ukrep je, da se v zimskem času ob nizkih temp. izogibaš teka v naravi in si omisliš tek na trenažerju v fitnes centrih, ali si ga omisliš sama.
Sam v hladnih dneh prakticiram drugačne vnose hranil v telo. Bodi pozorna kaj vnašaš v telo pred tekom, en recept/zelenjavni smothie, sem si pobral z Runner´s Worlda pri katerem povečaš cirkulacijo krvi po celem telesu in je idealen pred tekom. Eto naslov:
http://www.runnersworldonline.com.au/de ... ay&id=3701
 Obala
Veturo Far Infrared Therapeutic Gloves with Bio-Ceramics Full Finger Style

Therapy Gloves for Arthritis, Cold Hand, Raynaud's, Muscle Spasm, Hand Pain dobiš na e-bay-u, rokavice pomagajo!
Stanejo okoli 45 USD,notri je bila tudi poštnina, narejene so v Canadi. :idea:
 nivesj
Hvala obema za odgovore.

Teku zunaj se težko odpovem, saj imam težave z mrzlimi rokami praktično pol leta, tam od oktobra do aprila, ali celo dlje, odvisno od vremena in temperatur, zato iščem drugačne rešitve.Na hrano tudi jaz pazim pa uporabljam zadevščine, ki pospešujejo cirkulacijo, kot ingverjev čaj recimo.

Te rokavičke so pa zanimive videt, ali mi lahko prosim poveste, ste jih tudi dejansko preizkusili? So ok? Se obnesejo pri teku? Kako se pa izvede plačilo?

Hvala še enkrat....
 billabong
tudi sama imam to diagnozo, in ravno s tekom sem popravila stanje. prekrvavitev se mi je nenormalno izboljšala,tako da sedaj res lahko rečem da uživam v zimskih radostih na snegu, ne da bi imela bele prste. za tek in tud tako na splošno uporabljam rokavice, kupljene v Kibubi, in sem z njimi zelo zadovoljna. http://www.kibuba.com/?cID=89&pID=51

LP :)
 nivesj
billabong napisal/-a:tudi sama imam to diagnozo, in ravno s tekom sem popravila stanje. prekrvavitev se mi je nenormalno izboljšala,tako da sedaj res lahko rečem da uživam v zimskih radostih na snegu, ne da bi imela bele prste. za tek in tud tako na splošno uporabljam rokavice, kupljene v Kibubi, in sem z njimi zelo zadovoljna. http://www.kibuba.com/?cID=89&pID=51

LP :)

Hvala!

a počneš kaj posebnega med tekom? kake vaje? ker meni namreč tek ne izboljša stanja, ker me začnejo prsti boleti ravno sredi teka in to takrat ko je zunaj vlažno; pa migam in maham z rokami, migam s prsti, pa nič ne nuca :--( . , ravno včeraj sem spet morala po 1 uri teka hitro domov ker je bolel za znoret.

Si bom pogledala še te v Kibubi oziroma tiste, ki mi je Obala svetovala, ki so namenjene prav tem težavam.

Hvala vam.... :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA