Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Sem s svojimi dosežki v letu 2004 zadovoljen:

Zadovoljen!
36
68%
Delno zadovoljen
12
23%
Nisem zadovoljen!
5
9%
Uporabniški avatar
 Martin
A veste, da se je v letu 2004 zgodilo več čudežev. Eden je bil ta, da sem si na dopustu poleti zastavil cilj, da shujšam. Kupil sem si Polar in na njihovi spletni strani odkril program za hujšanje. Začel sem z 15 min hoje na dan, končal z 16 km teka na Silvestrovo (skupaj 545 km). Obračun: - 15 kg. :D
Če bi mi to kdo prerokoval poleti, bi ga osebno peljal v Gorenjske toplice (Begunje).
Drugi čudež je, da sem odkril TF. :D Zaenkrat še samo na daljavo. :cry:
Tretji čudež: še vedno tečem.
Uporabniški avatar
 lunca
Leto 2004 - zame skoraj najbolj prelomno doslej!

Februarja sem začela s prvimi sramežljivimi tekaškimi koraki. Počasi, ampak res počasi so se razvili v tek, ki pa me še ni zagrabil. Zdelo se mi je ......ne vem, mogoče malo brezveze. Vsakič ko sem šla teč, sem si mislila - pa zakaj?? Potem pa je prišel Polet! Pa z njim dr. Škof in Aleš, ki je učil tekanja nas začetnike. In so nas naučili, da je treba pri teku uživati. Jaz sem zmanjšala mojo že tako na minimum zmanjšano hitrost in glej no - začela uživati! Na prvem Poletovem sestanku sem opazila našo "reklamo" za TF (Fotra :cast: ) in se še isti dan radovedno prikradla nanj (na TF namreč! :P ). Dol me še zdaj ni noben spravil.... ( s TF-ja namreč!:P)

Na treningih Poletove ekipe sem od daleč opazovala vesele obraze forumcev, ki jih nisem poznala in si jih niti nisem upala spoznati. Danes, ko berem vaše poste iz tistih dni, vidim, koliko vas je prihajalo na naše treninge. Žal mi je, da nisem bila bolj pogumna, tako da vas še vedno ne poznam prav veliko. Ampak teh par mesecev je le kaplja v našem nadaljnem tekaškem življenju in priložnosti bo še veliko.

Tek pa... - ja , zdaj mi pa je zlezel pod kožo! Pa tudi čas zanj se vedno najde, kajne.... :wink: Še vedno mi kdaj kdo reče, da bi tekel, pa nima časa. Blagor nam, ki ga imamo (tek in čas :wink: )!
Uporabniški avatar
 Dule
lunca napisal/-a:Tek pa... - ja , zdaj mi pa je zlezel pod kožo! Pa tudi čas zanj se vedno najde, kajne.... :wink: Še vedno mi kdaj kdo reče, da bi tekel, pa nima časa. Blagor nam, ki ga imamo (tek in čas :wink: )!

Ja če nekaj nočeš početi potem pač rečeš nimam časa - dober in cenen izgovor.

Tudi sam sem ga lani (pre)večkrat uporabil in mi je bilo kasneje žal..(npr E6) :lol: Letos bo pa drgač..no vsaj upam.. :oops:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Vsak ima toliko časa kolikor si ga pač vzame.
Seveda so tu stvari mimo katerih človek enostavno ne more.Recimo vsakdanje nujno delo za preživetje, če pač nanese tako, da resnično ne moreš zaradi tistega kosa kruha odteči ali se rekreirati potem okej.
Drugače, če pa želiš imeti nevem kakšen avto, nobel hišo pa kaj jaz vem še vse potem je to druga pesem, ki se ti lahko kmalu izpoje.
Bistvo je da si more človek postaviti neka merila, kaj mu je prioriteta ali zdravje in notranje zadovoljstvo ali materialne dobrine.
Dule mimogrede lahko se mi boš zopet pridružil po E-6 poti.Samo ne vem ali mi bo uspelo letošnje leto zopet ponoviti ta scenarij po istih etapah kakor lansko leto, čeprav je bilo ponekod težko.Delno zaradi neoznačenosti in podobno.
Če se bom odločil letos za to ekstremno avanturo se bom veliko bolj pripravil organizacijsko in vse kar spada poleg, da poteka nemoteno.
Seveda smo na vezi glede tega.
Ostalim pa to besedilo, naj volje vam ne vzame vrag, le vaše noge naj bodo mejak.Prisluhnite srcu in telesu in poplačani boste z neizmernim veseljem, ki bo vračal vse obresti.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Jani-san
Ko berem naktere rekapitulacije, je podobno kot da bi gledal kakšne tv reklame za hitro hujšanje in čudežne dosežke (glej primusov zapis) :D
Se strinjam, ko začneš teči, se od začetka kar čudiš, kako ti uspe preteči najprej 20 minut skupaj, potem 30 in tako kot je meni lani uspelo nepretrgoma teči celo uro. Nekateri na TF boste verjetno to smatrali - ja, no saj, vendar je bila prav ta ura teka skupaj zame eden večjih dosežkov (ne samo v letu 2004). Predvsem psiholoških - sedaj vem, da lahko dosežem še več (npr. vsaj polmaraton). Tek mi je zlezel pod kožo in mi je težko, če ne grem vsaj dvakrat do trikrat na teden teč (poleg dveh rednih treningov karateja in še kakšnega športa).
Drugače pa sem pogledal v svoj log-book (polar precision performance) in tole je povzetek:
-Pretekel 29,09 ur na 37 tekih (povprečen tek 48 minut)
-Število srčnih utripov 234.745
-vzpon (ascent) 3730m
Glede na to, da pred tremi leti ne bi mogel preteči niti 500 m, je tole kar napredek. Tudi teža je v 3 letih šla za 10% dol.
Torej - leto 2004 je bilo dobro za tek - upam, da se bo trend nadaljeval v isto smer, samo bojim se, da bo začelo primanjkovati časa.
Imejte se lepo - danes je bil lep dan za teč, če pomisliš, da je januar :D .
Jani
Uporabniški avatar
 Jani-san
Popravek: napačno sem navajal - gledal sem Martinov zapis. Naj mi oba oprostita. :oops:
Uporabniški avatar
 pementos
tomaz ny napisal/-a:Naslednji teden me ni, sem na Pokljuki s faksom - tek na smučeh.
Pa saj je še celo leto pred nami :) .

Potem pa drugic. lp.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA