Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
Kva ste pa zdej tolk zakompliciral simpl vprašanje, kot ga je zastavil hemko :?: Res ne vem, če je iz tega treba delat tako znanost. S tem se ukvarjajo tipi, ki hodijo na tekme in hočejo izboljševati svoje rezultate, zato delajo po programih...nekateri tega pač ne počnej(m)o.

LP, vencelj
 Poldy76
Ampak so pa nekateri odgovori več kot na mestu. Hvala vsem. Se vsak dan nekaj novega naučim. Zato mi je užitek brati tele vaše zapise/razmišljanja.

Sicer pa Hemka deloma razumem. Po mojem mnenju ga baše to, da ne zna dozirat in da ga ubija. Na začetku je super dobro štartat, držat neko hitrost in potem le ta pada, dokler ne postane tek eno samo matranje. Meni osebno je pomagala metoda dihanja o kateri govori ZdravkoC. Sicer nisem imel težav s tem, da sem prehitro štartal pač pa bolj ritem teka in ena konstantna hitrost. Sam se sploh ne obremenjujem s hitrostjo vsmislu preteči čim hitreje, pač pa me trenutno zanima dolžina v nekem konstantnem tempu. Prav tako nisem pristaš tekem v smislu, da bom bodisi zmagal ali pa dosegal nek rezultat. Tekme so meni ena velika motivacija, energija,..., predvsem pa spoznavanje različnih tras in DRUŽENJE. Včasih mi moji kucli že pošteno presedajo. Vse ostalo je čisti užitek.

LP

Poldy

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA