Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 štrumfeta
Moji lasje segajo čez polovico hrbta in jih je toliko, da me je včasih kar groza umivanja, kaj šele česanja :? Ko grem tečt, si jih napravim čim dlje od lasišča, z čopom in kito, tako, da niso preveč mokri, je pa to res zoprna zadeva, ko je topleje. Umivam pa si jih 1x tedensko, pri meni gre to skozi brez problema :)
Uporabniški avatar
 čara
O moj bog tako dolge lase imaš? Jaz bi znorela.
Danes je tehnologija tudi pri šamponih napredovala-ogromno nežnih in kvalitetnih je na tržišču. Cena pa od do. Za občutljivo lasišče, pa res Eucerin Ph5 šampon, ali pa Alverde sensitive (DM). Lase se umiva po potrebi, lahko tudi vsak dan.
Stare buče o tem, da "bolj umivaš, bolj se mastijo" Ni res. Manj umivaš mastne lase, več je nesnage in možnosti za prhlaj.
 Fenc
Poskrbi za frizuro.
Poskusi poskrbeti tudi za to, da se ti lasišče med tekom manj poti.
Jaz imam tanke in zelo zelo goste lase - torej jih je res veliko. Ker mi je v glavo vroče že brez neke športne aktivnosti, si lase pustim da zrastejo največ malo čez ramena in vsakič si jih redčim. Če ti do tega ni, pa uporabljam še eno zadevo:
Ko grem tečt, si po glavi naredim "sistem majhnih čopkov". Začnem spredaj na čelu, in si lase razdelim v nekaj majhnih čopkov, ter jih zvežem z gumicami. Nato grem po glavi nazaj in navzdol in delam nove čopke, pri čemer so v teh novih čopih lasje iz prejšnjih čopkov. Na koncu nastane več majhnih čopkov, ki jih lahko spneš v dva čopka, ali pa narediš kito in vse skupaj povežeš ve kako "čučko". Če so ob strani še kaki lasje, jih spneš s špango. Čim bolj zategneš gumince in narediš zadevo bolj fiksno, manj se ti bodo lasje premikali. Za test lahko močno streseš z glavo sem in tja - če se lasje ne premikajo, potem je to to.
Meni je ta zadeva super, ker mi na ta način lasje med tekom ne skačejo sem in tja, pa še na lasišče pride več zraka, zaradi česar se glava manj segreva in se manj potiš.
Uporabniški avatar
 BoF
Sam sem imel nekaj časa te težave, pa ne samo zaradi teka, trikrat tedensko hokej na rolerjih ali pa na ledu, pa čelada na betici po dve uri, pa hribolazenje... Potem sem bil v bližnjevzhodnih krajih in tam pri enem brivcu pojamral, da mi gre na živce, ker imam stalnega pranja las čez glavo. S šamponi in regeneratorjem in tistim sranjem za razčesavanje seveda. Pa mi je ata povedal, da naj si svoje umazane lase, čeprav so bile umite, so bile zanj umazane, najprej namažem obilno z olivnim oljem in grem za pol ure v savno, če ni savne pri roki pa na toplo, na sonce. Potem naj vzamem čisto navadno hamam žajfo, to je tista njihova žajfa za v turške kopeli, in naj si sperem z žajfo olje dol, ampak ne najprej vodo čez olje, ampak vodo, olje in žajfo naj zmendram vkup, pa sperem, potem pa samo še enkrat z žajfo in hvala lepa. Če lahko, nahj to ponavljam tri dni zapored. Potem naj si vsak dan umivam lase le z vodo, torej si jih sperem, na vsake dva tedna pa naj si jih umijem s hamam žajfo. Od takrat so moji lasje nemastni, svetli, se ne sprijemajo, ne cepijo, pa vsak dan, prav vsak dan so preznojeni. Enkrat na par mesecev olivca na bučo, drugač pa samo hamam žajfa. Se jo dobi tudi pri nas :clap: !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA