Sam sem imel nekaj časa te težave, pa ne samo zaradi teka, trikrat tedensko hokej na rolerjih ali pa na ledu, pa čelada na betici po dve uri, pa hribolazenje... Potem sem bil v bližnjevzhodnih krajih in tam pri enem brivcu pojamral, da mi gre na živce, ker imam stalnega pranja las čez glavo. S šamponi in regeneratorjem in tistim sranjem za razčesavanje seveda. Pa mi je ata povedal, da naj si svoje umazane lase, čeprav so bile umite, so bile zanj umazane, najprej namažem obilno z olivnim oljem in grem za pol ure v savno, če ni savne pri roki pa na toplo, na sonce. Potem naj vzamem čisto navadno hamam žajfo, to je tista njihova žajfa za v turške kopeli, in naj si sperem z žajfo olje dol, ampak ne najprej vodo čez olje, ampak vodo, olje in žajfo naj zmendram vkup, pa sperem, potem pa samo še enkrat z žajfo in hvala lepa. Če lahko, nahj to ponavljam tri dni zapored. Potem naj si vsak dan umivam lase le z vodo, torej si jih sperem, na vsake dva tedna pa naj si jih umijem s hamam žajfo. Od takrat so moji lasje nemastni, svetli, se ne sprijemajo, ne cepijo, pa vsak dan, prav vsak dan so preznojeni. Enkrat na par mesecev olivca na bučo, drugač pa samo hamam žajfa. Se jo dobi tudi pri nas

!