Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Mitch83
Se vam dogaja, da vam kdo spusti kakšno opazko med tekom?

Sam ugotavljam, da se mi to pogosteje dogaja, ko tečem izven mesta, na podeželju. Komentarji in opazke so tako pozitivni kot negativni. Nekaterim se zdi super, ko vidijo tekača, drugi pa te gledajo, kot da bi z lune padel. :D Včasih tudi kdo kaj vpraša, npr. koliko pretečem in mi nameni kakšno spodbudno besedo, včasih slišim kakšno pripombo glede hitrosti teka, drugič komentarji glede smiselnosti teka. :D Vse mogoče torej... :D Od začetka sem si to jemal precej k srcu in se odzival tudi na negativne komentarje, zdaj pa si mislim svoje in pospešim. :D Če pa kdo načne pogovor pa se seveda pogovorim. :D

Kako pa se vi odzivate na komentarje in ali se vam pogosto dogaja, da kdo komentira?
Uporabniški avatar
 Pina
V Ljubljani ne :)...je pač zdravo tekaško mesto :laola in ljudje so nas navajeni
...drugače je v manjših mestih....čeprav se izboljšuje ni kaj...pred leti si bil v Kočevju skorajda kriminalc, če si tekel :)
Kaj pa vem... Meni se Ljubljana ne zdi ravno najbolj zdravo tekaško mesto. Ne vem ali je to zaradi tega ker sem iz domačega okolja tako navajen ali pač česa drugega. Ko tečem doma (okolica Kranja), naprimer okrog Brda, kar je eden najbolj obleganih tekaških krogov naokoli, je nekaj povsem običajnega,da se vsi tekači med seboj pozdravljamo. Pa ne da bi se vsi med seboj poznali ampak takšna je pač navada. Včasih s kom spregovoriš še kakšno besedo in vzdušje je fajn. V Ljubljani pa so bili zelo redki tisti, ki so odzdravili ali kakorkoli drugače pozdravili (nasmeh, kimanje, karkoli). Kot sem že rekel, morda je to moja razvajenost ali pa je res nekaj na tem.
Fajn se mejte pa ornk laufejte
tm
 Jola
No, jaz imam pa take izkušnje :
Najbolj prijazni tekači so : Kranj, Koper in Gorica, govorim vse z okolico ! Tu je pozdrav oz.nasmeh....vsakdanja stvar, tudi mimoidoči so prijazni, naklonjeni tekaču, se ti umaknejo, ko greš mimo, tudi kakšen "bravo,bravo" se sliši, tudi ko se ustaviš, nekaj popiješ, se neredko ustavi tudi kakšen tekač ali tekačica in spregovori kako besedo ali dve....
Vse kaj drugega je pri nas in pa na splošno drugje - še tekač tekaču ne nakloni pozdrava ali vsaj nasmeha, kaj šele mimoidoči, o tem, da bi se ti dva umaknila, ko gresta po celem pločniku, niti sanjati ne smeš - ali se zaletiš, ali pa moraš na cesto...
Saj ne rečem, saj so izjeme, da ne delam vsem krivico, ampak moje izkušnje so take !
 stari bor
Pred leti,ampak zares pred (cca 30 in več) leti .so ljudje po vasi in po mestu malo debelo gledali redke tekače,dandanes pa se o zdravi pameti tekačev sprašujejo le še malo manj zdrave persone.Posebno na podeželju,moje je postojnsko,je kar pogosto slišati kakšno šaljivo pripombo,ki pa je v bistvu vzpodbudna,če ne že kar občudojoča.Je bolj stvar posameznikove prijaznosti in dobronamernosti(kar npr.v Ljubljani ni ravno množičen pojav).
Mene včasih rahlo zmoti,da med samimi tekači ,predvsem med tekom,ni nikakršne komunikacije.Večkrat se mi je zgodilo,da na kakšno izrečeno besedo sotekaču v naključni skupini tekačev, s tisti trenutek podobnim tempom, ni bilo drugega kot nekakšen zamomljan nejevoljen glas,češ:kaj me motiš pri doseganju novega rekorda.Ampak smo pač različni,enim je tek sredstvo,drugim cilj,tretjim pa samo neskončni užitek.
Uporabniški avatar
 Pina
Heh, ja to je res...glede pozdravljanja. Je pa tudi res, da bi na PST-ju lahko samo kimal, se smejal, pozdravljal in ne bi imel časa dihat, glede na to koliko tekačev je :P
 Jola
Pa saj mali nasmešek včasih še več pove....Neslane pripombe, navadno pred hišami ali vikendi z vinsko trto pa raje preslišim in se ne odzivam, saj tak, ki še hoditi ne more, mi govori, če bolj hitro ne gre....,na take se pa nima smisla ozirati ! Lep vikend vsem !
Uporabniški avatar
 grb
Da slisis sele komentarje, ko teces na morju ob obali kjer so nocni lokali ob 5:00 zjutraj, ko se ravno mladina pocasi maje kamorkoli se ze maje, ko jih vrzejo ven :-)
 mdebelak
Meni se dogaja da dobivam neprimerne opazke predvsem od
prekomerno zamaščenih ljudi (debelih) ljudi.
Saj toje tudi vzrok njihove debelosti, neznajo cenit sebe in svojega dobrega počutja.
 mojA
Moram priznati, da v okolici Ljubljane in po Ljubljani praktično ne slišim več kakšnega omembe vrednega komentarja. Bilo jih je pa neprimerno več pred leti - mislim predvsem tiste, negativne (a nimaš drugega dela, to ni zdravo ipd). Mogoče sedaj tudi enostavno preslišim, ker sem med tekom skoncentirana na tek in nase, manj na okolico. Glede pozdravljanja pa je tako: na PST-ju dejansko lahko ves čas samo pozdravljaš. Se trudim pokimati ali kakorkoli odreagirati, vendar se mi zdi, da tisti, ki zavzeto teče tudi sam ne opreza naokoli ali mu bo kdo kaj rekel, pozdravil, opazil. Ker niti ni več varno, saj se zaletiš, padeš, spotakneš ... Pa še malo slabše vidim na daleč in se mi večkra dogaja, ne samo med tekom, da navdušeno pozdravljam neznance in spregledam znance. Bog pomagaj, če je osebek kolikortoliko normalen, mi bo že oprostil. Če pa ni mi je pa čisto vseeno. Je pa res, da izven PST.ja ali ob malo manj običajnih urah, ko ni gužve, praktično vsakdo odzdravi, tudi jaz pozdravim, vsaj z roko, ker si vsakega tekača oz. sorodne duše vesel.
Pa prijeten tek vsem skupaj, s komentarji ali brez :) !
 Cr00k
No, jst v moji kratkotedenski tekaski karieri, nisem se naletel na nobene komentarje, nekaj pozdravov in to je to - se mi je pa zadnic zgodilo, da so ene puncke za mano zvizgale... Nicjasno.press :) ocitno niso mele kej za delat, al pa so me z Biberjem zamenale :D
 Preseren
Meni se zdi, da se vedno več ljudje pozdravljamo v Ljubljani, predvsem ob "čudnih" urah, ko ni največje gužve, ali pa po trasah, kjer teče nekoliko manj ljudi. Po novem sem tudi sam začel pozdravljati, sem pa ravno zadnjič imel debato o tem in slišal, da se tudi v Mariboru sedaj veliko več tekači pozdravljajo.
Nikoli pa ni še nihče nič komentiral. Res je, da imam večino časa slušalke not, tako da tudi ravno ne slišim, če je kdo kaj pameten.
 vcobra
Spomnim se, da mi je lani pripovedoval sošolec, ki ima babico v Srbiji, da je bil pri njej na obisku... Babica je doma v nekem RES zabačenem selu, bogu za hrbtom. Kot zagrizen športnik, se je zgodaj zjutraj odpravil na tek in ko je pritekel mimo prvega kmeta, ga je ta začudeno pogledal in rekel: "Pred kime ti bježiš?" :) Vprašanje ni bilo hudomušno ali zlonamerno ampak je bil kmet res začuden, da vidi nekoga ob 6ih zjutraj teči po vasi :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA