- 17 Avg 2013, 18:47
Po eni strani se strinjam, da so tekaške prireditve "skomercializirane", ampak je to čisto razumljivo, ker vse te stojnice, postojanke in celotna organizacija dogodka pač stanejo. Če vzamemo LM, je dejansko pol mesta zaprtega. Sicer se mi pa organizacija samega LM zdi super. Resda sem bila lansko leto prvič, ker sem načeloma bolj individualen tekač oz. mi je tek nekako za bolj v te namene (poleg tega, da mi je všeč), da se sprostim, dam na off, imam tisto urico - urico in pol čisto zase, za svoje misli itd. in niti nisem pripadnik nekih množičnih prireditev. Sem pričakovala lansko leto v bistvu, da bom bolj živčna zaradi toliko ljudi okoli, ampak me je prijetno presenetilo vzdušje, tista energija (in ne, rekreativci niso samo kot statisti, ravno oni oz. mi dajemo to vzdušje, to energijo), da sem se letos spet prijavila
Sicer pa vsako podjetje dela za zaslužek. Ne vem, mogoče imam v primerjavi z nekaterimi "napačen" pogled, ampak meni se zdi to nekaj normalnega, da si pač podjetje želi zaslužit - pa naj bo zasebno, državno ... ni pomembno.
Glede nočnega teka - meni osebno ni boljšega. Prazne ulice, malo avtomobilov, tiho, speče in sploh poseben občutek ... Sicer ne vem, kako je na teh prireditvah, ampak na splošno rada tečem ponoči (že tako navadno tečem zvečer).
Za ostale prireditve sicer ne vem, vsekakor bi se pa enkrat rada udeležila tistih sladkih 6, ker zvenijo prav sladki
, ampak mislim, da še nimam ravno moči, za 6-urno tekanje. Čeprav - dokler ne probaš, ne veš
Sicer pa - če komu ne pašejo te množične prireditve (pa naj gre za tekaške ali katere koli druge), se jih pač ne udeleži. Jaz v tem ne vidim nekega problema. Za tek pa res potrebuješ samo ustrezne športne copate, stare gate in mikico in voljo oz. ljubezen do teka

Sicer pa vsako podjetje dela za zaslužek. Ne vem, mogoče imam v primerjavi z nekaterimi "napačen" pogled, ampak meni se zdi to nekaj normalnega, da si pač podjetje želi zaslužit - pa naj bo zasebno, državno ... ni pomembno.
Glede nočnega teka - meni osebno ni boljšega. Prazne ulice, malo avtomobilov, tiho, speče in sploh poseben občutek ... Sicer ne vem, kako je na teh prireditvah, ampak na splošno rada tečem ponoči (že tako navadno tečem zvečer).
Za ostale prireditve sicer ne vem, vsekakor bi se pa enkrat rada udeležila tistih sladkih 6, ker zvenijo prav sladki

Sicer pa - če komu ne pašejo te množične prireditve (pa naj gre za tekaške ali katere koli druge), se jih pač ne udeleži. Jaz v tem ne vidim nekega problema. Za tek pa res potrebuješ samo ustrezne športne copate, stare gate in mikico in voljo oz. ljubezen do teka