Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 buba80
Po eni strani se strinjam, da so tekaške prireditve "skomercializirane", ampak je to čisto razumljivo, ker vse te stojnice, postojanke in celotna organizacija dogodka pač stanejo. Če vzamemo LM, je dejansko pol mesta zaprtega. Sicer se mi pa organizacija samega LM zdi super. Resda sem bila lansko leto prvič, ker sem načeloma bolj individualen tekač oz. mi je tek nekako za bolj v te namene (poleg tega, da mi je všeč), da se sprostim, dam na off, imam tisto urico - urico in pol čisto zase, za svoje misli itd. in niti nisem pripadnik nekih množičnih prireditev. Sem pričakovala lansko leto v bistvu, da bom bolj živčna zaradi toliko ljudi okoli, ampak me je prijetno presenetilo vzdušje, tista energija (in ne, rekreativci niso samo kot statisti, ravno oni oz. mi dajemo to vzdušje, to energijo), da sem se letos spet prijavila :)

Sicer pa vsako podjetje dela za zaslužek. Ne vem, mogoče imam v primerjavi z nekaterimi "napačen" pogled, ampak meni se zdi to nekaj normalnega, da si pač podjetje želi zaslužit - pa naj bo zasebno, državno ... ni pomembno.

Glede nočnega teka - meni osebno ni boljšega. Prazne ulice, malo avtomobilov, tiho, speče in sploh poseben občutek ... Sicer ne vem, kako je na teh prireditvah, ampak na splošno rada tečem ponoči (že tako navadno tečem zvečer).

Za ostale prireditve sicer ne vem, vsekakor bi se pa enkrat rada udeležila tistih sladkih 6, ker zvenijo prav sladki :D, ampak mislim, da še nimam ravno moči, za 6-urno tekanje. Čeprav - dokler ne probaš, ne veš :)

Sicer pa - če komu ne pašejo te množične prireditve (pa naj gre za tekaške ali katere koli druge), se jih pač ne udeleži. Jaz v tem ne vidim nekega problema. Za tek pa res potrebuješ samo ustrezne športne copate, stare gate in mikico in voljo oz. ljubezen do teka :)
Uporabniški avatar
 lonely
Ma,ljudje...ne se kregat,no to me boli :(

ahh.....spet moramo od začetka..najbolj izkušen tekač v SLO..in pdb
A vam razložim,kaj je nočni tek,bohinjski tek,LM ?...od metra ..do metra....?..ni me treba ignorirati ,zaradi mojih bebastih komentarjev...se opravičujem oškodovncem !!!
Uporabniški avatar
 lonely
Ne,niste resni......sem hotel pomagati...zapravil sem 50.tisoč eur za teke...5 maratonov mesečno....plus 600 drugih tekov.
 abcd
Vreme napisal/-a:
abcd napisal/-a:Jaz se udeležim samo tistega tekmovanja, kjer mislim, da si bom uspel priteči kakšno od nagrad. Se pravi, nobenega. :) Pogrešam nagrade za zadnjo četrtino tekačev. :laola

Očitno še nisi bil na Sladkih6 :D

Nisem. A je tak fajn, da še kdo drug dobi kaj, razen prvi trije?
Kje pa je ta tek pa zakaj je sladek? :oops:
Uporabniški avatar
 vencelj
abcd napisal/-a:
Vreme napisal/-a:
abcd napisal/-a:Jaz se udeležim samo tistega tekmovanja, kjer mislim, da si bom uspel priteči kakšno od nagrad. Se pravi, nobenega. :) Pogrešam nagrade za zadnjo četrtino tekačev. :laola

Očitno še nisi bil na Sladkih6 :D

Nisem. A je tak fajn, da še kdo drug dobi kaj, razen prvi trije?
Kje pa je ta tek pa zakaj je sladek? :oops:

viewtopic.php?f=3&t=22207
http://www.sladkih6.si/
 abcd
Hvala za link pa še enkrat ne hvala za tek. :shock:
Šest ur tečem v mescu ali dveh. :?
Čestitke vsem, ki se ga udeležite, res si vsi zaslužite nagrade.
 spela*
Saj ne tečejo vsi 6 ur. Veliko jih pride bolj zaradi druženja, ker je res lepo. :D
Tudi jaz sem lani tja prišla še napol bolna, najprej sem se nekaj silila s tekom, pa ni šlo, potem sem šla na pohod in navijala - pa je bilo vseeno leo. :D
Uporabniški avatar
 Miroslav
Kdo je že bil v organizaciji kakšne športne prireditve, ve, koliko napora je treba vložiti v to. In večinoma prostovoljnega in neplačanega dela.
So prireditve tekmovalcem bolj in malo manj naklonjene. Namenoma govorim o prireditvah, ne pa tekih, ker v Sloveniji ne obstaja samo tek.
Vsaka prireditev ima svoj čar. Lj maraton množico teka željnih razgretih tekačev, Varaždinska vaška triatlon liga pa peščico zagretih, rekreativnih ljubiteljev triatlona, ki pa ravno tako rabijo par ljudi, ki skrbijo za merjenje časov, redarje na obratih ... Te dve sem izbral, ker predstavljata za mene skrajnost v eno in drugo smer.
Vsaka prireditev ima svoj čar. Vsak posamezni tekmovalec pa ima pravico izbirati, kam bo šel tekmovat in koliko bo za to plačal. Vrednotit razmerje med plačanim in dobljenim pa itak nima smisla. Važno je le to, kako se počutiš na kakšnem tekmovanju.
:wink:
Nismo ovce, smo tisti nujno potrebni faktorji ene prireditve, zaradi katere je ta ista prireditev sploh organizirana.
:!:
Iz štartnin se ne pokrijejo niti stroški prireditve, Tukaj so v ozadju še sponzorji, prostovoljni prispevki in mnogo, mnogo neplačanih ur domačih prirediteljev.
To vem iz prve roke, ker sam sodelujem v pripravi Ptujskega triatlona in malega maratona. Po pokritju stroškov ostane bore malo ali pa sploh nič. Največkrat pa klub gre v minus, kateri se pokriva iz članarine, dohodnine ...
:?
Zaradi recesije se tudi jaz z Leonom udeležujem tekmovanj z bolj ljudsko štartnino, pa vseh vojaških prvenstev, kjer ne rabim plačat štartnine. Pač ni denarja na pretek v naši družini.
Zato bom tudi letos spustil LJ maraton, čeprav mi je všeč.
:(
Za nič na svetu pa ne bi spustil skozi ene same tekme. In to je Sladkih6. Ker to pa je vrhunec sezone, tista pika na i celotne sezone tekem. Pa če bi bila štartnina še tako draga, bi plačal. Ker vem, kaj dobim. Tukaj pa se vrednost ocenjuje drugače. Kdor enkrat pride na Sladkih6, te tekme ne bo izpustil več nikoli.
Rajko, kapo dol!
:cast1:

Malo sem se razpisal, pa brez zamere, različno misleči!
:D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA