Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Matej_Tarahumara
Danijel čestitke, če so podatki resnični in verjamem da so, potem je tole kar si dosegel v enem letu pravi mali čudež. :clap:

Vem kaj govorim, ker sem pred dvema letoma pretekel maraton po samo 3 mesecih treninga. In zanj sem porabil 1h več od tebe. In nisem imel z odvečno težo. In po maratonu sem potrebovalč skoraj pol leta, da sem tek ponovno "vzljubil". :oops:

Kapo dol res, to so rezultati, ki se jih ne bi sramoval niti prekaljen tekač z nekaj leti trdega treninga. Kar tako naprej! :D
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
Tako, sedaj je tekaško leto res zaključeno.
Statistika:
3103 km
Skoraj 232 ur teka
3x>42km
66x>21km
Povprečni tempo 4'29"/km

Zdaj pa gasa v 2014 :)

Lp
Uporabniški avatar
 Radolca
Čestitke Danijel :clap:
Letos sem odtekel en maraton :laola pa nekaj polovičk, uradnih :!:
Tudi v prihodnjem letu bom probal vsaj enega preteči, če mi bodo kolki to dopuščali :?

ZdravkoC napisal/-a:kile nas zaznamujejo :-)

eni smo pač težkokategorniki :lol:
Uporabniški avatar
 gumpy
Moje leto je bilo na področju rekreacije kar zadovoljivo :D
Najpomembnejše je, da mi je zdravje služilo. Tudi poškodb nisem imel :laola
Je pa res, da sem zaradi službenih obveznosti letos bil manjkrat v naravi, kot bi sicer rad, vendar vseeno je bio čisto OK.

V osnovi sem sicer kolesarski navdušenec, vendar vseeno tudi uživam v teku. Predvsem najraje tečem po razgibanih trailih po gozdovih in hribih.
Zadovoljen sem predvsem na zadnja meseca v letu, ko sem uspel preteči po okrog 180km na mesec. Seveda je novembra in decembra kolo počivalo, kot bo tudi še tja do aprila :roll: . Se pa zato večkrat udeležim spinning treningov, da delam tudi na kolesarski ''bazi'' :D

Za leto 2014 pa imam cilj udeležiti se kakšnega ultra trail maratona (GM40, Istra trek,Ultra promo Maraton,...), tekmovalno kilometrino pa bom pričel nabirati na prvem trek dogodku v bližini>''Zagorje trek'', 08.02.2014. in potem tudi na tekmah SLO treking lige.

Seveda bi rad tudi več kolesarskih km naredil v l.2014, vendar je to že za drugo temo.

Predvsem pa moram pohvaliti ženo in otroka, ki mi seveda omogočata, da lahko toliko časa ''švicam v naravi''! :clap: Ob redni službi, dežurstvih in družinskem življenju, moraš kar precej vnaprej načrtovati in znati usklajevati urnike in želje, da smo na koncu vsi zadovoljni.

Pa srečno in tekaško uspešno leto 2014!
Uporabniški avatar
 Matej_Tarahumara
Tekaško sem bil v letu 2013 len. ZELO len. Priznam, da sem po lanskem LJ maratonu v 2013 odtekel komaj kakih 100km, razloga pa strah pred tekaškim kolenom in lenoba, ja, lenoba. Sem pa zato bolj aktivno divjal za žogo...da sem obdržal nek nivo pripravljenosti... A po aktivnem decembru, ko imam v nogah spet krepko čez 150km in je koleno tipi topi so načrti za 2014 jasni.

Hočem pretečt Celje - Logarska, v celoti. Vmes pa še Radence in za desert opravit še K24.

Velikopotezni načrti, priznam, ampak, ko se za nekaj odločim, to izpeljem in pika.

Tokrat imam za spremembo dovolj časa za priprave in ne bom "norel" kot sem to počel v pripravah na svoj prvi LJ maraton. :mrgreen:

In še nekaj, komaj čakam jutrišnji tek, jp, spet me je zgrabil... :laola
Uporabniški avatar
 Miroslav
Leto 2013:
- pretečenih 1805 km,
- prekolesarjenih zunaj 2254 km,
- prekolesarjenih na spiningu 474 km,
- preplavanih 90 km,
- prehojenih 26500 višinskih metrov navzgor in toliko navzdol,
- in pa nekaj sto prehojenih kilometrov na sprehodih s svojo ženo.
Udeležba na 7 tekaških tekmah, 8 triatlonih in 2 kolesarskih tekmah.
Najlepša tekma je bila nedvomno kolesarski vzpon na Mangrtsko sedlo. Kraljevski klanec.
Postal sem tudi pravi Slovenec, ker sem se prvič vzpel na vrh Triglava.
:D
V letu 2014 pa obstaja en sam cilj. Nadaljevati tekaško preobrazbo. Od Sladkih6 naprej tečem samo še s pristankom na prednji del stopala. Temu primerna je tudi manjša kilometrina. Izginile so bolečine v kolenih in petah, spoznal sem pa mečne mišice. Zaenkrat gre po načrtih.
:wink:
Vsem tekačem in ostalim športnikom v letu 2014:
Čimveč užitkov in čimmanj bolečin!
:laola
 nivesj
Drago leto 2013,

od tebe se poslavljam uspešno, v petah imam kar nekaj kilometrine in lepih tekov. Nadvse sem zadovoljna, da te zaključujem brez poškodb in da se končno čedalje bolj spogledujem z bolj lahkotno tehniko teka na prste in jo redno vključujem v krajše teke; vesela sem tudi, da končno obvladam PST in da sem ga zaokrožila kar 14x!

V spominu mi boš prav gotovo dlje časa, zaradi tako želene udeležbe na avtentičnem, prvem, pravem in edinem 'The Maratonu' v Grčiji! Pravijo, da se od tam vse začne....

Zato se poslavljam od tebe drago moje leto in upam sanjati o drugem, načrtujem izboljšati tehniko, povečati hitrost, udeležiti se vsaj dveh maratonov in kar me čedalje bolj mika tudi kake (mini)ultre, ali pa gorskega teka.

Lepo bodi!

:laola :laola

Vsem tekačem in tistim, ki to še bodo, želim vse lepo v novem letu!
 storZ
Moj conto za 2013 znaša:

2200 pretečenih km,
1 uraden maraton,
4 uradni polmaratoni,

V letu 2014 se bom verjetno še enkrat odpravil v meni najljubše Radence na maraton, ali pa že mesec prej poizkusim na obali. Kot neobvezen cilj sem si postavil še teči polmaraton pod 1:30.

Dodam lahko le še to, da sem izredno vesel, ker sem v 2013 v tek dokončno vpeljal še dva kolega, od tega enega malo manj, ker dela v tujini in nad njim nimam takega nadzora :lol: ampak se je mnogo boljše odpravit na skupen trening v gozd, kot pa na "sestanek" v lokal.

Srečno vsem v 2014 na vseh področjih!
Uporabniški avatar
 Zd.
- 2621 pretečenih kilometrov;
- udeležba na 10 tekmah, od tega 5 polmaratonov in 1 (prvi) maraton;
- brez poškodb in veliko boljšega splošnega zdravja kot pred tekom;
- malce neskromno si jemljem nekaj zaslug za to, da so tudi nekateri meni dragi začeli letos resneje teči;
- in najpomembnejše: tek mi je postal navada, stil življenja, vir sproščanja in črpanja energije...
Uporabniški avatar
 zz topka
Ola, jast pa...tako mi je dnevnik izračunal:
- 3346 km pohodništva, za kar sem ponucala 656 ur, 152 km je šlo u luft, 152 km nazaj iz lufta
- 410 km bicikla :oops:
- 18 km teka :oops:
- 0 km plavanja ? Ups, ma kaj manjka kakšna nula? :lol: Ja , mati, kamor hočeš jo daj... pred 0 ali za 0 . Še vedno bo 0. :oops: Ma, če se mi je pa šlauf prepuščal :shock:

Tekme? Važno, da se mi je izpolnila ena želja -- udeležba na Sladkih6.
Poleg te uradno le še KBK in Tek na Tabor.
Na veliko tekmah sem bila sicer prisotna, predvsem gorskih, ( o, kolk je fejst v hribih kričat), a kot navijačica. :clap:

Letos bo pa druga pesem :lol:
 MIROSAN
V letu 2013:
- 2970 pretečenih km...od tega 190km na tekaških smučeh
- Na kolesu okoli 1200km
- Udeležil sem se na 14 tekmah, od tega 4 polmaratonov in 2x maraton(Berlin in Lj.maraton)
- Zaključil leto brez poškodb in veliko boljšega zdravja kot 2012 leto...
V letu 2014 imam cilj ponoviti leto 2013 oz. preteči najmanj 3000km...,in preteči 1 ali 2 maratona.
Srečno tekaško 2014 leto vsem... naj bo prav vsak, varen tekaški vaš korak...
:laola
Nazadnje spremenil MIROSAN, dne 02 Jan 2014, 14:13, skupaj popravljeno 1 krat.
 spela*
Danijel, tvoj uspeh je res izjemen! :clap:
Sem spremljala tvoje zapise v "Kako smo danes tekli" in ob razglasitvi najboljših na Ljubljanskem nočnem polmaratonu sem, ko sem slišala, da so te poklicali, rekla: "Hej, njega pa poznam s foruma!" Glede na to, da še nisi dolgo tekač, je očitno, da imaš tudi veliko talenta.
Edino, kar ti polagam na srce, je, da ne pretiravaj, ker ta nevarnost obstaja.

Jaz sem v letu 2013 pretekla 3 maratone in enako načrtujem tudi za letos. Tudi maratoni so isti (Radenci, Berlin in Ljubljana) - in upam, da bodo tudi trase iste (čeravno za Ljubljanski maraton spet napovedujejo spremembe), rezultat pa boljši. :wink:
Lani sva s Kairosom šla le na en triatlon - olimpijski triatlon v Zagrebu -, letos bo morda kakšen več.
Kolesarsko sem bila bolj aktivna kot prej: poleg Franje (jaz sem bila sicer "le" na mali, Kairos na veliki) sva bila na kolesarskem maratonu treh občin, šla pa sva tudi s kolesi na izlet od Ljubljane do Kopra. Sploh ni slabo glede na najine tako rekoč nične kolesarske treninge. :)
Od plavalnih izzivov naj omenim pa plavalni maraton v Zagrebu na 5 km, plavalni maraton Buško jezero (BiH) na 2,5 km (zame) oziroma 5 km (za Kairosa) in pa plavanje čez Piranski zaliv.
Pravzaprav so za letos načrti zelo podobni.

Srečno in brez poškodb! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA