Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Vem, da je najbrž cel kup lestvic kje, ampak mene zanimajo predvsem vaše info, ker ste na terenu, na tekih in poznate sceno bolje kot kak pisarček v kaki pisarni :)

Torej, lestvica 10 najboljših tekačev in 10 najboljših tekačic ta trenutek?
Od profijev navzdol do rekreativcev....predvsem tistih, ki so najhitrejši na razdaljah od 5-42 km (brez zamere ultraši, vas že poznam malo bolje :))

Ker bi bil rad na tekočem in ker me zanima, kaj se vse dogaja na tekaški sceni zadnja leta (pa sem zamudil).

Hvala za prispevke, sem že radoveden ;)
Kwa maš spet za bregom ajga :wink: Evo, še dva rekreativca s sanjskim rezultatom, pa še fejst sta :arrow:

Aleš Žontar, 18. LM, 2:37:14

Dr. Mojca Kermavnar, 18. LM, 3:09:05
Misho76 napisal/-a:Kwa maš spet za bregom ajga :wink: Evo, še dva rekreativca s sanjskim rezultatom, pa še fejst sta :arrow:

Mišo, loh bi napisal vseh 10, ki ti jih pade na pamet ;)

tenks

ps: sam zanima me, kateri so res najboljši v slo...po ljudskih atletskih tablicah :)
Uradne tabele dajo odgovor nad absolutno najboljšimi tekači/tekačicami, tu ni kaj. Za nas rekreativce, ki tekmujejo v starosti, ki je daleč nad tekmovalno starostjo, so bolj zanimive WMA staroste lestvice, ki povedo koliko % velja naš čas v primerjavi s svetovnim rekordom naše starostne skupine in kolikšen bi bil v najboljših letih. To je bolj objektivno merilo, kdo je koliko dober.
Kot zanimivost hitro ugotovimo, da najhitrejši z SLO lestvice ne morajo biti tudi najhitrejši, če upoštevamo starost. Na primer časi Francija Teraža 1962 1:16:35 in Tomaža Kalana 1958 1:18:35, ki sta v skupini + 50 v polmaratonu so blizu najboljšim SLO dosežkom.

Tako je po http://www.mastersathletics.net/index.php?id=2595 med najhitrejšimi slovenci in slovenkami, ga. Lojzka Bratuša, kljub temu, da je rojena 1939 leta . Njeni rezultati spadajo v World class skupino, ki je nad 90 % časa svetovnega rekorda. Redki SLO rezultati so nad 90 %, vsaj na srednje in daljše razdalje.
Misho76 napisal/-a:Kwa maš spet za bregom ajga :wink: Evo, še dva rekreativca s sanjskim rezultatom, pa še fejst sta :arrow:

Če pogledaš zadnje berlinske rezultate ima Mojca še boljši čas (3:02). Najhitrejši Slovenec pa je bil Adriano Verbetič s časom 2:36. :laola
zajc pa je za štose! :lol:

Za maraton je (iz lestvic ki jih je omenil matej712) razvidno da je bilo že leta 2011 in 2012 za cel bus hitrejših rekreativcev (tista 2 oz 3 profiče ki jih imamo lahko itak zanemarimo). :P

Čakamo še za lestvico 2013, kjer bo spet nekaj izjemnih rekreativcev.
Poleg Aleša in Adriana bi osebno izpostavil še naša mladeniča bošty-ja in Ocepek Martina, ki sta letos zelo napredovala (kar bo vidno na novi lestvici).

Glede krajših razdalij pa je zelo težko biti na tekočem brez lestvic, saj je veliko neznanih "mulcev" z odličnimi časi!! :lol: :clap:
zajc napisal/-a:Glasujem (ali se glasuje?) za sanjska rezultata rekreativcev

muc - Berlin 2013 2:39:31
5r002 - Berlin 2013 2:40:40

:cast1:

haha zajc ti ga pa res "pihneš" :lol: :lol: :lol:

Dobra volja je najbolja... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA