Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bojana1981
Že nekaj časa razmišljam o udeležbi na katerem izmed gorskih tekov, saj mi tek po asfaltu ne odgovarja. Na maratonu ali sploh kakršnikoli tekaški prireditvi pa še nisem bila. Odločam se za prijavo na Kokoš trail 2014 ...
V lanskem letu sem tekla približno 4 mesece 4 x tedensko, včasih po ravnini, včasih po gričih, vendar nikoli več kot 10 km...kondicijo sicer vzdržujem na spinning kolesu skoraj vsakodnevno cca 2 meseca, pred tem 3 mesece nisem bila športno aktivna...
Potrebujem nasvet o tem, kako naj se začnem pripravljati na omenjeno "Kokoško", saj sploh nimam predstave o tem, kolikšen je nekje sprejemljiv čas teka, saj ne bi rada v cilj prisopihala 2 uri za drugimi : :) :shock: ?
Uporabniški avatar
 andrejl
Lani mislim, da nas je bilo cca. 400. Udeležba je res ogromna. Tako da boš težko prišla 2h za zadnjimi. Zadnji so lani rabili dobre 2,5h.

Kokoš trail ima 14km in 500 višincev, vmes sta 2 večja klanca, ostalo pa je vse gor-dol. Za prvi gorski tek si si izbrala kar zahtevno traso :)

Tek po razgibanem terenu bi bil najboljša priprava, jaz bolj ne bi kompliciral.
 bojana1981
Okolica Nove Gorice...ja nasvet bi bil dobrodošel, kakršenkoli :) Ali greš tudi ti na "Kokoško"? lp
 bojana1981
Andrejl hvala za nasvet in ifo...sicer sem tudi jaz malo skeptična glede zahtevnosti trase za prvič. Sicer sem kar vztrajen človek...no, ko prebolim sedaj to virozo bom poskusla it enih 8 km z dvemi vzponi, da malo vidim kje sem in potem se bom odločila. Čeprav mislim, da bi mi uspelo v 2,5 urah :)

Mihka...hvala za link...na katerem me gotovo vidijo letos :)
lp
Uporabniški avatar
 mac
Pozdrav

2 krat po ravnem 1 krat razgibano 1 krat hrib, pa boš že za gorski tek. Jaz tudi ne bi preveč kompliciral.

lp
 mikha
Tedensko, prav na koncu pa ne pozabi pocivat. :) Pravis da si iz Gorice? Pol se pa lahko kdaj prikljucis, pa bos glede na to, koliko te mika, ogromno izvedela.
 bojana1981
Mikha...Ja, sem iz okolice NG. Sigurno se bom kdaj priklučila. Čeprav nisem tekmovalen tip človeka...sem le tekačica, ki v teku uživa, sploh v kakšnem teku po gozdu, gričih. Asfalt odpade. Organiziranega teka bi se bolj udeležila zaradi tega, da vidim kje sem ter ali mi lahko uspe, pa da dobim kakšen nasvet od ljudi, ki jih to tudi zanima. Problem vseh tekov mi predstavlja tudi dan, saj so ob nedeljah, jaz pa vse nedelje delam. Si pa bom za ta namen vzela dan dopusta :D
Uporabniški avatar
 Markolinux
Čeprav sem začetnik v trialu tečem relacije Mren-Vrtoče-Cerje nato po novi gozdni cesti nazaj v MIren. Kot druga pa Miren Vrh Sv.Mihaela -Cerje - Vrtoče - Miren. Obe varianti sta luštni. Tukaj srečaš zelo malo ljudi, sploh pa med tednom (ob nedeljah se izogibaj Cerja).

V okolici Gorice imaš kar nekaj lepih tras. Vsekakor se strinjam z zgoraj napisanim. Ne pretiravaj in dovoli telesu, da se odpočije.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA