Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Pumpkin
Hojla,

približuje se polmaraton v Celovcu, pa me zanima, kakšna je trasa?

Kako je pa z dvigom številke? Komplicirajo Avstrijci?
Mogoče še kak napotek, za katerega je fajn, da vem? Vse bo dobrodošlo...

Hvala.

lp,
Helena
 nana
Pumpkin napisal/-a:Hojla,

približuje se polmaraton v Celovcu, pa me zanima, kakšna je trasa?

Kako je pa z dvigom številke? Komplicirajo Avstrijci?
Mogoče še kak napotek, za katerega je fajn, da vem? Vse bo dobrodošlo...

Trasa je v pretežni meri ravna, kakšen rahel vzpon, pa en malo večji, ko se je potrebno dvignit na cesto. Nič posebnega, zna pa biti v pimeru (pre)lepega vremena zelo vroče.

Okepčevalnic in vode za polivanje je dovolj, prijazni domačini pa postavijo še nekaj dodatnih okrepčevalnic in tušev, ki se jih splača izkoristiti. Polmaraton spremlja zelo številno zdravniško osebje, zdravniki so na kolesih in med tekači. Zadnjih 5 kilometrov natančno opazujejo tekače in imela sem priložnost videti, kako so že "sneli" koga s proge, preden je padel dol.

Štartne številke se dvigne en dan prej. Splača se počakat na testeninko, ker so bile do
sedaj testenine vedno odlične.

Ali komplicirajo ti težko rečem, ker ne vem, kaj je za tebe kompliciranje :wink:
Za letos sem naročila dež, ker sem se naveličala vročine :D
 Pumpkin
Hojla,

še eno vprašanje imam. Kako je s prevozom na štart? Oz. se splača it kar v Velden, se da dobit tam kak parking, pa da potem šofer piči na cilj?

Aja še nekaj. Se teče po "glavni" cesti, po tisti strani, ko je avtocesta (zemljevid na njihovi spletni strani)? Sem namreč mislila, da se gre po nasprotni...

Hvala.

lp,
 demar
Polmaraton je odlično organiziran. Mi smo lani pustili avto na parkirišču pri Minimundosu (brezplačno), nato smo se z organiziranim avtobusom peljali do železniške postaje, tam na vlak, ki pelje na štart (za 10km ali za 21km - isti vlak). Ko izstopiš, oddaš prtljago in greš naš start (tukaj je kar gneča, zato je fajn bit vsaj 15 min prej), nato tečeš na cilj, kjer prevzameš prtljago. Nato imaš do parkirišča cca.10 min hoje (samo čez park). Nič ne morš zgrešit, ker je polno tekačev in greš itak "tam kot vsi" :)

Mene pa zanima, če ima kdo namen it v petek ali soboto iz LJ po štartne in potem nazaj v LJ?

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA