Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Andreja08
Pozdravljeni,

že pred leti sem se resno lotila teka po 13 tedenskem programu, vendar sem po cca. 2 mesecih odnehala zaradi močnih bolečin v mečih...sedaj sem se ga spet lotila in spet isto...v 4 tednu močne bolečine v mečih.
Občutek kot da imam mišico skoz zategnjeno, da se ne sprosti. Se dovolj ogrejem, tudi raztegnem se, probala sem z masažo po teku...ne vem kaj bi še lahko bilo.
Mogoče nimam primernih superg...uporabljam Mizzuno Wave Rider nekaj...sem si šla takrat zmeriti in preverit, ampak mogoče je to. Ne bi pa rada kupovala zdaj nekaj spet za 100+ € in bo spet isto.
Prosim za kak nasvet kaj še lahko storim...ali pa tek preprosto ni zame :( :(
Je pa edina rekreacija, ki mi trenutno pride v poštev, saj imam izmensko delo, družino in še diplomo pišem in mi paše, da grem lahko kadarkoli tečt, da nisem odvisna od nekega termina.
Tečem pa izključno po gozdnih poteh (makadam).

Aja pa še to...sem pretežka cca. 20 kg, ampak to ne bi smel biti problem, ker tečem res po polžje. Zdaj sem se odločila, da bom ta 4 teden (lažji - za počitek) ponovila še 1x in ne bom šla na več...mogoče rabim še bolj postopen začetek.
Vem, da je bilo na to temo že veliko napisanega ampak ne najdem pravega odgovora.
Uporabniški avatar
 Medicius
Mi diši po tem, da nimaš bazne pripravljenosti in zato ne moreš pričakovati, da ne bo zapletov. Tek je stres za telo, zato je telo na ta stres potrebno postopoma prilagoditi. Ne moreš si samo en dan izmisliti, aha.... zdaj bom pa trenirala tek.
Prva prilagoditev na tek so daljši sprehodi (ali hitra hoja). Na spletu je polno programov za začetnike (http://bit.ly/1ykaTQU), poišči katerega in mu sledi. Program ki ga imaš zdaj pa pozabi, ker ti očitno ne odgovarja.
Skratka ustavi se, saniraj poškodbo ali pa začasno tek zamanjaj za hojo dokler težave ne minejo in nato spet v hojo vključuj tek. Zapomni si, da se nič ne zgodi čez noč, zato hiti počasi. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA