Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 lannister
Živjo"

Ker sem na novo priseljeni v Ljubljano, me zanima katere proge uporabljate in se vam zdijo najboljše. Urejenost terena mi ni toliko pomebena (če je asfalt, makedam, ...), važno mi je le da so v Bežigradu in okolici.

Hvala in lp
 jezo
moja absolutna prva izbira je PST (pot spomina in tovarištva)
dostopno kjerkoli še lažje če si bližje obvoznici kot pa strogi center. strogi center je možnost tivolija. odvisno je tudi za kakšne razdalje iščeš.
ampak na PSTju lahko dosti nabereš če drugega ne greš cel krog in je cca 33-34km. je pa večino makadam in malenkost asfalta
 klas
res je enkraten PST fenomen, ki ga podobnega zlepa ne srečaš drugje. :clap: :clap:

Mislim, da se v LJ premalo zavedamo o (rekreativnemu) pomenu PST... tako preprosto estetsko, tako pa vendar svetovno čudo!! Ne verjamete? Ali kdo pozna še kako mesto, ki bi imelo tako pot naokoli? :?:

Drugače pa so še odlični tereni:

- Tivoli/Rožnik/Mostec
- Golovec/Orle/Molnik
- Barje
- tereni ob Savi, Ljubljanici, Gradaščici
- sleme Šentvid-Trata-Toško Čelo-Klobuk
- in nenazadnje Grad

skratka, se da teči :juhuhu:
Meni osebno najljubše so poti okrog Šmarne gore. Niso tako obljudene kot PST, Tivoli, Rožnik itd. oz. največkrat ne srečaš nikogar, ni nevarnosti medvedov kot pri Lj. Barju in Krimu in je kar nekaj različno zahtevnih variant.

Kar nekaj predlogov najdeš na http://www.smarnagora.com/index.php?pag ... ekaskepoti

Je pa -, da ni blizu Bežigrada in ni tako dostopna kot PST, tako da se tudi jaz običajno spravim kar na PST in Rožnik, ker je štart kar iz domačega fotelja.
Se strinjam. PST. Noro. Fenomenalno. Če si res iz okolice Bežigrada je lepo tudi v okolici Žal, tam na polju imaš kar nekaj opcij, mogoče tudi iz Bežigrada do Tomačevega in naprej ob Savi..... malo razišči pa boš videl.

Drugače pa se strinjam. Okolica Šmarne gore ponuja ogromno lepih poti za rekreacijo. res je prečudovita ta naša LJubljana!

:)
 gapez
Ja, Pst je res enkratna. Zanimivo je, da je glavni krivec za njen nastanek Janez Koželj, sedanji podžupan. V zadnjih 8ih letih, ko se je mesto nedvomno zelo polepšalo, je on glavni koordinator, brez njega si težko predstavljam, kaj bi ratalo. Škoda samo, da njegov šef ni tako super.
Uporabniški avatar
 lukav
klas napisal/-a:res je enkraten PST fenomen, ki ga podobnega zlepa ne srečaš drugje. :clap: :clap:

Mislim, da se v LJ premalo zavedamo o (rekreativnemu) pomenu PST... tako preprosto estetsko, tako pa vendar svetovno čudo!! Ne verjamete? Ali kdo pozna še kako mesto, ki bi imelo tako pot naokoli? :?:

Drugače pa so še odlični tereni:

- Tivoli/Rožnik/Mostec
- Golovec/Orle/Molnik
- Barje
- tereni ob Savi, Ljubljanici, Gradaščici
- sleme Šentvid-Trata-Toško Čelo-Klobuk
- in nenazadnje Grad

skratka, se da teči :juhuhu:

Od malo manj poznanih sta meni super Golovec-Orle-Molnik (iz centra približno 20km) in Šentvid-Toško čelo. Super je tudi od Toškega čela naprej: Grmada, Tošč, če je treba vse do Škofje loke :)
Od malo manj poznanih sta meni super Golovec-Orle-Molnik (iz centra približno 20km) in Šentvid-Toško čelo. Super je tudi od Toškega čela naprej: Grmada, Tošč, če je treba vse do Škofje loke :)[/quote]

Tole moram pa še malo naštudirat... P.s. Kje točno se gre na Toško čelo iz Šentvida? Jaz sem vedno šla najprej do Koseškega bajerja, pa potem po "uni cesti" do Toškega čela, hmmmm :)

Je mogoče kakšna pot tam za "Petrolom"..?:)
 bod
En pot (daljša, ker gre okoli) se začne na ostrem ovinku Šentviške ulice, blizu Šentviškega predora. Druga (direktna) pa nekje na Cesti Andreja Bitenca, če se prav spomnim.
Uporabniški avatar
 lukav
Šmarnagora napisal/-a:Od malo manj poznanih sta meni super Golovec-Orle-Molnik (iz centra približno 20km) in Šentvid-Toško čelo. Super je tudi od Toškega čela naprej: Grmada, Tošč, če je treba vse do Škofje loke :)

Tole moram pa še malo naštudirat... P.s. Kje točno se gre na Toško čelo iz Šentvida? Jaz sem vedno šla najprej do Koseškega bajerja, pa potem po "uni cesti" do Toškega čela, hmmmm :)

Je mogoče kakšna pot tam za "Petrolom"..?:)[/quote]

Takole bo najlažje... http://www.movescount.com/moves/move42223449 Ker tam čez Podutik je malo dolgočasno - najlažje se orientiraš bo glomazni leseni brunarici, ki se vidi že s ceste, pri zadnjem semaforju pred avtocesto (iz smeri LJ) levo v hrib, pot se začne takoj za brunarico, je pa tudi označena, čeprav ne ravno 100% zanesljivo, ampak se težko izgubiš. Luštna pot, vsekakor precej boljša varianta kot po cesti iz Podutika.
Najlepša hvala! Si približno predstavljam kje anj bi šla ta pot ja.. Žal sem prej poznala samo tisto "dolgočasno" po cesti... Mogoče grem že med vikendom malo raziskati:)

Tale naša Ljubljana je took super. Ogromno možnosti za rekreacijo..top :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA