Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Na tem maratonu, svojem petem po vrsti, sem dosegla tisto, kar sem si pravzaprav na skrivaj, želela že zelo, zelo dolgo, in sicer, da bi enkrat pred 50. Letom, pretekla maraton pod 4 urami ..

Maraton je zelo dobro organiziran, krog je ravno pravšnji, da doživiš, vidiš, občutiš Bruselj; proga je kar precej razgibana, kar nekaj klancev, klančkov, podvozov, teče se v samem mestu, pa tudi v okoliških parkih. Prijave so bile možne še zadnje dni; kakega hudega navala na ta maraton (še) ni, kar me prav preseneča. Standardni dvig štartne številke; skratka, vse je potekalo povsem običajno, brez zapletov, hitro in enostavno… Tekaški expo sejem je bolj majhen in z dokaj skromno ponudbo a vseeno zelo simpatičen. Vse je lepo organizirano, umirjeno, skratka čisto ok....Za 60 EUR prijavnine sem dobila lepo New Balance majčko, bandana rutko, nekaj reklamnih drobnarij.. .

Na štart sem šla relativno umirjena in neobremenjena z rezultatom, hitrostjo, tempom, uro….rekla sem si, da grem odteči krog po Bruslju, tekaško doživeti še eno prestolnico in da glede vsega ostalega pač, kar bo bo... važno je, da pridem v cilj in da v teku uživam…. Glede tudi na to, da sem že prej na spletu vidla profil proge, in nekaj komentarjev pod njo, češ da je proga med težjimi in bolj 'valovito&klančasta' res nisem pričakovala nikarkšnga rekorda....Vreme je bilo ravno pravšnje, ker je le dan pred tem bilo sončno in zelo vroče, sem bila tokrat oblakov in rahlega pršenja že v štartnem boksu prav vesela....na dan teka je bilo 10 stopinj manj, oblačno, vmes nas je med tekom tudi malo pralo, ampak je pasalo... Skratka pogoji za tek so bili odlični. Organizacija celega dogodka je tudi odlična, všeč mi je bilo predvsem to, da maratonci začnejo teči ob 9. uri; polmaratonci, ki pa imajo tudi rahlo drugačen 'krog' pa štartajo kasneje, ob 10.30, da bi se potem z nekaterimi od polmaratoncev zlili v finišu... kar je prav zanimivo, saj tako štartaš lahko v miru, nobene posebne gneče ni okrog tebe (maratoncev je cca 2. 000) in zelo hitro ujameš svoj ritem in imaš okrog sebe več kot dovolj prostora..... Proga je pa resnično skoraj ves čas razgibana, klancev in klančkov je kar nekaj, čeprav niti niso bili tako hudi, kot so nekateri omenjali, ali pa se je meni samo zdelo, so pa vsekakor 'teški' za noge in tekače, ki so vajeni le ravninskega dolgega teka... Tokrat pa sem v štartnem boksu spoznala dve Slovenki (iz Jesenic), ki sta namreč imeli tekaški pas z napisom: Mali kraški maraton' in valjda, da sem ju takoj ogovorila in z njimi poklepetala...... Po nekaj km teka, sem zagledala pred sabo zajčka za 3.59 in sama seb rekla, kaj če bi ju poskusila prehiteti, saj me bosta itak na kakšnem klancu in klančku prehitela, občutek pa bo vsaj nekaj časa boljši…. pa sem se potem kar nekajkrat kasneje obračala in obračala in gledala kje sta, pa ju ni bilo in ker itak, ko tečem brez očal ne vidim dost daleč, sem imela ves čas ful dober občutek... na polovici sem uzrla uro, ki je kazala 1.58; pa se mi je zdelo to kar ok in sem si mislila, da imam še dovolj energije, da nadaljujem v istem tempu. Ko sem malo pred ciljem spet zagledala eno od deklet, ki sem ju spoznala na štartu sem bila prav vesela, vzpodbujali sva druga drugo in še malo pospešili zadnjih kilometer, dva. Ko sem prihajala v cilj in vzrla številko 3 na uri, se mi je zdelo da ne vidim dobro nekaj časa…. pisalo je namreč 3.59….uradni rezultat pa 3.57.05…..Ni treba dodati, da sem se odpuljeno smejala vsaj še ene pol ure po tem….
Aja, še oskrba, še enkrat se je izkazalo, vsaj zame, da je suho sadje na poti odlična rešitev, tokrat sem zobala suhe marelice, ki so bile ravno prav sočne, da so se topile v ustih in ravno prav sladke in nasitne, da me ni zmanjkalo in da nisem rabila nobenega gela. V bistvu je to že moj drugi maraton brez gela, nazadnje sem ga 'cuzala' v Atenah in mi je po njem bilo kar fajn slabo, po sladkem suhem sadju pa ne... Glede pijače sem se pravočasno pozanimala, in na spletu prebrala, da ponujajo vodo v kozarcih in energetsko pijačo v flaškah. Ker se, ko pijem vodo iz kozarcev vedno polijem in tudi sicer težko pijem iz kozarca, energetskih sladkih vodic ne maram, sem s sabo vzela flaško vode in se tako ognila še temu, da bi bila žejna ali pa da bi mi po unem umetnem cukru bilo slabo. Kaj še reči? Skratka priporočam... saj je Bruxelles vendar 'center' Evrope in res ne vem zakaj je tako malo Slovencev tam.. kot sem gledala po rezultatih nas je maratoncev bilo samo 4.....
čestitke :D imam nekaj prijateljev iz belgije tako da mogoče če se naslednje leto ne uspem uvrstit na katerega od jesenskih majorjev bi blo to dobro nadomestilo. še posebej ker praviš, da so prijave dolgo odprte tako da super informacija :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA