Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Patricia.teče
No jaz imam doma malega kužka , ki vedno teče z mano. Je pa tako : FLEXI NA TEKU ODPADE ! Zakaj ? ker se potem zapleta v štange, grmovje, enkrat davno je celo uspel skočiti na nek nizeh širok zid, iti mimo luči, se zaplesti z repom in nogico v flexi in zraven tuliti. Tako da... V trgovinah za male živali se lahko kupi posebne tekaške/kolesarske povodce. Tak povodec si pripnete na pas ( treba je kupit) in teečete. Povodec je v obliki fedra ( vzmeti) in se razdegne tudi 2 m. Ali pa s kolesom, pripnete na prtljažnik in peljete ( težje kot tek ker pes bezlja na vse strani :) ).
Meni so osebno bolj praktični večnamenski povodci. To je povodec z dvema karabinoma na vsakem koncu in dvema rinkama vmes na vrvici. Pripneš na dolžino, ki ti ustreza in držiš v roki, ali še bolje, daš okrog pasu :D Ampak moj je razen v mestu povsod odvezan - a ne-javnih površinah - polja, rečni bregovi.... Me pa moti afera Baričevič na takih tekih ker imajo nekatere cvetke tudi odziv češ : "Joj, a si videla kaj se je z unim zgodilo ko je meu pse odvezane. Bo še tebe zaklal ! " Itak, imam pa tako mrcino da se je še krava boji ! Mix pekinezerja. :D to je cca. 23 cm visok in 40 cm dolg kuža, težak 5,5 kg in z potlačenim gobcom. Kar groza me je ko ga vidim ! :D Kaj šele ljudje rečejo, ko ven peljem sosedinega velikega angleškega hrta :D Se me izogibajo v takem loku, ko da jih bo bošček pojedel. :) Drugače pa so moje izkušnje s tekom s psi zelo dobre in tak tek priporočam.
Pa da me ne bo kdo sedaj napadal kako svojega kužka mučim, naj povem, da tečem največ pol ure potem pa hodim.
LP
:D
 jure d
včasih se je dobro vprašati kakšen pes je še primeren, da teče z nami. pekinezer, lepo te prosim! poleti ga pa še na grintovec vzemi sabo. gotovo bo navdušen, ti pa tudi.
Tisti, ki pa pse s kolesom na sprehod vozijo pa itak nimajo pojma o psih. nasilneži! pes potrebuje čas, da si ogleda in prevoha stvari. ne pa,da divja za vami pobesnelimi kolesarji. So pa tudi idioti, ki menijo, da je idealen sprehod s psom, tak, da se v avtu za njim vozijo. takšni ljudje so pa zreli za nekam.
lepo je, če vzamemo psa na tek. vendar moramo v prvi vrsti skrbeti za njegovo udobje, ker ni res, da psi "itak sam tečejo kr naprej" psi so ene velike lenobe in mi moramo to kot dobri gospodarji spoštovati.
Uporabniški avatar
 Darja
Tek s kužkom prav gotovo ne more biti tek na čas, saj imajo te pasje kocine čisto svoje ideje o tekaških treningih in strinjam se z Juretom, da jim je treba prisluhniti, sicer tekanje psu ne more biti več v veselje, pač pa bržkone zgolj usluga nam.
Mene prav nič ne moti, če "bere sporočila", ki so jih pustili drugi kužki in če pokaže, da ji je postalo dolgčas, poiščeva kakšno palico, ki ji jo nekajkrat vržem in potem jo navadno vsa ponosna nese do prvega zanimivega vonja, kjer pozabi nanjo.
Se mi pa zdi, da tudi pekinezer lahko zmore pol ure lahkotnega teka, jasno - po pameti in z veliko posluha za kužka. Naša psička je srednje rasti (s sicer dolgimi nogami) pa z lahkoto opravi z razdaljami tja do 20 km. Res pa je, da redno tečeva od oktobra lani in da sva pričeli z mnogo krajšimi relacijami. Zdaj pa je tako, da se ob pogledu na tekaško opremo "prilepi" ob mojo nogo in bognedaj, da bi šla brez nje.
Kako "sprehajaš" psa s kolesom, ali pa celo z avtom, si pa res ne predstavljam. Popolnoma mimo! :?
Uporabniški avatar
 Patricia.teče
jure d napisal/-a:včasih se je dobro vprašati kakšen pes je še primeren, da teče z nami. pekinezer, lepo te prosim! poleti ga pa še na grintovec vzemi sabo. gotovo bo navdušen, ti pa tudi.
Tisti, ki pa pse s kolesom na sprehod vozijo pa itak nimajo pojma o psih. nasilneži! pes potrebuje čas, da si ogleda in prevoha stvari. ne pa,da divja za vami pobesnelimi kolesarji. So pa tudi idioti, ki menijo, da je idealen sprehod s psom, tak, da se v avtu za njim vozijo. takšni ljudje so pa zreli za nekam.
lepo je, če vzamemo psa na tek. vendar moramo v prvi vrsti skrbeti za njegovo udobje, ker ni res, da psi "itak sam tečejo kr naprej" psi so ene velike lenobe in mi moramo to kot dobri gospodarji spoštovati.

Ti pa očitno res nimaš pojma o psih. Psi sploh niso lenobe ! Če jih navadiš na aktivnost bodo srečni , zdravi in lepi. Če pa jih navadiš, da po cele dneve ležijo in si "rit praskajo" potem pa ni čudno koliko zavaljenih psov je na svetu ! Sem ga pa že povsod sabo vzela. Na Rožnik, v Tivoli, na Pag, v Umag, za Bistrico, v Ljubljano.... Na Šmarno goro bom pa tudi sabo ga vzela. Jaz, kot sem napisala, ga na poljih nimam privezanega, in tečem lahkotno ker sem šele začela ( po petih letih odmora) . Kužku pustim, da prevoha vse, kar mu paše, takrat magari tečem na mestu, ko opravi, greva pa naprej. Še nikoli ga nisem udarila, preganjala, cukala, zategovala, klofutala... kar je praksa večine pasjih lastnikov. Če pa vidim,da je utrujen - to mi ubistvu sam pokaže ko se ustavi in zahteva, da ga nesem - ga vzamem v naročje in s tekom preneham. Do sedaj sem ga na kolesu peljala že ene 10-15, vendar nikoli privezanega. In ne divjam. Na kolesu je tudi košara, ko se mu zahoče, ga dam noter. Z avtom pa sem videla že mnogo lastnikov. Psa spustijo ven in peljejo karseda hitro, pes pa za njimi. To je mučenje, ne pa tek ! In ko sem rekla da tečem max 30 minut, ne tečem vseh minut, ampak le 10-15, ostalo ga čakam oz. tečem na mestu. Pa moj pes je podoben klatezovemu, le da je svetel ( in večji- 1,5 leta ima :D )
LP
Uporabniški avatar
 matjazvertus
Jaz tečem z Zlato prinašalko. Je spuščena če le ni zelo prometna cesta kje blizu.
Je nekonfliktna. Grize samo žogice.
Slika
Nazadnje spremenil matjazvertus, dne 13 Avg 2010, 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
matjazvertus napisal/-a:Jaz tečem z Zlato prinašalko. Je spuščena če le ni zelo prometna cesta kje blizu.
Je nekonfliktna. Grize samo žogice.

No ce se bomo srecali potem pa bo to prijetno snidenje dveh prinasalcev.
Moj tekaski se rad igra z manjsimi psi in seveda psoebej prinasalkami.
Ker je beseda o Studencih..rad plava tudi v Dravi..
Uporabniški avatar
 matjazvertus
tek_v_snegu napisal/-a:No ce se bomo srecali potem pa bo to prijetno snidenje dveh prinasalcev.
Moj tekaski se rad igra z manjsimi psi in seveda psoebej prinasalkami.
Ker je beseda o Studencih..rad plava tudi v Dravi..

No fajn...
Naša je itak takoj v Dravi ko jo zagleda oz. zavoha...
Naša se tudi z enimi psmi igra. Ene pa ignorira...
Uporabniški avatar
 čara
Čau!

Prišlo je poletje in s tem čas, ko se pasji sprehod prestavi na 19 uro ali pa celo 20h. Ne jaz, ne Bina ne prenašama dobro vročine. Je pa moja in so sprehodi moja domena. 2-3x tedensko je čas za tek in ne bo šlo, da bi najprej sprehodila njo in nato še tekla. Teren izberem gozdnat, za Bino pa še tak, da je voda v bližni.

Stvar je v tem, da je mesec dni nazaj imela še vedno premalo monocitov in ne vem, če je OK tek zanjo?
Uporabniški avatar
 cgorazd
Kadar tečeva z Taro greva vedno po takšni poti kjer je narava in gozd ter veliko sence in kjer je ob poti kašna voda. Golovec ima en izvir pri observatoriju, Tivoli in okolica Rožnika je pa tako poln potokov in pitne vode. Ne tečeva podnevi in ob teh vročinskih valovih.
:laola
Uporabniški avatar
 čara
To je znak da, psi osmislijo naše življenje. Priznam, brez psa ne zdržim in verjetno čez čas ne bom več imela samo enega ob sebi, ker je potem zelo hudo ob izgubi in je veliko lažje, če ohraniš rutino igre, sprehodov, dlak povsod naokoli....

Malo morje psov išče domove, malo morje je legel s skrbnimi vzreditelji, pa cel kup takih, ki se jih rajši izogni. Nekje je sigurno tvoja pasja sorodna duša, ki čaka na tekaške podvige.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA