No jaz imam doma malega kužka , ki vedno teče z mano. Je pa tako : FLEXI NA TEKU ODPADE ! Zakaj ? ker se potem zapleta v štange, grmovje, enkrat davno je celo uspel skočiti na nek nizeh širok zid, iti mimo luči, se zaplesti z repom in nogico v flexi in zraven tuliti. Tako da... V trgovinah za male živali se lahko kupi posebne tekaške/kolesarske povodce. Tak povodec si pripnete na pas ( treba je kupit) in teečete. Povodec je v obliki fedra ( vzmeti) in se razdegne tudi 2 m. Ali pa s kolesom, pripnete na prtljažnik in peljete ( težje kot tek ker pes bezlja na vse strani

).
Meni so osebno bolj praktični večnamenski povodci. To je povodec z dvema karabinoma na vsakem koncu in dvema rinkama vmes na vrvici. Pripneš na dolžino, ki ti ustreza in držiš v roki, ali še bolje, daš okrog pasu

Ampak moj je razen v mestu povsod odvezan - a ne-javnih površinah - polja, rečni bregovi.... Me pa moti afera Baričevič na takih tekih ker imajo nekatere cvetke tudi odziv češ : "Joj, a si videla kaj se je z unim zgodilo ko je meu pse odvezane. Bo še tebe zaklal ! " Itak, imam pa tako mrcino da se je še krava boji ! Mix pekinezerja.

to je cca. 23 cm visok in 40 cm dolg kuža, težak 5,5 kg in z potlačenim gobcom. Kar groza me je ko ga vidim !

Kaj šele ljudje rečejo, ko ven peljem sosedinega velikega angleškega hrta

Se me izogibajo v takem loku, ko da jih bo bošček pojedel.

Drugače pa so moje izkušnje s tekom s psi zelo dobre in tak tek priporočam.
Pa da me ne bo kdo sedaj napadal kako svojega kužka mučim, naj povem, da tečem največ pol ure potem pa hodim.
LP