No, da ponovno obudim to temo. Tudi sama sem začela s ketogenskim prehranjevanjem, sicer namenoma ne pišem o dieti, ker ne hujšam, nimam kam hujšati, saj se že leta in leta relativno zdravo prehranjujem in imam za sabo kar lepo kilometrino, če odštejem eno krajšo pavzo

Res pa je, da sem v svojem jedilniku imela preveč OH (glutena), premalo maščob in veliko sadja (fruktoza) in zelenjave. Ker sem veliko gibala, sem se sicer dobro počutila, a sem ugotovila, da me OH, posledično gluten preveč zabaše, zapaca. S ketogenskim načinom prehranjevanja želim ohraniti mišično maso, brez odvečnih maščob v telesu, zdaj, ko nekoliko manj tečem. Za ta način prehranjevanja sem se odločila zaradi zdravja (dolgoročno-priprava na kvalitetno starost), zaradi več energije in ker želim svoje telo testirati, kako se bo odzivalo na ketonih pri maratonu in ultramaratonu. Ketogenski način prehranjevanja je koristen tudi za tiste, ki imajo pri teku veliko krčev. Jaz s krči nisem imela nikoli težav. V ketozi sem šele dva tedna, v tem času nisem imela nikakršnih problemov, beri ketonska gripa, ker je moje telo navajeno, da ne izgublja tako hitro elektrolite. Torej, zdaj vztrajno čakam, da bom adaptirana, pol pa se bom preizkusila na Istrskem maratonu in poročala naprej...
Me pa zanimajo izkušnje vseh tistih, ki so na ketogenski tekli ultra teke in tudi tiste krajše razdalje, (polmaraton), ki terjajo več hitrosti in eksplozivnosti.
Ta način prehranjevanja pa zagotovo terja veliko znanja, izobraževanja, konsistentnosti in discipline. Problem lahko nastane pri prenizkem vnosu kalija, premalo zaužite količine vode, nepravilnemu razmerju pri vnosu maščob in beljakovin, premalo vitaminov, itd.
Če koga zanima, sem na spletu našla novo zadevo, ki jo seveda na slovenskem tržišču nikakor ne dobiš, je pa vseživljensko uporabna, namreč merilec za testiranje ketonov. Na Švedskem jo je izdelal en diabetik in je zadeva res preprosta za uporabo. V lekarni sicer lahko kupiš lističe za urin ali celo lističe za kri, a te dolgoročno preveč stane.
Lep tekaški pozdrav