Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Miroslav
Kse Nija napisal/-a:naj se predstavim.. sem polžka... malce pretežka, Emšo me že daje... spadam v klub polžk. sploh ne bi našla te debate, če ne bi neka deklica, ki jo spremljam skozi treninge in se trudi vsa obupana objavila na FB v eni skupini povezavo na vašo debato..
Torej, kdo sem... marsikdo od vas me pozna.. ko vi tečete, jst zbiram pokrovčke, ko vi tečete, jst delam na urgenci.. 12 ur... dodajam, ker sem malce brala za nazaj...jst mam vedno samo en vikend frej in imam to srečo da si ga lahko izberem... torej si ga izberem ko so tekaške prireditve... delam dnevno nočno izmeno, danes od 7 zjutraj do 19 zvečer jutri od 19 do 7.. če je sreča sem potem tisti dan pa naslednji dan frej...glede na to kolk tekačev pride na urgenco mogoče smo se že srečali?.. ko vi tečete, sama pomagam družini, ki je izgubila dom. Ko vi tečete, sedim sama v čakalnici in čakam na svoje izvide... Blagor vam, ki imate čas, ki imate zdravje, ki lahko in zmorete.. Blagor vam, ki ne veste, kako je nekomu, ki čaka izvid ali se mu življenje končuje ali ne... Tudi jaz bom na štartni liniji, tam zadaj, verjemite mi, da vas ne ne bom ovirala... tekla bom tam zadaj... ne bom tekla za čas.. ne bom tekla za osebni rekord.. tekla bom zase in zanjo in še zanjo.. tekla bom v majici z roza pentljo... in res ne vem, kaj vas motim, če tečem 7 km na uro 42 km.. jst tečem za Življenje... zakaj sem začela tečt.. ker se mi je kostni mozeg začel sušiti.in najtežje se je bilo spravit iz kavča v gibanje... iz počasne hoje v hitrejšo.. iz hojo v počasen tek.. in KDO SI TI DA MI SODIŠ???

Vso srečo Ksenija, na teku in v življenju.
:clap:

Vsi pametnjakoviči na forumu, upam, da vam je tale zgodba dala malo misliti.
:roll:
Uporabniški avatar
 Medicius
Ne bit slabe volje... evo malo heca:
Tako trenirajte zadnje dni, da ne pregorite:
Slika

Vsem dober tek, tudi če bo na koncu izgledal tako:
Slika
 Zenith
Jaz bom igral šah v zadnjem tednu pred LM, pa recepte za dobro pašto študiral.

Kse Nija :laola
Uporabniški avatar
 Asparagus
[quote="Zenith"]Jaz bom igral šah v zadnjem tednu pred LM, pa recepte za dobro pašto študiral.

Jaz imam še recepte od Nade Rotovnik Kozjek, objavljene v Delu pred petimi leti. Takrat so delovali, računam, da bodo tudi zdaj :D .
 spela*
Kse Nija napisal/-a:naj se predstavim.. sem polžka... malce pretežka, Emšo me že daje... spadam v klub polžk. sploh ne bi našla te debate, če ne bi neka deklica, ki jo spremljam skozi treninge in se trudi vsa obupana objavila na FB v eni skupini povezavo na vašo debato..
Torej, kdo sem... marsikdo od vas me pozna.. ko vi tečete, jst zbiram pokrovčke, ko vi tečete, jst delam na urgenci.. 12 ur... dodajam, ker sem malce brala za nazaj...jst mam vedno samo en vikend frej in imam to srečo da si ga lahko izberem... torej si ga izberem ko so tekaške prireditve... delam dnevno nočno izmeno, danes od 7 zjutraj do 19 zvečer jutri od 19 do 7.. če je sreča sem potem tisti dan pa naslednji dan frej...glede na to kolk tekačev pride na urgenco mogoče smo se že srečali?.. ko vi tečete, sama pomagam družini, ki je izgubila dom. Ko vi tečete, sedim sama v čakalnici in čakam na svoje izvide... Blagor vam, ki imate čas, ki imate zdravje, ki lahko in zmorete.. Blagor vam, ki ne veste, kako je nekomu, ki čaka izvid ali se mu življenje končuje ali ne... Tudi jaz bom na štartni liniji, tam zadaj, verjemite mi, da vas ne ne bom ovirala... tekla bom tam zadaj... ne bom tekla za čas.. ne bom tekla za osebni rekord.. tekla bom zase in zanjo in še zanjo.. tekla bom v majici z roza pentljo... in res ne vem, kaj vas motim, če tečem 7 km na uro 42 km.. jst tečem za Življenje... zakaj sem začela tečt.. ker se mi je kostni mozeg začel sušiti.in najtežje se je bilo spravit iz kavča v gibanje... iz počasne hoje v hitrejšo.. iz hojo v počasen tek.. in KDO SI TI DA MI SODIŠ???

Ni prav, da posplošuješ.
Bomo navijali zate! :clap: (in tudi za vse druge)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Miroslav napisal/-a:

Vso srečo Ksenija, na teku in v življenju.
:clap:

Vsi pametnjakoviči na forumu, upam, da vam je tale zgodba dala malo misliti.
:roll:

Malo mešate hruške in jabolka. Zgornja zgodba je zelo ganljiva in vsaka ji čast na takšni volji in pogumu. Vseeno tu je bilo postavljeno tekaško vprašanje o smiselnosti udeležbe na maratonu z ozirom na stopnjo pripravljenosti in ne vprašanje o samopreseganju in temu ali bo tisti, ki je postavil vprašanje sploh zmožen preteči maraton. Da vas samo spomnim, tudi Mirko Lebar je brez nog prišel na vrh Mont Blanca. Torej, tudi hendikepiran človek je sposoben dosti več, kot si večina zdravih upa. Na MKM v Sežani sem dvakrat videl tekača s berglami. Vsaka čast. Samo to so neke druge zgodbe, ki jih zelo spoštujem in jih ni za metat v isti koš z ostalimi . Na žalost ne spadajo v to zgodbo o dilemi med 21 in 42 km.

Zato Kse Nija, tudi jaz bom navijal :D .
Uporabniški avatar
 Medicius
To temo je bolje brati, kot gledati kako telenovelo. :lol:
 jzibert25
Medicius napisal/-a:
jzibert25 napisal/-a:Pozdravljeni,

letos sem si zadal, da bi prvič pretekel maraton, vendar ...
Že nekaj let tečem polmaratone in sem spravil svoj čas na 1:35 na zadnjem polmaratonu, ki sem ga tekel na Triglav teku na Brdu. Priprave za maraton so potekale brez težav do meseca septembra, ko sem imel ene obveznosti in sem spustil veliko treninga, tako da sem sedaj v precepu, ali naj grem na marton na LM ali na polovičko. V oktobru spet malo bolj treniram (intervali, stopnjevanja), vendar manjka mi nekaj septemberskih dolgih tekov.

Torej moja dilema je, naj grem na 42 ali naj še eno leto treniram. Trenutno imam pretečenih 1600km v tem letu in izvedene treninge v tekaški skupini 2-krat na teden (razen med počitnicami).

Hvala za komentarje.

In? Kako si se odločil? :D

Odločil sem se, da grem in imam cilj preteči maraton v času 3:30.
Hvala za vse komentarje.
 mojA
spela* napisal/-a:
vlade napisal/-a:Koliko vas je takih, ki ste prišli do želenih rezultatov preko načrtov Klemna Laurenčaka?
Načrti so objavljeni na uradni strani LM.
Program za zadnji teden pred LM se mi zdi preveč intenziven.
Vaše mnenje?

http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/programs/M42/32#12

Tudi meni.

Hoj! Treniram po Klemnovem načrtu, vendar po telem: http://www.polet.si/na-kisiku/carobni-1 ... -maraton-1

Trening v zadnjem tednu je po tem program malce lažji, pa bom verjetno vseeno naredila malo po svoje.

SREČNO V NEDELJO :D !
 member12
jzibert25 napisal/-a:
Odločil sem se, da grem in imam cilj preteči maraton v času 3:30.
Hvala za vse komentarje.

Odlično. :laola
 papikele
jzibert25 napisal/-a:Odločil sem se, da grem in imam cilj preteči maraton v času 3:30.
Hvala za vse komentarje.

Kako je šlo? :D
 jzibert25
papikele napisal/-a:
jzibert25 napisal/-a:Odločil sem se, da grem in imam cilj preteči maraton v času 3:30.
Hvala za vse komentarje.

Kako je šlo? :D

Maraton sem pretekel v času 3:42, malo slabše od pričakovanj, a vendar brez nekih večjih problemov. Malo me je začelo pobirati med 35 in 40 km. To je gotovo posledica premalo dolgih tekov in dejstva, da sem imel rahlo vneto tetivo. Drugače pa je bilo vse ok.
 mojA
Super, čist v redu čas. Mene je tudi začelo pobirat po 35 in sem prišla do podobnega zaključka kot ti. Premalo dolgih tekov! Mogoče je imel še prehlad malo prstov vmes...

sicer pa : ČESTITAM ! :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA