Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Mojmir Kovač
TRIM STEZA

Pozdravljeni!

Pirančani (prebivalci občine Piran) pozor!

V Piranski občini bi radi oz. si želimo postaviti/zgraditi/narediti čisto ta pravo TRIM STEZO. Primernih lokacij je kar nekaj in tudi denar bi se z "lahkoto" zbral.

Vprašanje:
1. Koliko Pirančanov je na forumu in koliko vas bi bilo pripravljenih pomagati v tem projektu?

2. Ali ima kdo (kdor koli) kašno izkušnjo z gradnjo takoimenovane TRIM STEZE? Nam, lahko kako pomagaš (ideje, načrti, izkušnje ...)?

Za tiste, ki vam je nerodno nastopati v javnosti, tu imate mejl društva: najboljsi@gmail.com

Mojmir
V A B I L O

Kulturno-turistično in športno društvo Krpan organizira
v nedeljo 13.marca 2005 ob 11.00 uri
v Dvorski vasi tekmovanje v smučarskih tekih na 5 km dolgi tekaški progi.

Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah in sicer kategorija ženske in kategorija moški.

Prijavnina za sodelovanje znaša 1.500,00 SIT.

Predhodne prijave sprejema Jože Virant na telefonski številki 041 384 695 do vključno nedelje 13.3.2005, lahko pa se prijavite tudi na dan prireditve do vključno 10.00 ure na samem prizorišču tekmovanja.

Vljudno vabljeni.

Predsednik društva:
Anton Zakrajšek
 Mojmir Kovač
Kako to, da se je Kulturno-turistično in športno društvo Krpan prileplo z mojmim imenom na temo Trim steza v Piranu?
Ali so spet bili hekerji na pohodu?

Mojmir
Uporabniški avatar
 Vlajko
Mojmir Kovač napisal/-a:.....Ali so spet bili hekerji na pohodu?.....

Ali pa nimaš varnega gesla :?: :wink:
 Mojmir Kovač
Ali mi lahko kdo svetuje kaj oz. karkoli o tem kako se naredi trim steza?

Mojmir
 bojanm
Kar se trim steze tiče lahko samo napišem kako zgleda Mostec,dolžina 2800m,20 vaj,prvih pet razgibavanje-ogrevanje,pri vsaki vaji je tabla,ki ima ime vaje,narisana je izvedba in število vaj(družine5X,"profi"10X)vsaka ima svoje število vaj,od vaje do vaje tečeš ali hodiš kar ti kažejo znaki na progi,tle je teren kar razgiban(gor dol).So pa tudi trim steze kjer pretečeš neko razdaljo in imaš več vaj na enem mestu,to je stvar samega terena trim steze,možnosti in idej,toliko.Ne vem,če sem kej pomagal,veliko uspeha pri uresničitvi ideje.Lp
Uporabniški avatar
 IgorOK
Kje pa Pirancani tecete?
Poleti bom verejtno veckrat tam, pa me zanima kje so najboljse tekaske trase.
Upam, da vam uspe postavit trim stezo! 8)
Uporabniški avatar
 IgorOK
Car, hvala za odgovor! 8)
Uporabniški avatar
 mare
IgorOK napisal/-a:Kje pa Pirancani tecete?
Poleti bom verejtno veckrat tam, pa me zanima kje so najboljse tekaske trase.
Upam, da vam uspe postavit trim stezo! 8)

Ko sem bil v hotelu Strunjanu, je bil v sobi prospekt s primernimi tekaškimi stezami na relacijah Piran-Strunjan, Beli Križ, portorož, Lucija (skozi tunel). V glavnem kakih 8 prog dolžine 5-20 km. Torej moj predlog: teci prvi dan ob morju do Strunjana (čez soline) in prosi na recepciji za prospekt, potem pa lahko nadaljuješ s teki.
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Car napisal/-a:...ena, verjetno, bolj obljudenih tras je tista krožna od Pirana do Fiese, skozi predor v Portorož, tam po plaži do Bernardina in potem še šprint ob morju do Pirana....

Ta je tudi po mojem nalboljša,pa čeprav sem iz Logatca, samo ko sem pa v Piranu pa tečem to progo in moram reči, da mi je zlezla v kožo
Uporabniški avatar
 Car
predstavljam si še vsaj dve fini varianti, vendar jih še nisem testiral in zato naprošam vse, ki bolj poznajo področje naj se oglasijo.....

torej: prva varianta bi se začela v Strunjanju pri avtocampu oziroma pri tem novem hotelu (se mi zdi, da se imenuje Oleander ali tako nekako)..pot bi peljala čet Strunjanske soline, mimo plaže in zdravilišča....tam bi se usmerila gor v hrib, kjer se počasi odpre lep razgled na Mesečev zaliv, nadaljevanje poti bi pripeljajo do famoznega križa...od tam bi nadaljevali proti Belvederu (recimo do tiste velike hiše s cipresami, lahko pa podaljšate do campa)...na tej točki obrnete in po asfaltirani cesti odtečete do izhodišča..to bi bila krakta hribovska varinata za vse ljubitelje teka navkreber...

druga možnost, ki jo imam v mislih je tekanje po Sečovljskih solinah....po mojem je zanimiva in prav posebna izkušnja, vendar je do sedaj še nisem utegnil odteči, zato ne vem kakšne so prednosti in slabosti...lokalci dodajte svoje izkušnje...pliiiiiiiizzzzz !!!!

zagotovo bo 5ra znala več napisati o tem - veliko jih teka tudi ob morju po trasi Parenzane med Izolo in Koprom...
Uporabniški avatar
 IgorOK
Mare, hvala za tvoj odgovor!
Prospekt s tekakimi stezami je pa res dobra stvar.
Upam, da jih se imajo.
8)
Uporabniški avatar
 mare
Car napisal/-a:predstavljam si še vsaj dve fini varianti, vendar jih še nisem testiral in zato naprošam vse, ki bolj poznajo področje naj se oglasijo.....

torej: prva varianta bi se začela v Strunjanju pri avtocampu oziroma pri tem novem hotelu (se mi zdi, da se imenuje Oleander ali tako nekako)..pot bi peljala čet Strunjanske soline, mimo plaže in zdravilišča....tam bi se usmerila gor v hrib, kjer se počasi odpre lep razgled na Mesečev zaliv, nadaljevanje poti bi pripeljajo do famoznega križa...od tam bi nadaljevali proti Belvederu (recimo do tiste velike hiše s cipresami, lahko pa podaljšate do campa)...na tej točki obrnete in po asfaltirani cesti odtečete do izhodišča..to bi bila krakta hribovska varinata za vse ljubitelje teka navkreber...

druga možnost, ki jo imam v mislih je tekanje po Sečovljskih solinah....po mojem je zanimiva in prav posebna izkušnja, vendar je do sedaj še nisem utegnil odteči, zato ne vem kakšne so prednosti in slabosti...lokalci dodajte svoje izkušnje...pliiiiiiiizzzzz !!!!

zagotovo bo 5ra znala več napisati o tem - veliko jih teka tudi ob morju po trasi Parenzane med Izolo in Koprom...

Ta po solinah ni najboljša. Je samo en prehod, pa še tam moraš lesti skozi ene luknje od ograj. Boljše je izbrati pot po zunanjem nasipu ali ob notranji obali po pločniku. Nasipi na solinah se v glavnem hitro končajo, pa še povsod so ene luknje.

Sorry, šele zdaj sem videl, da pišeš ti o Sečoveljskih, jaz pa sem mislil Strunjanske.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA