- 10 Maj 2005, 11:21
Bravo Pia za pobudo. Kar se dogaja v naših medijih nasploh je katastrofa. Po predlanskem maratonu sem napisala protestno pismo na Vikend– časopisno prilogo Dela namenjeno Tv in Radio sporedu (rubrika pisma bralcev ali nekaj podobnega), ker TVS ni tako veličastemu in množičnemu dogodku namenila nič več kot minutko pri Dnevniku. In kot vsi ugotavljamo nas dejansko posiljujejo s športnimi novicami in dogodki, v katerih sploh nimamo svojih predstavnikov (Formula 1) ali pa slabe . Katastrofa. No, odgovor še vedno čakam.
Prav tako ne razumem komercialnih hiš – prenos LJ maratona, trojk, reportaže večjih in manjših tekaških prireditev je vendar tudi še ena izmed neizkoriščenih tržnih niš (če je res treba gledati samo na zaslužek) , kjer nacionalna TV spi in drema. Namesto, da neumorno vrtijo telenovele, prenose Formule 1 in ne vem kaj še vse, ponavljajo slabe filme, puhle razvedrilne oddaje in s tem še bolj poneumljajo poneumljene in poskušajo zastrupiti še vse ostale. Mladino, otroke. Fuj in fej pa taka politika in vzgoja!!!!In prav nacionalna TV, kateri narod plačuje naročnino je tista, ki bi morala skrbeti za narodov blagor, za njegovo razgledanost in kulturo in duhovno ter telesno zdravje.
Kar pa se dnevnika Delo tiče – tudi sama sem naročena nanj – me je že večkrat imelo, da bi se prav zaradi ignorantskega odnosa do rekreativnih tekaških prireditev, odpovedala (Dnevnik je res malo boljši). Ker pa ima četrtkovo prilogo Polet, ki mi je zelo všeč, vztrajam. Sem pa že predlagala, da bi bilo smiselno prilogo Polet spremeniti v samostojno revijo ali glasilo ali karkoli bi to že bilo. Žal pa bi s tem marsikdo ostal brez marsikatere pomembne informacije, tudi trend osveščanje naroda po zdravem življenju (beri teku) bi hitro zamrl. Priznati si moramo vsi skupaj, da je Polet s sodelavci naredil neprecenljivo delo v ozaveščanju ljudi po zdravem življenju in dvignil ogromno sedečih riti v gibanje. (ozri se po PST, Rožniku, kjerkoli).Delove politike sploh ne razumem – z ignorantskim obnašanjem do teka trojk ignorirajo tudi svojo prilogo Polet, katera privablja in zaradi katere je na Delo naročeno kar precej Slovencev. Prepričana sem, da odstotek ni nizek. V svojem slaboumju si pljuvajo v lastno skledo.
In če pogledam še malo bolj naokoli, naširoko, se naravnost zgrozim. Kaj smo in kaj bomo postali? Smo mar res tako plitki, puhli, da se izdajateljem raznih trač revij zdi samo še to dobičkonosno? Lady, Nova…. Vsak dan, vsak teden, mesec … lepo vas prosim … ali ljudje res to najbolj hočejo? In telenovele. Potem je že skrajni čas za zdravljenje! Ne me razumet narobe, sem za svobodo in demokracijo ampak ne na račun duševnega zdravja naroda. Neka meja vendar mora biti. Vsega se ne more in ne sme urejati z zakoni in odločbami. Zato imamo ljudje vest in moralo. In naj se ju začnejo zavedati tisti, ki lahko med ljudi širijo informacije. Tudi mi tu na TF se trudimo.. Ne le s pisanjem, tudi na terenu – vsak dan, kjerkoli. Mar naši novinarji res ne znajo preživeti brez pisarjenja neumnosti in čvekarij? Če bi se jih le 10 % preusmerilo iz tračarij v poročanje in informiranje ljudi o zdravem življenju in vzdušju, navdušenju, energiji, vznesenosti na tekaških prireditvah bi bilo kmalu manj bolezni, depresij, sčasoma bi padla naklada rumenemu tisku – hvala bogu – gledanju telenovel in ostalih poneumljanj – saj bi se ljudje končno začeli brigati in se zanimati zase, za svoje zdravje in ljudi okoli sebe. Gledati – videti, dihati – živeti in se ZAVEDATI.
SMRT EGOIZMU – SVOBODA NARODU
Ps – uf , še bi se dalo pisat !!!
Lepo se imejte vsi skupaj !!
TEKAŠKI NASVETI MALO DRUGAČEhttps://tekaskinasveti.com/