Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 davor123si
Ira,

da se jaz pristavim piskerček;

pulz je zelo hecna zadeva, meni so npr. pri plavanju vsi govorili, da kako to da imam tako visok pulz, za primer:star sem 24 let, moj max pulz glede na telesno visino 189 in kilazo 75, bi bil 197; no jaz sem imel na plavanju povprecje na zacetku 180, potem pa se mi je po 4 mesecih plavanja 2 krat na teden poleg bicikla in teka uspel spustit na 167 povprecno, kolegica zraven je z istim tempom plavala na 130 pulza :); in glej čudo ko sem testiral max pulz, mi ga je nabilo na 210, tko da ti priporocam, da si nasponas pulz kokr lahko in bos videla kok imas max pulz;

to nardis lahk npr. takole; Gres tect, 15 minut za ogrevanje tempo recimo tam okoli 6-7minut na km, potem 3 minute stopnjujes tempo, da dosezes pulz tam cca 180; s tem pulzom teci cca 1 minuto, potem pa gasa do daske. Ko se ti bo zacelo vrtet oz bos mal slabse zacela vidt :) si v obmocju max pulza; Poleg slabse vidljivosti :) bos cutila tud da ti dobesedno vre v glavi; NE se ustavit ampak poskusaj vsaj se par minut se iztekat. Zdej pa se najpomembneje - naj bo nekdo s teboj, tega ne pocni sama.... da ti lahko pomaga ce slucajno pades skupaj (malo verjetno, se pa lahko zgodi), pa glej da bos sla sprobavat enkrat ko ne bo ful vroce, zdej mas par idealnih dni k bo tudi cez dan temperatura okoli 20 stopinj; NAjboljsi cas za test je med 12o in 16o uro; Takrat je telo obicajno v optimalnem stanju;

lp,
Davor
Uporabniški avatar
 pegaz
Yo, Davor

Najprej čestitke za napredek pri pulzu! Sicer pa je plavanje res nirvana.

davor123si napisal/-a:...potem pa gasa do daske. Ko se ti bo zacelo vrtet oz bos mal slabse zacela vidt :) si v obmocju max pulza; Poleg slabse vidljivosti :) bos cutila tud da ti dobesedno vre v glavi; NE se ustavit ampak poskusaj vsaj se par minut se iztekat. ...

He he, Tole si pa še bolj ostro zastavil kot jaz v začetku teme... :D :D :D
Ojej ojej... :roll:
"samo gas da se mal vrti, zoži se ti vidno polje, ti pa sam še pršponej!"
Kdaj so te spustli iz marincev? Morisa? Tole zveni kot nekaj v stilu "otroci, ne počnite tega doma!" ;) ;)

Kola mamo... vsak je svoje glave kovač.
(ampak pulz pa ziher nabiješ na max, to pa priznam.)

LL, Pegaz :)
 millos
IRA napisal/-a:Hvala lepa...

Sem prebrala tudi členakin bom kar hitro hojo furala nekaj časa in jo malo kombibirala s tekom.

Lp sonček

Prodaj ta polar, daj denar v dobrodelne namene in teci po obcutku. Preden ga nisi imela si najbrz tekla brez neke psihicne obremenitve, zdaj pa ti tista mala napravica ukazuje ali lahko hodis ali teces.
 millos
IRA napisal/-a:Hvala lepa...

Sem prebrala tudi členakin bom kar hitro hojo furala nekaj časa in jo malo kombibirala s tekom.

Lp sonček

Prodaj ta polar, daj denar v dobrodelne namene in teci po obcutku. Preden ga nisi imela si najbrz tekla brez neke psihicne obremenitve, zdaj pa ti tista mala napravica ukazuje ali lahko hodis ali teces.
 millos
Pardon za dve objavi!
 millos
Ko sem se na difu studiral smo se tudi merili s polarji in potem vse tiste podatke pretakali na racunalnik in printali tiste grafe itd. Tisti rezultati so v koncni fazi zgolj nek formalizem, vecje ali manjse popacenje. Finta s katero operirajo proizvajalci tovrstne opreme je namrec da tisti podatki odslikavajo polno realnost, ampak vsak ki se bolj ali manj poglablja v lastne obcutke, namesto v digitalizirano realnost, ve da neka urca ne more zajeti kaj se v resnici s clovekom v tistem trenutku dogaja.
Polarji so najbolj primerni za upokojence, ki morajo nenehno na nekaj paziti.
Uporabniški avatar
 MihaPR
A mi lahko prosim kdo pove, katerga datuma penzijo nakazujejo? :roll:
Uporabniški avatar
 davor123si
:)

ja Miha eni so ocitno tok oh in sploh da ne rabjo takih zadev oz. pravijo da so take zadeve za popolne amaterje itd. Poznam ene dva taka k sta tko brihtna in mata pol vsako sezono ene dva mesca pocitka zaradi raznih nesecnosti oz daljsega slabega pocutja :twisted:

to da vecino vrhunskih sportnikov uporablja tak ali drugacen HR monitor, pa samo nakazuje da je sport zasel v vode, kjer zmagujejo tisti, ki so ocitno ze bolj slabega zdravja itd. :)

Millos ne ga srat, si bo kaksen zacetnik res mislu da so te stvari neuporabne in naredu sebi in svojemu telesu vec skode kot koristi
 millos
davor123si napisal/-a::)

Millos ne ga srat, si bo kaksen zacetnik res mislu da so te stvari neuporabne in naredu sebi in svojemu telesu vec skode kot koristi

No, pa povej kaksno skodo si pa lahko naredis ce nimas polarja. Pa ne kar nekaj govorit, da je polar predpogoj za varen tek. To je samo finta, ki ji prestraseni ljudje nasedajo. Ljudje tecejo ze tisocletja, zivali tecejo, polar in razni merilci so pa prisotni par deset let in to je zdej kao neka ful pomembna stvar, ki si jo moras opasat preden se spustis v nevarnosti teka. Tvoja prijatelja pa tudi najbrz nimata nekih tezav zato ker nimata polarja.
 millos
davor123si napisal/-a::)

No, pa povej kaksno skodo si pa lahko naredis ce nimas polarja. Pa ne kar nekaj govorit, da je polar predpogoj za varen tek. To je samo finta, ki ji prestraseni ljudje nasedajo. Ljudje tecejo ze tisocletja, zivali tecejo, polar in razni merilci so pa prisotni par deset let in to je zdej kao neka ful pomembna stvar, ki si jo moras opasat preden se spustis v nevarnosti teka. Tvoja prijatelja pa tudi najbrz nimata nekih tezav zato ker nimata polarja. To je samo fetiš brez katerega večina ne more več.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če se ne motim je poanta foruma meddrugim tud to, da ce nekoga neki zanima, da mu pomagamo s svojimi izkusnjami, nasveti, šalami, itd. Če je moje mnenje, da je monitor srčnega utripa predpogoj za tek (sicer ni to moje mennje) ga bom pač napisal prav tako pa lahko kdo drug napise svoje mnenje. Samo ponavad je zaželjeno neko kulturno podajanje mnenj, sicer bi se verjetno zlo hitro vsaka tema spremenila v medsebojno žaljenje, kok je nekdo upokojenec in nesposobnež za tek.
IMHO, če je edino številka skurjenih kalorij na Polarju zadostna motivacija za tek, pa naj bo, usak ma svoj način motivacije, teka, "treninga", itd. Eni do onemoglosti analizira(m)jo podatke iz polarja, ceprav jih cez 2 leti mogoce sploh ne bomo imeli za relevantne. Še vedno bolje kukr sedet v naslonjaču z vrečko čipsa politga z nacho sirom v eni roki in v drugi roki McShit burger pa pržgan televizor z reklamami za hrano.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA