- 10 Jun 2005, 19:27
Ira,
da se jaz pristavim piskerček;
pulz je zelo hecna zadeva, meni so npr. pri plavanju vsi govorili, da kako to da imam tako visok pulz, za primer:star sem 24 let, moj max pulz glede na telesno visino 189 in kilazo 75, bi bil 197; no jaz sem imel na plavanju povprecje na zacetku 180, potem pa se mi je po 4 mesecih plavanja 2 krat na teden poleg bicikla in teka uspel spustit na 167 povprecno, kolegica zraven je z istim tempom plavala na 130 pulza
; in glej čudo ko sem testiral max pulz, mi ga je nabilo na 210, tko da ti priporocam, da si nasponas pulz kokr lahko in bos videla kok imas max pulz;
to nardis lahk npr. takole; Gres tect, 15 minut za ogrevanje tempo recimo tam okoli 6-7minut na km, potem 3 minute stopnjujes tempo, da dosezes pulz tam cca 180; s tem pulzom teci cca 1 minuto, potem pa gasa do daske. Ko se ti bo zacelo vrtet oz bos mal slabse zacela vidt
si v obmocju max pulza; Poleg slabse vidljivosti
bos cutila tud da ti dobesedno vre v glavi; NE se ustavit ampak poskusaj vsaj se par minut se iztekat. Zdej pa se najpomembneje - naj bo nekdo s teboj, tega ne pocni sama.... da ti lahko pomaga ce slucajno pades skupaj (malo verjetno, se pa lahko zgodi), pa glej da bos sla sprobavat enkrat ko ne bo ful vroce, zdej mas par idealnih dni k bo tudi cez dan temperatura okoli 20 stopinj; NAjboljsi cas za test je med 12o in 16o uro; Takrat je telo obicajno v optimalnem stanju;
lp,
Davor
da se jaz pristavim piskerček;
pulz je zelo hecna zadeva, meni so npr. pri plavanju vsi govorili, da kako to da imam tako visok pulz, za primer:star sem 24 let, moj max pulz glede na telesno visino 189 in kilazo 75, bi bil 197; no jaz sem imel na plavanju povprecje na zacetku 180, potem pa se mi je po 4 mesecih plavanja 2 krat na teden poleg bicikla in teka uspel spustit na 167 povprecno, kolegica zraven je z istim tempom plavala na 130 pulza

to nardis lahk npr. takole; Gres tect, 15 minut za ogrevanje tempo recimo tam okoli 6-7minut na km, potem 3 minute stopnjujes tempo, da dosezes pulz tam cca 180; s tem pulzom teci cca 1 minuto, potem pa gasa do daske. Ko se ti bo zacelo vrtet oz bos mal slabse zacela vidt

lp,
Davor