Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 strelec
Oktobra sem laufal maraton v LJ in ga tudi uspešno prelaufal. To je bil sicer moj drugi pretečeni maraton. Sedaj imam v mislih že naslednjega, ki pride, to je maraton v Radencih. Tega bi rad prelaufal v času nekje 3:30 (ljubljanskega sem laufal 3:47:47). Izdelan imam že program treninga, ki ga začnem izvajat nekje v sredini januarja, je 18 tedenski program.
Nekje v sredini novembra bi rad začel delati na bazični pripravljenosti, pa bi bil vesel kakršnegakoli nasveta glede tega, bodisi iz izkušenj, bodisi da mi da kdo kakšen link ali kakšen program. Kar se bazičnega treninga tiče, moram priznati, da sem malce v "temi". Ne vem točno, kolkokrat tedensko laufat, kakšne distance, pa kdaj in kakšna naj bo tedenska kilometrina.
Torej, res bi bil vesel kakšne pomoči, kakšnih konkretnih podatkov in za to se vsem že vnaprej zahvaljujem!
Uporabniški avatar
 tomaz ny
V bazičnem delu sezone ne delat distanc recimo tja do konc decembra; narediš recimo vsakih pet dni tempo tek v kosu, mogoče kak fartlek. Drugače pa delaj kilometražo, vsaj enkrat na teden 20+km. Težko ti nekaj točno svetujem, ker te ne poznam, ne vem nič o tebi, tvojih sposobnostih, ciljih...
Sicer pa je literature malo morje, takšne in drugačne. Če te zanima kaj točno določenega piši na ZS.
LP, Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA