Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Junc
To, da je tek koristen za dušo in telo, je že dolgo znano, če pa mu dodate še kanček kulture, ste naredili idealno kombinacijo, na račun katere nekateri že dobro služijo. V Rimu se je osebna trenerka in poliglotka Carolina Gasparetto domislila zanimive storitve za popestritev turistične in športne ponudbe mesta. Turistom ponuja »sightjogging« oziroma ogled turističnih znamenitosti mesta med tekom. Ideja je vsekakor vredna pozornosti, saj na iskriv način promovira kulturo telesa in duha. Carolina poskrbi za pravi srčni utrip in izgubo kalorij udeležencev ob hkratnem vpogledu v bogato kulturno dediščino mesta. Zaenkrat ima izdelani dve turi, ena je bolj umetniška, druga bolj naturalistična. Cena ture je 70 evrov. Ker so ture zelo zasedene, jih morate rezervirati vsaj 24 ur prej.

Bi bili mi pripravljeni organizirati kaj podobnega. Eno mesto - ena tura. Jaz sem pripravljen pomagat pri organizaciji.
 Perdurabo
http://www.islandpasman.com/pages/eindex.html

Pozdravljeni.Junce,ta ideja z Italije je kar fajn ampak mate na par ur razdalje izredno lepi otok Pasman na katerem majo samostan z 14-ga stoletja,veliko starih kamenitih his,ostatke z stareg Rimskeg doba in najbol pomembno,staze za tek na visini z katerih se vidijo Kornati z ene strani in obala z druge strani.Gor kje teces auta ni.Tamo pa dobis kot vodju fanta kateri je v reprezentanci Hrvaske in strokovno vodstvo moje malenkosti www.treningzasvakoga.com za veliko manj denarja.Cakam komentare.
Uporabniški avatar
 Junc
Vsaka čast, pridem tudi sam na tak tek. Kaj pa pri nas: biser in prva liga turizma - Bled, Bohin, Kr. Gora. je kje kaj podobnega, vsaj približno. Sam sem domačin na Bledu, kjer mislim, da so zelo lepi pogoji, da se kaj podobnega da izpeljati (jezero, grad, okolica, soteska Vintgar,...).

Res je ideja iz Italije ampak vredna posnemanja. Kar se tiče denarja, zaslužek ni pomemben, važno je da turisti, ki že tko ali tako tečejo na počitnicah in zmedeni, ker ne vedo kje teči, da jim ponudimo organiziran trening in promocijo kraja, kjer so nastanjeni (me zmrazi pa, ko vidim kakšne so cene fjakarjev na Bledu, ob tem da v ponudbi ni ničesar razen konja :roll: )
Uporabniški avatar
 ales
Perdurabo napisal/-a: ..izredno lepi otok Pasman na katerem majo samostan z 14-ga stoletja,veliko starih kamenitih his,ostatke z stareg Rimskeg doba..

Zanimivo...tri leta že tekam po ta "zgornji" magistrali, pa še nikoli nisem srečal nikogar pod vodstvom..fant je verjetno Duje, no ja, njega pa vidim, ampak bolj na cesti iz Pašmana proti Barotulu, kako nažiga. Pa Vindiša kako se matra v klanec mimo kamnoloma..

Drugače pa-ja, seveda zame ni lepšega terena kot je tekanje po Pašmanu. Pa občasni izhodi v Soline, k sv.Anteju, v Žinčeno..Odlično tudi za kolo. Saj hecam fante tule, da bi prišli, a jih vedno lovim na "Bakljado", ki je le en dan v letu in se težko uskladimo. Bom čez leto poizkusil z trening vabilom. In obiskom pri Vas.

Sory Junce, k sva ti tkole temo zapacala..

Se pa lahko javim za tovrstno ponudbo na Pašmanu (v SLO jeziku) in morda še kje po Sloveniji(E6 press).
 Perdurabo
Ales,mas prav za Duju in Vindisa.Ideja je na zacetku kjer v nedeljo v Zagrebu zacinje Savez za cestovno trcanje i alternativu.Po tem pa bo startalo.Bi rad s tabo stopil v kontakt.Mojo mail adreso mas na www.treningzasvakoga.com

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA