Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 runner
Jaz sem v Mostah (nasproti Toplarne) ... vecinoma tecem PST in Maratonsko traso. Imam pa svoje potke (vecinoma ravnica in asfalt). Golovca se izogibam ...

v Brezicah sem sel kupiti zimske gume (v vasi Trnje... BTW full ceneje kot v LJ) in z druzino par dni v Catez ...

Da, da to je tisti jekleni most cez Krko in Savo ... tam sva prehitela tega tekaca... BTW na TISu je narisn most cez Savo ki ga ni!!! Je samo jeklena vrv in splav takoj zraven kompleksa hotelov. (reambulacija)
 Torek
Lp vsem!

Tudi sam sem kupil Tikko Plus pred tremi leti (ali dvemi) in sem v zimski sezoni menjaval baterije na dva meseca, s tem da sem tekel vsak dan od pol ure do ene ure, na drugi jakosti moči, ki je svetila kakšne 4 metre pred menoj.
Tek v temi brez luči je po mojem mnenju (pogosta bližjesmrtna srečanja z avtomobili in tovornjaki) nujno potrebna, čeprav daje tekač vtis Marsovca (oz. Venerin ali kaj že). Trenutno razmišljam, da bi okoli pasu namestil tudi zadnjo luč, ki bi oddajala impulzni snop svetlobe (cene za te zadnje luči so precej nizke), saj je učinek take luči res velik.

Pri tehniki teka pa snop čelne luči pokaže še drugo prednost nošenja, namreč jasno se vidi način teka. Bolj kot tekač vertikalno giba s telesom (kar ni zaželjeno z ekonomičnih vidikov teka), bolj snop luči niha po asfaltu, makadamu, itn.

Priporočam, da pri nakupu čelnih svetilk pazite na to, da imajo možnost namestitve naklona snopa in več stopenj jakosti snopa. LED diode so energijsko precej hvaležne in je poraba minimalna. Luči, ki imajo halogenske žarnice so precej bolj nehvaležne, ker dobesedno požirajo baterije, čeprav imajo zelo dolg snop in dobro osvetijo površino.

Dober tek!
 Jazbec
No, včeraj sem v prvo tekel v temi, občutek je OK.

Izbral sem traso po alsfartirani cesti, saj se bojim zvinov in podobnih reči.

Ves čas sem imel prižgano čelno svetilko, toda včasih sem imel občutek, da nisem dobro viden. Kako se s tem problemom spoprijemate vi?

LP, Jazbec
Uporabniški avatar
 Vlajko
Jaz delam različno dolge "kače" po razsvetljenih ulicah po Kranju in okolici. Izbiram zlasti ulice, ki imajo pločnik. 8)
 Tinca
Tudi jaz tecem po osvetljenih pločnikih in delam razlicne kroge.
Za boljšo opaženost pa uporabljam kresnicko, jo mam prilepljeno na roko, in sem cisto ok vidna.
Naglavne baterije pa sploh ne morem uporabljat, me moti.

LP, Tina
 Nataša
runner napisal/-a:v Brezicah sem sel kupiti zimske gume (v vasi Trnje... BTW full ceneje kot v LJ)

runner, a je tko ceneje, da se splača it kljub bencinu + cestnini? hitr povej, dons kupujem gume.

glede teka po temi pa - že dve zimi sem pretekla zvečer po temi oz. po osvetljenih ulicah. V Kamniku je to prav užitek, ker nikjer ni nikogar, obenem pa je ravno dovolj bajt in občasnih sprehajalcev, da nimaš slabega občutka.

V Lj. pa še nimam dost izkušenj :oops:
Uporabniški avatar
 runner
runner, a je tko ceneje, da se splača it kljub bencinu + cestnini? hitr povej, dons kupujem gume.

http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/

Mi smo ze bili v Cateskih tako da je meni bilo "uzput".
175/65/R14 12.800,00 sit za "dobro leto" UG7 (najbolje ocenjena zimska guma) ...
Preveri cene ... lahko da je sedaj drazje (po 15tem Nov)
Uporabniški avatar
 EVicA
Tudi sama sem se kar nekaj časa morala prepričevati, da bi konec koncev lahko tekla tudi v temi. Argumentov proti je bilo celo reč, ampak na koncu sem se le prepričala (ker se odmaranja na kavču nikakor ne morem navadit) in pred dvemi dnevi šla na prvi nočni tek. Bilo je nad pričakovanji, tako glede moje zmožnosti za tek (nisem tekla že tri tedne in pridobila nekaj kilogramčkov), kot tudi vidljivosti. Izbrala sem asfaltno, zelo neprometno "pomožno" cesto in luna je skozi oblake sijala ravno toliko da se je pot vidla brez težav tako, da lučka ni bila potrebna. (še dobro, ker jo nimam :wink: ). Za odsevnost pa mislim, da dovolj dobro poskrbijo svetlobnea telesca na oblačilih in supergah.
Skratka, super.
Uporabniški avatar
 meduza
Nekaj uporabnih trening poti:

PST Murgle: Drnovsek - Tržaška.
Pot je delno osvetljena, obljudena (hise so ob poti) in po temi se vidi svetla pot. Slaba stran, zadnji del ob trzaski je bolj na samem.

Golovec: Pot na golovec
Od Grobarjevega prekopa po kamniti poti in potem makadamu do observatorija. Pot je osvetljena in primerna za trening moci. Slaba stran, pol poti pelje skozi gozd in ob poledici je nevarno. Zelo primerna v zimskem casu.

Rpznik:
Od zivalskega vrta do Mosteca je osvetljeno in primerno za tek. Slaba stran, del poti je asfalt ob cesti in praktično trasa poteka po gozdu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA