Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
Vsem forumkam in forumcem, tekačicam in tekačem za novo leto!

Najprej sem hotel napisati kakšno doživetje, a verjetno jih imate že poln kufer, zato naj raje napišem en fotrovski nasvet, ki sem ga izbrskal iz nekih mojih zapiskov. Ne vem odkod sem ga prepisal, ne vem, kdo ga je napisal, a meni se zdi zelo moder. Verjamem, da ga boste razumeli in naj vam v novem letu pomaga ob potovanju skozi življenje, ki je lahko res lepo, lahko pa zelo kruto. Želim, da nihče ne bi spoznal krutosti, ampak samo tisto, kar ga bo osrečevalo in da bodo skupaj z vsakim od vas srečni tudi vsi vaši bližnji.

Obstajajo ljudje, prezirljivci in sovražniki ljudi, ki z lahkoto izkoriščajo vse, kar je v ljudeh slabega in to tako, da te slabosti podpirajo in podžigajo in jim dajejo drugačna imena. Strah imenujejo odgovornost, pohlep imenujejo prizadevnost, nesamostojnost postane solidarnost, surovost velja za gosposko držo. Ljudi imajo za neumne in potem dejansko to postanejo, imajo jih za slabiče in jih tudi napravijo za slabiče, imajo jih za sleparje in to tudi postanejo. Proti temu obstaja učinkovita obramba: razgledanost, izobraženost, sposobnost ločiti med resnico in lažjo, med hinavstvom in odkritosrčnostjo, med dobrim in zlom in osebni pogum, da to tudi upamo javno povedati.

Imejmo pogum, da stojimo za vsem, kar smo spoznali in to tudi povemo, čeprav nam bo včasih to prineslo škodo, toda težave bi nam prineslo tudi, če ne bi povedali tega, kar zagovarjamo in čemur verjamemo. Zato je bolje z besedo na dan, očistiti si dušo in ostati sam sebi zvest. To pa je v življenju tisto, kar spada med največje dobrine. To velja vsepovsod, bodisi da gre za vprašanje odnosa do ljudi, za pravičnost ali za vsa človeška dejanja.

Za tiste pa, ki še čakate in oklevate, da boste začeli teči, ne ugotovite šele takrat, ko bo skoraj prepozno, da ste čakali po nepotrebnem. Pravi trenutek ne bo nikoli nastopil sam od sebe, nikoli ga ne bomo dočakali, če ga sami ne ustvarimo. Še vedno lahko ugotovimo, kakšno srečo imamo, da se nam je ponudila še ena priložnost. Izkoristimo jo in začnimo s tekom takoj prvi dan novega leta. Pa ne samo to, ne izpustimo nobene priložnosti, zagrabimo vse priložnosti, ki se nam ponujajo v naslednjem letu in v življenju. Novo leto je kot nalašč da ugotovimo, da je svet narejen tudi za nas, da imamo pravico uživati lepote življlenja, da izkoristimo nove priložnosti, ki jih ustvarimo tudi sami.

Vsem želim vse najboljše v novem letu in da bi se še velikokrat srečevali na tekih.

Fotr
Uporabniški avatar
 Tuareg
Vsemu občestvu Tekaškega foruma želim srečno, veselo in uspešno
2006, predvsem pa izpolnitev zastavljenih ciljev.
Tuareg
Uporabniški avatar
 Matej
Se pridružujem lepim željam.

Še na mnoge kilometre!!!

Matej
Uporabniški avatar
 pegaz
Hvala, Fotr.
Dober nasvet. Velja tudi za druge plati življenja, ne samo za tek.

Srečno novo leto,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 *Darja*
Vsem, ki redno obiskujejo forum ali pa nanj zaidejo samo slučajno, želim v novem letu vse dobro!
Uporabniški avatar
 aygo
Sam nisem pretiran ljubitelj novega leta in kolobocij, ki pridejo z njim..lahko bi se reklo, da si celo oddahnem, ko je vse skupaj za mano in lahko spet normalno zadiham s polnimi pljuci.

Tale prelom leta je bil sploh blesav, ker sem se vceraj poskodoval, ze dva dni me boli glava, pa se drugo...da sploh ne nastevam naprej...

Poskodba je nastala jasno zaradi preforsiranja, vsem vam torej zelim, da bi vas tek in druge fizicne aktivnosti krepile in bogatile, ce boste pa nekoliko bolj pametni kot jaz, pa se boste morda tudi uspeli izogniti raznim nepotrebnim pizdarijam...sreca namrec ne obstaja, obstaja pa homo sapiensova sposobnost sprejemanja odlocitev, od katere je najvec odvisno, kaj se bo zgodilo v zivljenju...tako da...pamet v roke in bo... :D
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Malo pozno, ampak iz srca:

Srečno in tekaško uspešno 2006!!!!

Aljaž&Anže&Jana&Vilko
Uporabniški avatar
 ero
hojla, drage forumovke in forumovci.

v tem letu vam želim ravno prav tekočih, užitkarskih in predvsem zdravih kilometrov, veliko dobre volje v druženju med seboj in s samim seboj, želim vam, da ste prijazni do okolja in okolice, da se imate radi, da dosežete osebne cilje in da se vam izpolnijo skrite želje - SREČNO!

teki se začnejo in končajo, TEK se nikoli ne konča
Uporabniški avatar
 MajdaPR
V letu 2006 želim vsem veliko energije za tek in vse ostalo ... !!
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla, :wink:

Tudi jaz vam želim veliko zdravja, zdravja in še enkrat zdravja (ostalo bo pa že samo prišlo...)! :wink:
 tinci
res malo pozno, in verjetno ze dostikrat slisano letos: vse najlepse, srecno, zdravo in tekasko leto 2006. lp.tina :lol:
 bojanm
Veliko veselja in energije,da bi(bomo)bili vsi zmagovalci na vseh tekih,tekaških in življenskih in veliko dobre volje(vsaj) toliko kolikor je dni v tem letu, ampak raje več.
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Želim vam mir doma in v službi, debele.... (denarnice), prazne poštne nabiralnike, čim manj obiskov pri zdravnikih, psihiatrih, kiropraktikih, ortopedih, veterinarjih, če imate kaj preveč časa, pa pejte še mal kdaj tut tečt.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA