Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 atomic
:o Pozdravljeni začetniki!
Nabavil sem si opremo, knjigo nordijsko smučanje, sedaj pa vse skupaj čaka....?
Mislim, da bi se morali "NOVI" nekako povezati, organizirati in skupaj narediti prve korake. Morda pa ima kakšen "STAREC" pameten nasvet, kako startati "brez bolečin"?
:D kaj menite :?:
Uporabniški avatar
 pegaz
Ja, ja, ko sem bil jaz mlad...
he he

Atomic, Tamy ima prav! Ne glede na to, na kateri šport ciljaš (iz tvojega zapisa nipovsem jasno, ali gre za suhi ali kak drug tek), si malo preberi forum (recimo temo "Tek na smučeh"), potem se pa kar priključi h kateremu od treningov. Boš videl, ne boš dolgo "tanovi".

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 mil@n
Tudi jaz sem začetnik, pa vse skupaj sploh ni preveč komplicirano. Najprej si oglej tehniko v knjigi nato pa vzameš smuči, palice in čevlje pa na najbližjo progo. Malo pogledaš kaj delajo drugi, potem pa probaš še sam. V prvih petih minutah boš zelo verjetno padel :oops: , vendar te to ne sme odvrniti od zastavljenega cilja postati tekač na smučeh :D .
Ker tek na smučeh zelo dobro posnema naravno gibanje človeka boš tudi ti verjetno zelo hitro napredoval do stopnje, ki bo prav spodobna za "začetnika".
Sicer pa so tekači na smučeh ( vsaj po mojih izkušnjah ) zelo normalni in ustrežljivi ljudje, in če boš v dilemi glede tehnike ali pa česa drugega, preprosto povprašaj kakega znalca na progi in skoraj zagotovo boš v trenutku dobil praktičen odgovor.
Če pa bo težav vseeno preveč, potem pa poglej še za kakšno šolo - tečaj teka na smučeh.
Veliko veselja, snega in teka
Bioforce, glede na to da si LJ, kje ti tečeš? Sem sel pogledat na par koncev pa ne najdem proge za sm. tek v LJ- OKOLICI. Vem pa, kje je v Logatcu, ampak bi rajši kaj bolj stran od "oči". :!: :nono:
Uporabniški avatar
 tamy
V Logatcu so lepe proge :D Par let nazaj sm se hodila tect,zdej pa nimam casa niti primerne opreme vec (jaaaa,zrastla sm :wink: )
Mislem,da tek na smuceh ni tezak (govorim amatersko), se hitro naucis,pa se uzivat se da zravn :oops:
Uporabniški avatar
 mil@n
Glede na to, da mi kondicijo in tehniko še "delajo" :D se zaenkrat najraje držim bolj ravninskih prog v Logatcu ( do tja je ponavadi hitreje kot iz enega konca Ljubljane na drugega ). Tekel pa sem tudi že v Medvodah ( http://www.drustvo-srcpreska.si/index.html - imajo tudi tečaje teka na smučeh ) - če ne najdeš lahko vprašaš na Medvoški pumpi kje je to.
Če pa imaš čas je najlepše ( in ponavadi tudi najbolj sončno ) na Pokljuki, sploh med tednom, ko je cela Pokljuka skoraj samo tvoja. Proge so tudi ob cesti proti Škofji Loki, Soriški planini, pri Koseškem bajarju in BS-u v Ljubljani, ampak mene tam še ni bilo zato ti o tem ne vem povedati čisto nič. Verjetno pa v Ljubljani tudi snega ni več.
Sicer pa se mi za začetek zdijo dobra izbira tudi razni "družinski" maratoni, kjer proga ni preveč zahtevna, lahko pa dobiš "občutek" kako vse skupaj izgleda, saj je okrog tebe veliko ljudi. Eden bo v nedeljo v Kranjski gori - Tek treh dežel - 21 km :idea: .
Za konec - užitek pri teku je tako velik, da se splača, če ne gre drugače, tudi odpeljati na sneg malce ven iz Ljubljane.

Nič mislt kako, sam gas, pa je

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA