Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
Joj ,joj , kam je zašla ta tema?
Lp
Miro
 marjan
Pa da gre tema končno nazaj :wink:

Dobil lani dve medalji (po 1 letu treninga)

1 Na Kališču
- ko sem od 1 oktobra 2004 do 25 aprila 2005 63 x v rdečih oznakah na koledarju se gor povzpel;

2. Na maratonu 4 občin ko sem 35 gorskih km naredil v limitu.

Saj vem da boste rekli, da to pa ne velja. :cry: :cry: :cry:

Ko bom pa prvič prišel med prve tri, pa javim. :wink:

Uživajte v osvajanju kolajn (za ženo sem pa raje tiho, me še otroci zezajo, kdaj bom toliko dobil... :evil: :evil: )

Marjan

ps. Uh končno tema vrnjena
Uporabniški avatar
 tomaz ny
incic napisal/-a:bazični treningi = kilomtraže krepilne itd.
specialni treningi = distance specializirane za določen tek.

vem da si navedel te intervale za primer!

tzdaj pa se umaknem z te teme ker vidim da so tu strokovnjaki ki bodo te % razložili.... do zdaj še na žalost ni imel časa.... vedno je le pokomentiral komentarje ostalih.

Res na žalost ni časa, da bi pisal tu cele članke, hotel sem samo opozoriti na nekatere bistvene zmote, ki so marsikje prisotne tako v praksi kot v razumevanju nekaterih zadev. Če bi hotel nekatere stvari razložit bi pač temo odprl-tako sem pač pokomentiral, kar sem prebral. A ni to forum? :shock:
Se opravičujem, če se kdo počuti užaljenega. Tudi meni ni prijetno, če mi kdo pokaže, da nimam prav. Vseeno se s tem sprijaznim in se iz tega poskušam kaj naučiti oz. spremeniti, če se mi zdi potrebno pri mojem razmišljanju in dejanjih.
Lep tekaški pozdrav vsem. :D
Uporabniški avatar
 Speedy
ja, nazaj k temi, ja!
Do medalje lahko prideš pravzaprav takoj, le pravo vaško dirko je treba izbrati, pa kanček sreče... Lani je bil eden takih Tek miru na Pokljuki, kjer nas je več dobilo medalje kot ne...pa še ostale so v kaki kategoriji :lol:
 Marko M
medalja? medalja je že to, da tečeš... da uživaš.. za dolgoročne cilje pa trening, pravilno načrtovanje, testiranja in dobre tehnika teka... predvsem veliko volje. ker imam veliko podatkov o tem kako se teče..lahko z gotovostjo trdim, da le kakšnih 5% točno ve kako teči, kakšen pulz in na kakšnih hitrostih dosežejo laktat med 4-6 mmol/l, se testirajo in imajo trening načrtovan vnaprej: makro, mezo mikro cikl.
ostali pa uživajo in samo na podlagi volje, trme in moškosti dosegajo dobre rezultate osebne in... rezultatske na tekmah.
lp marko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA