Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Sebi
Zakaj tečem? Zato ker uživam. Zjutraj ob 5h je mesto samo moje, nikjer nikogar. Pa malo zaradi tega ker sem se zredila. Pa postavila sem si cilj, da bom naslednjo pomad šla na mali maraton. Sedaj me je pa kar strah, ker že kar nekaj časa na 5,5km vztrajam. Ker nekako čutim, da mi je to zadosti ta trenutek... :roll:
Uporabniški avatar
 svizec
5,5 km je za uživanje dovolj.

40 minut in gor je potrebno za hujšanje - tu se ne gleda na razdaljo, temveč na trajanje in na nizko intenzivnost.

Mali maraton - za dosego tega cilja je vsakodnevnih 5,5 km premalo. K treningu se spravi bolj načrtno - povečuj razdaljo, vendar počasi in tedensko ne teci daljših razdalj več kot enkrat.

Poleg tega pa za pripravo na mali maraton ni dovolj, če samo povečuješ razdaljo. Tudi na hitrosti in moči je treba delati, pa na tehniki. Predvsem pa ne pozabi na počitek.

Poišči si kakšen primer treninga, kjer boš videla kako se povečuje razdaljo.

Če pa se ti ne iskati in preučevati programov, pa poskusi recimo v nedeljo povečati razdaljo za pol kilometra, potem ko boš pa že malo 'not padla', pa za kilometer, ali dva.

Saj sem bil dovolj jasen? To nedeljo boš recimo tekla 6 km, naslednjo nedeljo 6,5 km in tako dalje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA