Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 iva46
teči sem začela aprila letos.čutim da izgubljam motivacijo.pomagajte mi vstrajati KAKO naprej?Ali se lahko pridružim kakšni skupini. sem v okolici Kranja. ČAO :idea: :idea:
Uporabniški avatar
 milkec
Če od aprila vsak dan tečeš, ni nič narobe če kak dan, teden ne tečeš! Pri meni je isto, pa se sploh ne sekiram več. Potrebno se je znebiti zasičenosti in tudi telesu dati malce časa, da se odpočije!

Moj nasvet je: vzemi si malce frei, če se ti ne da, se ne sili v tem obdobju, včasih tudi, če se ti, ostani doma. Pa mislim, da bo kmalu spet prišla volja in še kaj več.

Pa v teh dneh tudi kondicije ne izgubiš, kvečjemu nasprotno, pripraviš telo na nov napredek. To je moja lastna izkušnja.
Uporabniški avatar
 Pingo
Al pa probaš kaj novega.Mešanico teka in hoje na bližnje kuclje--Jošt,Šmarjetna,Mohor ali po grebenu do Križnegore ma je malo murje raznih variant.So res mal navzgor ampak tojk de razbiješ monotonijo istih poti je dovolj.Jest mam kr nekej variant na zalogi,tko de se ne naveličam.No sm pa doma pod Joštom tako da mi je teren poznan.Lohk pa tud mal pokolesariš pa zdej plavaš sej ni potrebno sam laufat :wink: Lohk pa tud mal počiješ in čakaš da te zagrabiii :lol:
Aja kje pa kej laufaš po ravnem al u breg??
Noo sej jest tud še nisem biu na zloglasnem v dobrem pomenu seveda krogu okoli Brda ampak bo že prišel čas :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Iva 46, Tudi jaz imam trenutno rahle težave z motivacijo, ki pa je po moji oceni predvsem vremensko pogojena. Zjutraj se mi ne da vstati, zvečer je (pre)dolgo (pre)vroče. Po gozdu je sicer veliko bolje.

Poslušal sem svoje občutke in se vrgel na popoldansko-večerni bicikel, tako prijetno je po senci, ko pihlja, šele, če se ustavim čutim vročino. In mislim, da je takšno delanje "baze" za tole vroče poletje čisto O.k. Pa kakšen občasni tek v družbi. Na morju pa seveda plavanje. 13.8. pa je Bohinjski tek in vem, da bom najkasneje 1.8. popolnoma zmotiviran.

Kaj sem že hotel reči. A ja, včaih lahko tudi samo lenarimo - fizično.
Uporabniški avatar
 mare
Jaz sem svojo motivacijo že čisto izgubil, sem pa poln dobrih nasvetov. Najbrž ti je težko spraviti se ven, ne pa potem teči. Ena ideja je, da neseš smeti v kontejner v tekaški opremi. Če si že zunaj potem še malo tečeš. Druga ideja je tek po urniku. Sestaviš si nek urnik in potem tečeš točno po urniku, se ne sprašuješ ali ti paše ali ne. Pač je to na sporedu in tečeš (kot greš pač zvečer spat in zjutraj vstaneš in greš v službo). No imam jih še veliko, če ti ne bodo pomagali se mi kar oglasi.
Uporabniški avatar
 mare
Aja še ideja, ki pri meni deluje najbolje. (če so tisto 46 leta , ne vem če je pri tebi aktualno). Največ časa porabimo, ko otroke razvažamo po raznih aktivnostih in jih potem čakamo, ali pa pridemo ravno toliko domov, da moramo spet ponje. Zdaj jaz raje medtem ko imajo oni svojo aktivnost, tečem naokrog. Samo sedaj so počitnice in so tako moji treningi odpadli.
Uporabniški avatar
 Junc
Mare zanimivo, torej vem kako bom tekel čez 5 let, deaj ko so mlajši pa imam kar urnik (prilagojen familiji) in se ga držim (če se le da). Ugotavljam pa da mi je v teh poletnih dneh forma padla, na treningu se čase čudno gibljejo (pa nič ne de, do maratona bo že)
Uporabniški avatar
 alan
Nic biti zalostna zaradi motivacije. V teh dneh se je se za spanje tezko
motivirati.

Za poletni cas si po vzoru raziskovalca najdi kasno dodatno aktivnost, vmes
pa poskusaj ostati 'v stiku' s tekom recimo enkrat na teden (kaksna skupina
je res dobra ideja). Ce ti je tek res vsec, ti nikamor ne bo usel... bos videla,
kako bo po koncu najhujse vrocine spet 'letelo'...

Jaz sem se v zadnjih 7-8 mesecih ob prakticno nicti tekaski kilometrini
posvetil plesu in kolesu, sedaj pa tecem, da mi usta do uses lezejo... :D

Pa lep tek :D
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Pri sebi opažam, da se "nemotivacija" odraža v dveh oblikah, kako ju ločim ne vem, verjetno je pa to tisto, ko pravijo, da moraš prisluhniti svojemu telesu: včasih jo občutim kot izrazit odpor, nemoč, slabo počutje ali ne vem kako bi še opisal... v takih dnevih počivam, oz. grem samo s psom na sprehod ipd., tečt grem pa kakšen dan ali dva kasneje. Ponavadi zaradi takšne pavze nimam slabe vesti, ravno nasprotno, želja po teku še naraste, tudi fizično se počutim bolje.
Druga vrsta pa je nekakšna lenoba, ko si rečem "danes pa ne grem tečt, ker sem zmatran, slabe volje, je preveč soparno..." po drugi strani me pa nekaj vseeno žene, da se oblečem v tekaško opremo, tako, za vsak slučaj... in po nekaj sto metrih ogrevanja mi steče, vedno bolje in bolje mi gre, potem bi pa kar tekel in tekel. Taki dnevi se potem izkažejo kot najboljši, in prav ponosen sem sam nase, da sem se uspel prepričati in nisem obtičal pred TVjem :D
 Nataša
zame tudi ta vročina ni :!: sicer sem enkrat ob 11h dopoldne tekla po golovcu, pa je bilo ok, zaradi sence in gozda, medtem ko me je še ob 21h po ljubljanskem betonu čist prekuhalo. v tem ne vidim ne fore, ne užitka, zato priporočam kolo, rolerje, hribčke, predvsem pa kino pod zvezdami na lj.gradu :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
alan napisal/-a:V teh dneh se je se za spanje tezko motivirati.

Alan, očitno je res vroče, da govoriš take bedarije :lol: :lol: :lol:
Spati je vedno užitek!
Uporabniški avatar
 iva46
prav v dobro voljo ste me spravili ko sem brala vaše odgovore
potolažena sem lahko zgodi tudi drugim.vaše misli mi pomagajo
tudi v vsakdanjem življenju.rada bi naredila že enkrat nekaj zase rada bi se spremenila nekje sem prebrala da če spremeniš sebe spremeniš cel svet
:wink:
 marjan
iva46 napisal/-a:Ali se lahko pridružim kakšni skupini

Gorenjski Glas ima ekipo, ki trenira okoli Brda. Poskusi vprašati, kako je z začetniki.

Sicer pa največ kar lahko v kratkem storiš je, da prideš na TF piknik, kjer boš srečala same "fejst" ljudi.

Lep pozdrav,
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA