Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 katka
sem stalna stranka na rožniških in tivolskih poteh in vidim, da veliko tekačic in tekačev uporablja mp3 za popestritev svojih treningov. sama tega ne delam, četudi je dobra glasba moja slaba (hja, ali pa dobra!) točka v tem življenju (glej podpis). ;)

zanima me, kaj poslušate, ko ste v teku?
kaj naspidiranega, kaj nalahnega?
komercialo? alternativo?
zimzelene? aktualne?

... in seveda - zakaj? kaj vam pomeni poslušanje muzike med tekom?
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz poslušam glasbo od jutra do večera. doma, v avtu, v službi... povsod.
ampak ko grem laufat, pa me moti. sem poskusil z mp3-jem, pa me dela "živčnega". res. jaz ne zdržim. med tekom imam imam najraje mir.
Uporabniški avatar
 sapramiška
uporabljam mp3 predvajalnik. zame je nujno potreben. ponavadi poslušam tisto glasbo, ki mi daje energijo. večinoma bolj trše sorte. (rammstein so npr zelo fajn za tečt).
brez težko tečem.
Uporabniški avatar
 Kokiii
uporabljam mp3 predvajalnik, predvsem ko laufam kake daljše teke. Ko delam intervale me moti.

Poslušam pa najraje kak dance, ker se mi zdi da mi daje neko dodatno energijo, al pa kaj hrvaškega al pa slovenskega, da si še malo zapojem zraven. Ampak to samo,ko ni tempo treninga prehud.

Po teku pa kak jazz za relaksacijo :)
Uporabniški avatar
 Junc
na začetku sem poslušal mp3, sedaj za 10 km ne vzamem nič, me moti. Ko pa grem 20 + km, pa vzamem navaden radio, da se zamotim, al pa tud nič. Pravzaprav se takrat ko poslušam bolj ukvarjam z slušalkami in aparato, kot da bi tekel. Ma brez veze, najbolje je v tišini (samo sapa)
Uporabniški avatar
 Damijan
MP3 player v kombinacjii z radiem: kot pravi junce in še kdo drug,
se na kratke teke odpravim brez. Daljši teki pa so prav fajn v družbi
kakega šaljivega/zgovornega radijkega spikerja, zalotil sem se že, da se
kdaj smejim foram, ki jih stesa npr. Rgl-jevski Brus (nedeljska jutra-a je
sploh še?) al pa Nenad (ob petkovih večerih).

Muzika? MP3, ki jih sicer ne utegnem preposlušat, karkoli, preveč trde
zadeve pa mi nekak ne pašejo...
 amaze646
Večina je Fat Boy Slim, Wu-Tang, Mars Volta, Led Zeppelin, Oassis. Pač taka glasba da mi daje motivacijo
Uporabniški avatar
 primus
Svojo najnovejšo pridobitev nameravam uporabljat samo na dolgih tekih. Sem pa v nedeljo tik pred tekom natočil prvo muzko - udarne (ne vseh) koncertne komade Dire Straitsov (Alchemy) in Brucea Springsteena (Live 75-85). Deluje :wink: .
Zdaj pa naslednji; Pogues, Chris Rea, Youssou N'Dur, Cowboy Junkies...
Se mi pa že zdi, da morajo komadi bit 'mal na poskok' (bi rekel Brincelj) oz. morajo biti zadost energični, da te mal sunejo, ko se začneš vlečt.
Tako, da nekateri favoriti ostajajo za po teku...

primus
Uporabniški avatar
 Junc
cowboj junkies, zdej si me pa pripravil do poslušanja. Mater so mi dobri!
Uporabniški avatar
 jana teka teka
Meni poslušanje glasbe pomeni motivacijo in hkrati sprostitev (skupaj s tekom). :D

Za rojstni dan sem dobila mp3 player in od takrat ne grem na tek brez njega. Ko mi ni več do muzike in ne rabim dodatnega motivacijskega "pusha" raje poslušam pesem ptičkov in šelestenje listja. Je pa čisto odvisno od počutja.
Na tekmovanjih je pa odvisno od navijačev. Če jih je veliko ob cesti, glasbo izključim in se prepustim navijanju. Ravno tako s sotekači. Rada med tekom klepetam in takrat raje komuniciram, muziko pustim pa za takrat, ko sem na progi sama in mi muzika pomeni družbo in motivacijo za takrat ko gre težje. :oops:

Sem bila pa na začetku skeptična, saj so rekli, da ni priporočljivo tečt z muziko, ker da ti zmede ritem teka. Meni ratuje, da furam svoj ritem pri teku, čeprav ko pride v uho kakšen udaren komad, moram priznati, pospešim korak. :wink:

Muzika je pa različa od slovenske, do tuje, so pa bolj sveže melodije :D .
Trenutno npr. Leelujamais, Neisha, Kocka, Shakira, Robbie W., Nelly, Edo majka, U2, DM, Justin T., Kelis, Nelly Furtado, Pussycatdolls .......... v glavnem vse kar je v momentu "in", "power" in me slili k plesu :arrow: teku. :D
Se pa komadi menjajo in za vsak uraden bolj množičen in odmeven tek naredim svojo playlisto. :D

lep pozdrav
J:)
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Jest poslušam največkrat RADIO VESELJAK
Uporabniški avatar
 pegaz
kustus napisal/-a:LP

Jest poslušam največkrat RADIO VESELJAK

Ej, če kdo še ni tekel na "Na Golici", potem ne ve, kaj zamuja.
To je ultimativni maratonski komad!

Pegaz :)
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Do sedaj je še ni bilo na programu upam da bo jutri v Izlakah

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA