Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Damijan
janika napisal/-a:.....pred 19.30 uro, ko je že noč.

Sicer raje tečem popoldan, ampak ne vem zakaj. Če prav pomislim, mi zjutraj nagaja metabolizem, se pravi prebava. Če ne drugega spijem vedno vsaj kavo, kar me poživi.

Če ima kdo kakšen nasvet, kaj naj naredim, če mi moj mlajši sin (na sliki levo) ne pusti tečt, ker pač mamica ne sme nikamor iti? :twisted: Sem že poskusila razne metode pa niso veliko pomagale, ker grozno tuli?

Janika, glede prve stvari... ob 19.30 pa ja še ni noč?!

Če jaz spijem kavo, potem moram obvezno WC papir s sabo vzet...

In še - glede tuljenja: mi doma v splošnem to rešujemo tako, da pač v delikatnih primerih preprosto pustimo deco v varstvu in čim prej zbegnemo. vem, mamam vam je v takih primerih težje in se vam srce trga, a verjemi - gre!
Uporabniški avatar
 klaudi
Jaz si ne predstavljam, da bi lahko sploh tekla, če bi imela dva majhna otroka. Edini čas, ki ti preostane je res ob 5h zjutraj. Meni popoldan zmanjka energije. Kar se tiče vstajanja je pa tako, da pravzaprav ni razlike ob petih ali ob sedmih, vedno je težko. Za moj bioritem je normalno vstajanje okrog desetih.
Janika, kaj pa voziček za tek? Po moje Jan ne bi imel nič proti, če bi ga vsak dan eno uro šibala okol :)
Uporabniški avatar
 janika
je pa že malo prevelik za vožno z vozičkom (3,5 leta). Sedaj je v fazi, ko bi tekel z mano, pa še ne more. Kolesa pa še ne zna voziti dobr.

Lahko ga samo prosim, da pusti mamico tečt in ga "podkupim" s kakšnim DVD-jem, vidokaseto, Nodi nalepkami,... ampak še to vedno ne pali.

Kaj pa če bi prišla za varuško? Mogoče bi bil navdušen... :D

lp
Janika
Uporabniški avatar
 Hudl
klaudi napisal/-a:Hudl, kaj pa je to katabolizem?

Stanje, ko telo v pomanjkanju hranil za energijo zacne presnavljati misice.
Uporabniški avatar
 Tatjana
janika napisal/-a:je pa že malo prevelik za vožno z vozičkom (3,5 leta). Sedaj je v fazi, ko bi tekel z mano, pa še ne more. Kolesa pa še ne zna voziti dobr.

Lahko ga samo prosim, da pusti mamico tečt in ga "podkupim" s kakšnim DVD-jem, vidokaseto, Nodi nalepkami,... ampak še to vedno ne pali.

Kaj pa če bi prišla za varuško? Mogoče bi bil navdušen... :D

lp
Janika

Janika, ni prevelik za joggerja. Zgleda pa takole:

Slika

Ta ima gori cestne gume, dobijo pa se tudi za offroad ;)
Uporabniški avatar
 areh
No, meni je tek pred službo utopija, ker itaq vstanem ob 5:00, ker sem v službi že ob 6:00 :shock: . Tako, da če bi hotel zjutraj teči bi moral vstati ob 4:00 najkasneje..to je pa že tako kot da bi šel na morje :lol: . Ne hvala.
lpA
Uporabniški avatar
 Junc
Mal sem razmišljal o teku zjutraj, pa me je tamala prehitela, ker je že ob 5 ustala in hotela Nodija gledat :roll: Kaj češ
sej sem pa zdaj pretekel 10-ko
Uporabniški avatar
 sapramiška
Junc, ta je pa dobra. :lol: :lol:
pri nas je isto.
Uporabniški avatar
 Hudl
Junc napisal/-a:Mal sem razmišljal o teku zjutraj, pa me je tamala prehitela, ker je že ob 5 ustala in hotela Nodija gledat :roll: Kaj češ
sej sem pa zdaj pretekel 10-ko

Tocno zaradi tega sem se naucil starodavnih ninja tehnik neslisnosti ter nevidnosti in mi zdaj uspe priti iz spalnice ne da bi zbudil naso a.)zlato deklico (ko spi); b.) frdamanga pamza (ce se vseeno zbudi). No... v primeru b.) samo naredim en kakav in je takoj spet a.) :D
sapramiška napisal/-a:Junc, ta je pa dobra. :lol: :lol:
pri nas je isto.

Vidimo... po casu objave :lol:
Hudl
 zappa
janika napisal/-a:Klaudi,

Če ima kdo kakšen nasvet, kaj naj naredim, če mi moj mlajši sin (na sliki levo) ne pusti tečt, ker pač mamica ne sme nikamor iti? :twisted: Sem že poskusila razne metode pa niso veliko pomagale, ker grozno tuli?

:oops: lp
Janika

Ja, če se ti srce trga, potem "bruta forca" metoda ne pride v poštev. Kaj pa, če ga poskusiš s čim "podkupiti"? Mu obljubiš kako malenkost, recimo da bosta potem, ko prideš nazaj, delala to pa to skupaj, da bo lahko, ko še malo zrase, s tabo šel na tek, ali kaj podobnega. Seveda moraš potem obljubo držat, drugače bo to palilo samo enkrat pa še grdo je... Pri nas taki ukrepi ponavadi delujejo, kadar je kriza.

LP,
T.
Uporabniški avatar
 mare
Po moje čas niti ni tak problem, si ga že vzameš. Ampak ko so bili moji otroci stari par let meni sploh ni bilo do teka. Sem se veliko raje npr. žogal z njimi, igral z lego kockami ali jim pripovedoval pravljice. Sem se moral prav prisiliti, da sem jih malo pustil same in malo potreniral.
Uporabniški avatar
 tasa11
Zanimiva tema. Dnevno tečem prebližno 15 km. Živiva s šoloobvezno hčerko pri mojih starših. Čas najdem zjutraj,saj vstajam že pred peto ali pa popoldne,ko se dnevi krajšajo in je zjutraj bolj dolgo temno. Vse je stvar dogovora. Za mene že doma vedo, da je bolje, da grem za uro na tek, kot pa da sem tečka v hiši. Imajo potem od preostanka časa vsi več, ker sem po teku vedno zelo dobre volje. Pridobim pa ga tudi v gospodinjstvu. Saj pa ni potrebno, da je naš bivanjski prostor sterilno čist kot laboratorij. Hčerka čez teden kosila v šoli,pa meni ni treba kuhati. In tako je časa še pa še.
Uporabniški avatar
 areh
mare napisal/-a:Po moje čas niti ni tak problem, si ga že vzameš. Ampak ko so bili moji otroci stari par let meni sploh ni bilo do teka. Sem se veliko raje npr. žogal z njimi, igral z lego kockami ali jim pripovedoval pravljice. Sem se moral prav prisiliti, da sem jih malo pustil same in malo potreniral.

To je glavni razlog, da sem sedaj več na nogah,kot na kolesu. :wink:
lpA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA