Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 kitarist
Živjo

A kdo slučajno pozna trening maratona od Davida Stylsa, oziroma če mi lahko svetujete kakšen program treniranja.

Pred 10 leti sem pretekel več maratonov (42 km), ampak treniral sem povsem na pamet, brez plana. Srčni utrip me ni skrbel.

Sedaj imam 45 let in je stvar malo drugačna. Vsi programi ki sem jih videl so za popolne začetnike, jaz sedaj pretečem, v glavnem na stezi, tedensko okoli 40 km. Spet brez plana.

Hvala
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Treninga maratona od D.S. ne poznam in še nisem slišal zanj, drugače pa si postavil malo preveč splošno vprašanje, da bi dobil konkreten odgovor :roll: Če malo pobrskaš po forumu je takih nasvetov malo morje, potem je tu Poletov program tekaške vadbe in pa seveda cel kup druge literature...

Mogoče samo en namig na hitro, ki bi ti pa verjetno lahko ponudil
kaj več: http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... sc&start=0
Če si že pretekel več maratonov in tudi še aktivno tečeš, bi pa bili dobrodošli tudi tvoji nasveti in izkušnje, ker tukaj nas je verjetno večina takih, ki ne tečemo po bogvekakšnih načrtih ampak, kot ti, na pamet, po občutku, glede na vreme, zvezde in luno, odvisno od dnevne mere stresa, vetra in vonja, letnega časa in vremena... 8) Vsake toliko se udeležimo kakšnega maratona ali kakšne druge tekme iz tako različnih motivov, da bi lahko na to odprl kar novo temo...

Tudi jaz sem včasih veliko tekel po stezi, sedaj pa v glavnem po pokrajini. Mogoče bi bilo zanimivo za začetek izvedeti kaj te motivira, ker marsikomu se zdi tek po stezi dolgočasen... :hack: :?:
Uporabniški avatar
 kitarist
Hvala za namig

Moj motiv za tek na stezi so filmi.

Pred stezo imam TV in včasih je dolžina treninga povsem odvisna od kvalitete filma :D .

Drugače pa se mi zdi steza izredno primerna za delanje baze, ker zunaj ne morem teč tako počasi (na tako nizkem utripu). Avtomatsko me potegne v normalen tek in adijo baza.

Tudi za trening teka v hrib se mi zdi steza odlična

LP Dule

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA