Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Igi69si
Hja, sam osebno, če bi rabil za 42 km več kot pet ur, potem raje maraton izpustim, naberem še nekaj kondicije in grem na naslednjega. Ampak, vsak po svoje.
Uporabniški avatar
 žure
Ero napisal/-a:le en stavek: there is life beyond marathon

Ultramaraton maybe? :lol:
 srečna
:P
Ej slon, to da si šel testirat s hojo, si res faca :) Ampak, ko sem jaz prihajala na cilj, v častnih 4,5 urah, sem zagledala nekoga, ki je na cilj hodil tako hitro, da sem ga komaj prehitela :) Kaj tazga nisem videla še nikoli. Prepričana sem namreč bila, da je vsak tek hitrejši od hoje (če odšteješ seveda kakšne posebne skupine ljudi).

Moj cilj po prvem maratonu: pridobiti na hitrosti :D help needed. Morda kakšen namig kako trenirati za malo hitrejši prihod na cilj naslednje leto :)

:?: :idea: :?: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Zakaj tečem na 42,2 km ??
To razdaljo sem pretekel le dvakrat (enkrat za trening in enkrat na Ljubljancu).

Tekel sem zato, da si dokažem, da zmorem, zato, da bom lažje tekel 21 km in zato, ker nisem sposoben teči 100 km (recimo, da zato, ker nimam dovolj časa :lol: :lol: ).
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
srečna napisal/-a::P Ej slon, to da si šel testirat s hojo, si res faca :) Ampak, ko sem jaz prihajala na cilj, v častnih 4,5 urah, sem zagledala nekoga, ki je na cilj hodil tako hitro, da sem ga komaj prehitela :)

8) Eh, ves, to je bilo bolj iz ene druge storije, ampak se je ravno pokrilo. :) No, hitra hoja je nekaj posebnega. ;) Seveda res zelo hitro hodijo. :) Se pa spomnim, da je enkrat en mozakar tekel okoli sveta in je prav posebej pazil, da je imel povprecno hitrost vec kakor 9,5km/h, ker je to pogoj, da ti priznajo, da si res obtekel svet. :)

srečna napisal/-a:Moj cilj po prvem maratonu: pridobiti na hitrosti :D help needed. Morda kakšen namig kako trenirati za malo hitrejši prihod na cilj naslednje leto :)

8) Sam nisem izvajal nic posebnega. :twisted: Od junija sem tekel po 30 do 50km na teden v razlicnem tempu. No, nekaj malega celo vec. :) Septembra sem dodal se malo intervalov in to je to. :) Prosto ko pasulj. :wink: Imas pa nacrtov treninga za hitrejsih 42 zelo veliko. Tudi na forumu. Se vec pa ve stric google. ;) Srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
ero napisal/-a:he he, prav všeč ste mi, res!

le en stavek: there is life beyond marathon :twisted:

:) Ja, ja, ero, to so zame se drugi svetovi. :) Za enkrat se svetlobna leta dalec. ;) Tako fizicno, kot v glavi. ;)
Ali lahko poves kako si ti prestopil mejo? :)

lp, oranzni slon
 bruno
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?Zanima me ali ni vecji uzitek preteci 10km v casu okoli 35min,kot pa se mucit in skodovati samemu sebi na taki razdalji?Pa se to,ko boste z nasmehom in brez bolecin pretekli 10km v casu pod 37min,se lahko miselno in fizicno zacnete pripravljat na polmaratonsko progo!

VERJETI MORATE,DA ZMORETE BASTI

vprašanje je zelo podobno šolanju človeka. zakaj nisi šolanja zaključil z osnovno šolo ampak si nadaljeval s srednjo, fakulteto itd.
Uporabniški avatar
 vanja
Evo, meni je najbolj všeč raziskovalčev zadnji razlog :D :D :D
Tudi jaz tečem 42km zato, ker (ŠE) nisem sposobna preteči 100km!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA