Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 HUDMA
Huh, da privlečem moj topic na dan ... Po točno dvomesečnem tekaškem spanju, sem se danes zopet oblekel v tekaška oblačila in se odpravil tečt. Med tem časom sem se enkrat tedensko po 2 uri rekreiral (floorball) in se "zabaval" s pripravljanjem drva za zimo.

Odtekel sem svojih 10 km v čau 49.58, s čimer sem zelo zadovoljen! :oops: Počasi razmišljam, da bi se v naslednjih 6 mesecih pripravil za maratonsko preizkušnjo. Kateri maraton predlagate, da bi bil zame najprimernejši in kakšen trening bi bil po vašem mnenju v tem času najboljši?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
HUDMA napisal/-a: Odtekel sem svojih 10 km v čau 49.58, ...Počasi razmišljam, da bi se v naslednjih 6 mesecih pripravil za maratonsko preizkušnjo. Kateri maraton predlagate, da bi bil zame najprimernejši in kakšen trening bi bil po vašem mnenju v tem času najboljši?

Če si drva spravil, lahko začneš z bazo. Zima je kot nalašč za to. Čez dobrih 6 mesecev je maraton v Radencih. Priporočam :D čeprav najprimernejši maratoni ne obstajajo.
Nastavi program v MaratonAustria za ciljni čas 3:45:00 in cepaj. Spanja je konec.
Srečno
Uporabniški avatar
 HUDMA
ZdravkoC, hvala za odgovor. Nem našel stran Marathon Austria - zelo zanimiva zadeva! Kot vidim, gre za 4-mesečni pripravljalni program. Če bi hotel ujeti Radence, bi moral začeti delati po programu 24.1. 2010.

Do takrat pa bazične priprave? Kako svetuješ, da se jih lotim?

Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
 HUDMA
Bomba! I am back! :)

Minilo je res nekoliko neprijetno leto in počasi se zopet vračam v sedlo.
Leto se je začelo katastrofalno in tragično. Ne bom pisal o podrobnostih, a bilo je, kot bi se vse temne sile zarotile proti meni. :(
Konec niza neprijetnosti je pomenila smučarska poškodba, ki me je odpihnila od športa za več kot 2 meseca. Nadaljevanje je sledilo v znamenju novih službenih in družinskih izzivov in mimogrede je prišel v vas boter oktober.
Zaradi popolnega športnega mrtvila, sem pridelal neverjetnih 18 kg balasta. Šestega oktobra je prišel zopet dan za spremembe, čas za nov MISSION IMPOSSIBLE. :)
Sklenil sem dokaj morilsko stavo. Dva meseca in pol imam časa, da se spravim v "staro" obliko!
Pričeli so se špartanski dnevi. Zmanjšali so se dnevni obroki hrane. V prvem mesecu sem si pomagal z različnimi športi, v novembru pa KONČNO preklopil na tek. Po nekaj treningih na progi, ki je dolga 4,5 km sem se danes zopet opogumil za desetkilometrsko traso. Čas ni ravno vzpodbuden - 58: 41. :oops:
Sem pa zadovoljen s "preobrazbo" telesa v prvih 6 tednih. Jutri bom moral reči bobu bob. Čas bo za tehtanje. :) Mi bo uspelo nemogoče - v 10 tednih in pol izgubiti 18 kg? :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Tako. Na polovici mojega projekta "MISSION IMPOSSIBLE" sem tik pod planom, a ne predaleč. Izgubil sem 8 kg, s tem, da sem se tekaško bolj kot ne "ogreval". Zdaj že nekoliko lažje tečem in verjamem, da bom v naslednjih 5 tednih dosegel začrtan cilj.
Uporabniški avatar
 HUDMA
Tako. Veseli november je za nami.
To je bil zame mesec poln fizičnega napora in tudi zadovoljstva. Po praktično enem letu tekaške zabušancije sem v prvem mesecu opravil 22 tekaških treningov in premagal 120,5 km. Za ponoven začetek sem si Izbral odličen mesec, ki ga je spremljalo zabavno vreme. V vsem mesecu nisem doživel teka v sončnem vremenu, ves čas neverjetna vlaga, rosenje, veter ali močan dež. Ob koncu meseca (vključno z današnjim dnem) pa trening v snežnem metežu. Temperatura ni bila nikdar višja od 7 st. Celzija, večkrat pa tudi pod ničlo. Zaradi dnevnih obveznosti in slabega vremena, nisem bil izbirčen kdaj bom tekel, zato sem večino tekov opravil v nočnem času z lučko na glavi. Skratka zabavno.
Aja, 2/3 željene teže pa sem tudi že izgubil. Sledi ubijalski finiš! :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Tok, tok, tok! I am still alive! Seveda še vedno tečem! :-)
Jutri bo minilo natanko 27 mesecev, odkar sem pokadil zadnji (?) cigaret. Se že lahko prištevam med nekadilce? :-)
 spela*
HUDMA napisal/-a:Tok, tok, tok! I am still alive! Seveda še vedno tečem! :-)
Jutri bo minilo natanko 27 mesecev, odkar sem pokadil zadnji (?) cigaret. Se že lahko prištevam med nekadilce? :-)

Čestitam! :clap:
Uporabniški avatar
 pajo
HUDMA napisal/-a:Tok, tok, tok! I am still alive! Seveda še vedno tečem! :-)

Bravo! :FO:
Uporabniški avatar
 HUDMA
Hvala, hvala ... :D

A se je kdo udeležil letošnje kranjskogorske desetke? Vtisi? :-)
Uporabniški avatar
 HUDMA
Spet mi po glavi roji ideja, da bi pretekel maraton ... :oops:
Nikakor nimam namena kupovati super- duper ure, ki bo merila vse mogoče, tako ne morem kvalitetno slediti kakemu programu, s pomočjo katerega bi lahko natreniral željeni čas za maraton.
Doslej sem pretekel v kosu največ 30 km in bil naslednji dan kar sesut (čeprav sem se vseeno odpravil na Kepo, ki je visoka preko 2000 m, startal pa sem nekje na 800 m. n.m.v. in komaj prilezel na vrh :oops: ).
Letos nisem tekel nikoli več kot 20 km, sicer pa bom do konca leta oddelal skupaj nekje 1000 km. Naslednje leto sem imel v mislih enega od slovenskih maratonov, najraje ljubljanskega ... Od začetka leta 2014 pa do konca oktobra, ko bo LJ maraton na sporedu nameravam preteči nekako 1.500 km, v tempu vsaj 5 min /km. To je trenutno moj tempo, kadar tečem običajne teke med 10 in 13 km. Razmišljal sem, da bi tekel pretežno teke med 10 in 13 km, kjer bi skušal teči čim hitreje, vsaj 5 x 21 km, vsaj 3 x 30 km in vsaj enkrat 42 km (brez da bi pazil na tempo).
Mislite, da mi na tak način lahko uspe odteči prvi maraton pod 3:45?
 mojA
hOJ, imeti moraš dovolj baze, dolgih tekov, tako, da načeloma bi šlo. Prej pa se stestiraj na 21-ko prideš okoli v cca 1.45, bi moral iti maraton skozi v 3.45. Naredi test, za začetek.
Uporabniški avatar
 HUDMA
Aloha!

Danes sem naredil test na 21 km. Prvih 15 km sem odtekel zlahka, nato pa se je telo enostavno ustavilo in sem kar odborbal do cijla. Prvo polovico proge je šlo hitro in razmišljal sem celo, da potegnem še daljšo razdaljo. Prav užival sem v teku. Po 15 km, pa sem imel občutek, kot bi me obtežili s kakimi 30 kg. No, v cilj sem pritekel z nasmehom, torej bi lahko iz sebe stisnil več. Čas teka pa je bil 1:.52:05.
Pil med tekom nisem, kake žeje nisem čutil. Dan je bil res prekrasen (sonce, + 15 stopinj Celzija) za tek. Ugotovil sem:
- da NIKOLI ne smem na daljši tek obleči kaj novega (imel sem nekaj težav z novo majico),
- da moram za daljši tek nujno na bradavice prilepiti obliže (sem jih pošteno obribal),
- da je super, če je daljši tek zjutraj, da se prejšnji večer pošteno najem, dobim tako dovolj energije, tečem pa na tešč
- da bo potrebno precej še daljših tekov, da telo odpravi blokado na 15 km ...

Mogoče se pa spodobno pripravim že do Radencev? :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA