Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bor
ales napisal/-a: Kondicije ne nabiram več (danes na Kokrici le analiza)

ta je pa dobra :bum:

lp bor
 Lučko
Hoj forumci,
evo poročila iz Hvara: ženske TF na (Simi&Zarja) me bodo izmozgale. :shock: Pa one su trkačko "lude" ljudi moji :cry: :wink: . Skratka, jutri imam obljubljeno 32 km, pa ne vem, sm se pršu kr mal na forum zjokat, sej me zastopte. :wink: (mi je zdej mal odlegel :lol: )
V četrtek smo s kolesi obiskali mesto Hvar, ki pa je od Jelse oddaljen dobrih 32 km v eno smer, cesta do tja je polna klancev (10% in več) in cel ljubi dan obsijana s soncem, vendar se je muka izplačala. Drugače pa vsak dan "žgemo" cca. 12 km, po trasi ob morju, no včasih pa tudi po glavni cesti proti Starem gradu. Ok, to je to, skratka, imamo se kul. 8) :lol:
Ajd, pozdravček vsem od vseh TF-cev iz Hvara :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Hojla, vsem! Tole pišem zato, da nas kdo slučajno ne bi panično iskal kot dpopa...
Jutri odhajamo Alja, Tool in jaz na morje (Elerji nad Ankaranom), kjer bomo spremljevalci vsak svojemu uporabniku s cerebralno paralizo, ki se bodo udeležili obnovitvene rehabilitacije.
Uradni delovnik traja od 7:00 (oz.6:00) do 22:00, neuradni pa skoz...ampak vseeno bomo poskusli vsaj dvakrat it tečt.
Sicer pa mamo vsak dan plavanje, kopanje (je razlika!!!), veslanje, jahanje, delovno terapijo, fizioterapijo itd...tko da ni bojazni, da bi se kje zaležali. Prej obratno.
Tko da - Bohinj jutri je pod vprašajem, Brdo sigurno odpade, pol bo pa že...

Lepo se mejte,

m
Uporabniški avatar
 tool
mojcej77 napisal/-a:Sicer pa mamo vsak dan plavanje, kopanje (je razlika!!!), veslanje, jahanje, delovno terapijo, fizioterapijo itd...
:oops: :D :D :lol: :lol: :lol: :twisted:

vsekakor.. teden bo zanimiv.. ako bo komu zneslo, se bo na kratko javil.

lp,p.
Uporabniški avatar
 mojcej77
tool napisal/-a:
mojcej77 napisal/-a: ....fizioterapijo itd...
:oops: :D :D :lol: :lol: :lol: :twisted:

žlehtnoba... :FO:

m(wa)
Uporabniški avatar
 Barb
Lučko napisal/-a:Hoj forumci,
evo poročila iz Hvara

Vidim da je Forum dobro zasvojil prav vse :P :wink:
Lučko ali si pričakoval še kaj drugega od žensk TF-ja :shock:

Tudi jaz sem začela tečt nazaj.Še dobr,da nisem tudi dol :roll: ,pol bi šele trpu,... :P

Skratka lepo slišat,da uživate in to dajte še naprej
Uporabniški avatar
 lojzeP
:shock: :shock:

Kako se pa teče nazaj - a "rikverc" :idea:

2x LP
Uporabniški avatar
 Barb
lojzeP napisal/-a::shock: :shock:
Kako se pa teče nazaj - a "rikverc" :idea:
x LP

Kakšna dva tedna še počakaj pa boš videl :P
upam :roll:
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj!
Nazaj. Eno kratko poročilce iz enega najbolj intenzivnih popotovanj. Pa ne toliko fizično kot psihično. Vsako potovanje naredi močne vtise, tole je bilo posebej zanimivo najprej zaradi konference o marginalnosti, katere sva se udeležila in na njej sodelovala. Toliko različnih pogledov in v svetu ljudi, ki so dejansko pozabljeni.
Močan vtis so naredile neverjetne razlike. Brazilija ima vse. Večja je od Evrope. 3 ure je bil dolg let iz Sao Paula do Natala, ki nista najbolj severno in najbolj južno. Država je razvita, ničesar ne pogrešaš. Če imaš denar, seveda. Kulinarika izvrstna. In tako greš v lokal, ki je klimatiziran, plačaš, se naješ v stilu all you can eat, se imaš fino... stopiš ven in pred teboj otroci iz ulic, berači... Strežejo te seveda prebivalci iz favel...
Ja, favele, druga zgodba! Nekatere se razvijajo, a kaj ko jih samo v Riu vsako leto nastane 20 novih. 1/5 prebilalcev Ria živi brez urejenega vodovoda in kanalizacije, na drugi strani se na primer Copacabana res bohoti s svojimi nebotičniki, restavracijami...tekaškimi potkami...
Brazilija ves čas daje in jemlje energijo. Daje jo s svojimi barvami, nasmehi, sadjem, podnebjem... in jo jemlje s svojimi neverjetnimi razlikami. Vzemi le toliko denarja, kot ga potrebuješ. Ne hodi naokrog s fotoaparatom. Pazi, da ne zaideš v nevarne soseske. Pazi na otroke, ki se te dotikajo, saj so spretni in ti zlahka sežejo v žep. Pazi na stele. Pazi na semaforje ponoči (saj so sprejeli zakon, da ponoči na semaforjih ni potrebno ustavljati)! Razen, da me je enkrat res za malo zgrešil avto, saj sem prečkala cesto ob zeleni luči, šofer pa je verjetno prestrašen peljal mimo, ker se je bal ustaviti, da ga ne napadem, sicer ni bilo nobenih slabih izkušenj. Je pa obisk favele precej razjasnil, koliko je vredno človeško življenje, ko nimaš kaj izgubiti. Pa saj je bilo tudi v Aziji, na primer v Indoneziji tako revno... a razlike vseeno niso velike in tam jih opaziš šele v turističnih središčih kot je Kuta na Baliju. Tam vsi jedo na ulici.
Močan vtis je naredil še gostitelj iz Sao Paula Michael s svojo družino, ki je sicer najbogatejši človek, ki jih poznam, je pa tudi največjo borec za socialno pravičnost, kar jih poznam. Ja, deluje skregano, a njegova dejanja so velika: zaposljuje ženske, kar je tam čudno, celo šoferko ima žensko, ustanovil je azil za ptice, ki jih zajamejo pri tihotapcih, šole... Seveda, vse pomeni zgolj drobiž, a dejanja so plemenita.
Vtisi se še zbirajo... energije pa precej!

Aja, tudi tekala sem nekaj malega, poleg tistega teka po Brasiliji še precej treninga po Copacabani in Ipaniemi. Ni bilo slabo! :wink: 8)

Komaj čakam, da se vidimo!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Staša napisal/-a:....Komaj čakam, da se vidimo! ....

Jest tut, jest tut :arrow: a se spomniš, da sem ti dolžan kavico s sladoledom ali s slaščico. :wink:

PS:
Čudovito si nam v nekaj stavkih pričarala potovanje na čisto drugi konec sveta. Welcome back. :D :wink:
 Nataša
JES!!!! :D :D :D :D :D
Muti je pršla!!!!

hitr se kej prikaž, smo te že tooook pogrešal... :cry:
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No dobrodošla nazaj Staša.

Se pravi da se je tam treba merkati vsega.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 tmp
Dobrodošla nazaj.

:D :D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Staša hojla-hoj!!! :D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8