Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mojcej77
Evo...niti nisem vedela, kam naj tole napišem, pa se mi ne zdi ravno za novo temo odpirat...pa bom prlimala kar semle.
A mogoče kdo ve, ali pa ima vsaj svoje (po možnosti karseda izkušeno) mnenje glede tega, če je tek pri veliko odvečne teže nevaren (npr. za sklepe) in če je, pri kateri obremenitvi?
Kdaj lahko spet začnem tečt? Visoka sem 161cm in trenutno na fitnesu (zdej grem na dopust pa mam pavzo - beri sprehodi, doma tudi kolo).
Kako naj se tega lotim?
Pogrešam tek!!!!!!!!

lp,

m
Uporabniški avatar
 Učenec
Če ga res pogrešaš, pa pojdi in odlaufaj malo za dušo.
Tek ni nevaren dokler ne pretiravaš, moraš se naučiti poslušat telo.
Drugače pa da ne bom pamet solil, sam nisem veliko pretežak (če doštejem karakter), pa zaenkrat :D nisem imel problemov, čeprav sem tekel zlo neredno in včasih, priznam, pretiraval.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No pretežek ali ne. Bil sem mnogo in sem še zmeraj kar nekaj pretežek pa vseeno tečem.

Začel sem teči res da zelo počasi in kratke relacije potem pa postopoma podaljševal. Pa je šlo.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 runner
pretezek(a) ... ce lahko hodis , malo teces in te kolena drzijo ... pol pa ni panike ???

Kaj pa kombincija (hitre) hoje in teka...
- pazi na nacelo postopnosti ...
- malo dodajati pa vsak drugi teden veliko odvzeti v kilometrini... LYDIARD (C)
- Ne pozabiti da je pocitek tudi del treninga ... ERO (C)
- Vseskozi poslusati kaj ti telo govori ...
- popaziti (cisto malo) pri preharani ...
- dolgorocna negativna energetska bilanca in da pri tem se redno gibljemo NADA KOZJEK (C)

...

in kilogrami bodo izhlapeli...
mogoce tehtnica ne bo takoj pokazala ampak mascoba se bo topila 100%

sigurno,

ziher,

Tita mi

:-)
Uporabniški avatar
 Aleksandra
Danes sem dobila mail z naslednjo vsebino:

Resnično te pogrešamo, bučka.

Jaz, oranzni_slon, mojcej77, dpop, Nataša, miro, vanja, Tjaša, posebej pa po tebi sprašujeta Manika in Vlajko. Tudi runner in Filipid, ki iz nebes pazita nate, se verjetno že sprašujeta kdaj boš prišla nazaj.

Prebral sem celoten prispevek, ki si ga začela pisati 27. maja leta 2004 pod nickom 'bajsika' in so te takoj okrcali, da ga čimprej spremeni in si ga z EROvo pomočjo spremenila v Aleksandra. Ob branju se mi je na obraz prikradlo ničkoliko nasmehov, orosile so se mi oči, srce mi je poskakovalo od veselja, potem je pa zavladala nekakšna otožnost, ker te že dolgo ni bilo nazaj.

Želim si, da bi si vzela čas, od začetka prebrala celi prispevek in potem iz njega spet začela črpati vso tisto energijo, ki si jo imela na začetku.

Še bolj ti bom pomagal, kakor sem ti pomagal takrat in obljubim ti, da bova skupaj zmogla in dosegla cilj!

Ljubim te, bučka!

Cmoka

http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... sc&start=0

Prebrala sem celotno nitje, spet sem začutila, da se vam moram pridružiti. Toliko pozitivne energije, toliko lepega, toliko spodbud in vsega dobrega, ni nikjer drugje.
Nisem vedela kaj bi vam napisala, le vedela sem, da se moram oglasiti in tu sem.

V času, ko se nisem oglašala, nisem bila pretirano pridna, pa tudi lena ne pretirano, zgodilo se je veliko. Okrevala sem po operaciji, naredila vse izpite na fasu in tudi diplomirala, prav danes pa sem podpisala pogodbo o svojem prvem pravem delavnem razmerju in večkrat skočila na kakšen hribček, potekla, kupila kolo in kolesarila.

Moje kilce so še vedno v približno takšnem območju, kakor so bile, toda vem, da jih bom kmalu premaknila navzdol.

Večjih in discipliniranih treningov nisem izvajala in zaradi tega se sama sebi zdim precej grda. Ničesar ne bom obljubljala, saj obljuba je velika zadeva, upam le, da bom velik premik naredila.

Naj vam povem, da na vas nisem pozabila, celo navijala sem za vse vas, predvsem pa za svojega sončka na LM. Bila sem ponosna, da vem kaj pomeni TF in pika, ki ste jo nosili na svojih majicah. Resnično sem močno ploskala kadar sem videla, da je kdo od vas prišel čez ciljno črto. BRAVO VSEM!

Moram pa omeniti, da sem ob današnjem prebiranju foruma, postala zelo žalostna, ko sem ugotovila, da sta nas zapustila dva forumaša. Oba sta se oglasila na moje pisanje in mi pomagala premagati samo sebe, pomagala sta mi vlivati voljo in upanje. V mojem srcu imata poseben prostor.

Javno obljubljam, da bom kljub svoji nekondiciji in kilam, v prihodnosti pretekla nekaj kilometrov zanju na enem od prihodnjih maratonov.

Hvala za vse lepe misli in podporo.

Aleksandra
Uporabniški avatar
 miro
Aleksandra, še vedno te podpiram, sploh pa kilogrami niti niso ne vem koliko pomembni, važno je da se imata s tvojim sončkom rada.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Aleksandra napisal/-a:Danes sem dobila mail z naslednjo vsebino: .... snip, snip.... :) ;)

8) Evo, sem se ze bal, da si pozabila na nas. :) Na kratko. Pusti kile pri miru in one bodo pustile tebe. :) Zacni se gibat zaradi svojega veseja in dobrega pocutja. Vse ostalo bo prislo s casom samo od sebe. :)

lp, oranzni_ slon pa Jusuf al Islam tudi :D

p.s.: 8) Ehh, vcasih se moras pa tudi samo sebe malo v rit sunit. :) Vcasih! :D
Uporabniški avatar
 še1PR
Hej Aleksandra!

Pridi nama z Mojcej v nedeljo pomagat čaše polnit!

Če bomo tokrat bolj mal km nardile, bomo pa tolk več čvekale, ...
Jaz prisegam na vremenkota Vlajkota, če mu pa vseeno ne bo uspelo, bomo pa me tolk bolj sijale! :wink:
Uporabniški avatar
 Aleksandra
Lepo pozdravljena!

100 x hvala za povabilo. Tako zelo mi je hudo, ker sem v nedeljo zasedena (s prijatelji smo se že pred več kakor mesecm dogovorili, da gremo na nek sejem na Dunaj......hm......kako naj jim povem tik pred zdajci, da sem si premislila).
Sem prav žalostna, ker je tako zoprna situacija. Zelo rada bi polnila kozarce in spoznala forumovce, še bolj rada bi prinesla runner-ju kakšen cvetek.

Zagotovo pa pridem v Sežano! Obljubim, da bom zelo navijala za vas vse.

Hvala za povabilo in resnično upam, da ni bilo zadnje.

Lep večer naprej,

Aleksandra
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Aleksandra napisal/-a:Zagotovo pa pridem v Sežano! Obljubim, da bom zelo navijala za vas vse.

:) Evo, to je prava beseda. :D Malo poglej po forumu za Natasin navijaski prirocnik. :) Je tam not veliko prakticnih nasvetov za dobro navijanje. :D

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 še1PR
Aleksandra napisal/-a:Zagotovo pa pridem v Sežano! Obljubim, da bom zelo navijala za vas vse.
Hvala za povabilo in resnično upam, da ni bilo zadnje.

Ni bilo zadnje Aleksandra, zagotovo ne! Zdaj ko si obljubila, pa sploh! :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA