Danes ponovitev Rokovnjaške poti. Mi ni dalo miru. Zakaj? Zadnjič, ko sva s potjo opravila skupaj s Cowboyem mi je rekel, da preteči celo pot kot sta storila Žine in Janezu midva nisva sposobna, ker ne tečeva tako dolgih razdalj in tega nisva vajena. In sem se v bistvu že tisto soboto odločil, da bom poskusil opravit s potjo še enkrat, tokrat tekaško. Ker je bila prejšnjo soboto na sporedu Ojstrica sem se odločil, da to pot opravim danes. In sem šel. Štart 6:30. Kljub slabemu vremenu. Sploh na Rebri, Špilku in nekateri deli od Špilka naprej so bili pestri. Predvsem zaradi vetra, ki me je na nekaterih mestih dobesedno prestavljal. V glavi sem imel pa tudi Cowboyev stavek, mi je rekel, da bi se jaz že na Limbarsko tako zagnal, da bi me zmanjkalo v nadaljevanju. Ampak s tem nisem imel težav. Ker sem zjutraj jedel, mi je bilo do Limbarske tako slabo, da sem razmišljal o vdaji.

V Negastrnu me je napadel prvi pes, lastnik je bil zraven in je imel na povodcu še enega psa. Šele,ko sem se zadrl, da bom v psa zabrisal kamen, je psa poklical k sebi meni pa zabrusil kaj se razburjam. Drugi pes me je napadel na Pšajnovici, isti kot nama je s Cowboyem delal težave že zadnjič. No da nadaljujem. Do Trojan nobenih težav, no skoraj me je zgazil avto, ko sem prečkal cesto. Do Trojan sem prišel v dobrih 2 -eh urah. Nato so se pa začele hude muke do Špilka. Kriza. Priznam, od Trojan do Špilka nisem ves čas tekel, me je totalno zabilo. Od Špilka do Obrš spet brez težav. Potem pa spet muke. Noge so bile totalno zanič. Ampak sem trmast in sem vseeno tekel.

Od Rafolč do jezera se mi je strašno vleklo. Ampak mi je uspelo. Priznam, nisem ves čas tekel, ta strme dele sem prehodil.
Skratka s potjo sem opravil v času 5 ur 24 minut 25 sekund. Aja, za Cowboya, govorim o bruto času.

Neto čas je bil cca 5 minut hitrejši, ustavil sem se samo na Rebri in Špilku, kjer sem se podpisal v knjigo. Kot dokaz lahko priložim samo fotke s telefona, fotoaparata nisem imel s seboj.
Vmes sem pojedel en sedvič, spil Redbull in 0,5 l coca-cole. Pa pol bidona Hydrapower.
Še pulzi, povprečni je bil 152, maksimalni pa 176.