- 13 Okt 2013, 19:52
Temu se reče po domače "tekaški zid".
Postopoma ga lahko dviguješ z treningi, ki jih počasi podaljšuješ. Samo pomalem, da ne bo poškodb.
HUDMA napisal/-a:Aloha!
Danes sem naredil test na 21 km. Prvih 15 km sem odtekel zlahka, nato pa se je telo enostavno ustavilo in sem kar odborbal do cijla. Prvo polovico proge je šlo hitro in razmišljal sem celo, da potegnem še daljšo razdaljo. Prav užival sem v teku. Po 15 km, pa sem imel občutek, kot bi me obtežili s kakimi 30 kg. No, v cilj sem pritekel z nasmehom, torej bi lahko iz sebe stisnil več. Čas teka pa je bil 1:.52:05.
Pil med tekom nisem, kake žeje nisem čutil. Dan je bil res prekrasen (sonce, + 15 stopinj Celzija) za tek. Ugotovil sem:
- da NIKOLI ne smem na daljši tek obleči kaj novega (imel sem nekaj težav z novo majico),
- da moram za daljši tek nujno na bradavice prilepiti obliže (sem jih pošteno obribal),
- da je super, če je daljši tek zjutraj, da se prejšnji večer pošteno najem, dobim tako dovolj energije, tečem pa na tešč
- da bo potrebno precej še daljših tekov, da telo odpravi blokado na 15 km ...
Mogoče se pa spodobno pripravim že do Radencev?
Temu se reče po domače "tekaški zid".
Postopoma ga lahko dviguješ z treningi, ki jih počasi podaljšuješ. Samo pomalem, da ne bo poškodb.

Kar me ne ubije, me okrepi!