Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 bigfrik
Jest na treningih veliko poslusam muzko,se mi pa zdi da je tekma ze sama po sebi dovolj adrenalinska,da ne rabis glasbe,je pa res da nisem probal,bom pa to zanesljivo naredil na 24ur teka v Grosuplju!
Uporabniški avatar
 bigk
Tudi jaz sem si kupil Canyon CN-MP3SE . Sem mu takoj nadgradil firmvware (nikjer ne morem najti kakšne so spremembe) in preveril njegovo delovanje. Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Me pa zanima, če je že kdo kje dobil kakšen trak za na roko?
Uporabniški avatar
 runner
kdo kje dobil kakšen trak za na roko?

a da bi gor player dal? Pol pa slusalke cez rokav vlekel?
Uh ... meni se to zdi neprakticno ... to okrog vrata je pa nekako lazje.

BTW bigk katera verzija firmware je najnovejsa (ne da se mi iskati)
1.002 mam jaz (mislim)
Uporabniški avatar
 bigk
1.1.4 ali 1.14 nimam predvajalnika pred seboj. Bom kasneje preveril za točno verzijo.

Sem preveril in je 1.1.4 verzija.
Uporabniški avatar
 Moki
Osebno mi je MP3 zelo zelo vsec, z njim sem prelaufal precej kilometrov in dostikrat mi je pomagal pozabiti na tegobe, ki so me tisti trenutek pestile. A glej ga zlomka na pol maratonu prejsni vikend (3 SRC), mi je pa po 10 km vrocine zacel presedat in sem zadnjo polovico odtekel raje brez in raje poslusal zvok superg. Tko da sem se odlocil za trening da, tekme pa so prelepe in je skoda ubiti vso idilo z glasbo.
Pac moje ramislanje.

lp Moki
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
BIGFRIK v Grosuplju ne bo MP3 playerja ker bo tam CECA osebno ( sam ne okol govort, da bo prišla ponoči tja naju bodrit :lol: :lol: :lol: ).Po mojem se bo nama prikazovala kot marija :lol: :wink: .
Ja glasba je zakon za tek zadeve kot je 24urni tek v Grosuplju in podobno.
ČAO!
 tommi
js bi pa rad dobu ene slusalke k bi obstale v usesih?

se dobi kj tazga?
 tommi
hvala za info
se ta tedn si bom probu kupt te slusalke!

hvala

p.s. mi je res zoprno, k mi skace iz uses vn slusalke :)
 Bajs
zulu, moram ti priznat, da si izbral odličen vzdevek, s katerim se lahko v celoti poistovetiš. Tvoje tehnično poznavanje je izjemno, očitno si že zdajvnaj presegel stadij, ko je steklenica kokakole predstavljala višek tehnologije in predmet poželenja večine.

Sklepam da se podoben fenomen ponavlja pri iPodu, le da si ga do sedaj imel priložnost opazovat le od daleč. Takih neumnosti, kot jih trosiš ti, človek zlepa ne vidi. A vendar ... kaj bi brez izjem, ki nam polepšajo vsakdanjik.

Zdaj pa k tvojim tehničnim 'kiksom':

Apple gradi na imenu in designu in z ipodom ni niè drugaèe. Tehnologija je enaka ali v nekaterih pogledih celo slabša kot pri ostalih proizvajalcih.

Aleluja ... odkril si, da Apple gradi na imenu in dizajnu. Po čem lahko trdiš da je tehnologija v nekaterih pogledih slabša od ostalih proizvajalcev? Si morda predvajalnik testiral več mesecev v neodvisnih laboratorijih in nato primerjal rezultate z drugimi mp3 predvajalniki?

Šele v podrobnih tehniènih informacijah izvemo, da ipod ne temelji na pomnilnem èipu (flash chip) ali pomnilniški kartici (flash media card) temveè na pomnilnem mediju imenovanem trdi disk (hard disk). Ipod ima v sebi 32MB predpolnilnika (bufferja). Po besedah Appla predvajanje polnega bufferja pri kvaliteti mp3 datoteke 128KB/S traja približno 20 do 25 minut. Ker pa je trdi disk mehanska naprava, kar pomeni, da se morajo deli za delovanje premikati, vsakršni treslaji v naša ušesa prinesejo preskakovanje in popaèenje. Zato, da do takih situacij ne bi prihajalo se podatki iz diska kopirajo v predpolnilnik (ang buffer, cache), ki ne vsebuje mehanskih delov, tako do popaèenje kljub tresenju ne prihaja. Disk ob predvajanju iz predpomnilnika miruje. Do tu skoraj vse lepo in prav. Kaj pa èe teèemo veè kot 20 min (ipod primer) ali pogosto preskakujemo pesmi (v naravi tega ni mogoèe storiti Sad ), ki nam preprosto niso všeè (to se dogaja pogosto, povejte mi za en album, ki vam je v celoti všeè). Predpolnilnik pesmi shranjuje zaporedno do zapolnitve, v našem primeru 32MB, mi pa še zmeraj teèemo. Ko bo buffer izpraznjen bomo po tem èasu preprosto nekaj sekund prisluhnili tišini, enako se bo zgodilo pri preskoku za veè pesmi. Ipodov procesor bo izdal ukaz trdemu disku, da naj v predpolnilnik pripelje novo zalogo pesmi, saj jih ta nima veè na zalogi. Disk bo pljunil v roke in zaèel po svvojih magnetnih plošèah iskati željen odsek (željena pesem+naslednje do 32MB) dokler ne bo buffer spet sit.

Glede na to, da niti ne znaš pravilno napisati besede predpomnilnik, po tvojem je namreč to predpolnilnik ... sklepam da je več ali manj vse napisano po tvoji logiki, ki pa je v precejšnjem razkoraku z realnostjo.

Tukaj se ne bi spuščal v detajle kar se tiče tehnike in specifično področja pomnilnih medijev, pa vendar ... v osnovi se pomnilniki razlikujejo le po načinu zapisa podatkov in načinu brisanja podatkov. Pomnilne celice, ki te podatke hranijo so bodisi statične ali dinamične, način oziroma predvsem vrstni red zapisa pa je odvisen od izbrane tehnologije. Iz tvojega pisanja gre razbrati da flash pomnilne kartice predstavljajo višek tehnologij za shranjevanje podatkov, kar seveda ni res. Gre le za standard, ki so ga vpeljali proizvajalci digitalnih fotoapratov, kamer in podobnih naprav, kjer je bistvenega pomena velikost samega pomnilnega medija, na katerega zapisujemo podatke. Večina običajnih uporabnikov se ne sprašuje o slabostih teh kartic, saj jih nimajo s čim primerjati ali pa na to niti ne pomislijo. Vsekakor pa je vsak 'trdi disk', kot ga imenuješ ti, primerljiv z vsako flash pomnilno kartico in je v večini primerov celo boljši, saj velikost ni prvotnega pomena, ampak je večji poudarek na zmogljivosti. Ni naključje, da naprimer nekateri mobili telefoni (konkretno Samsung) uporabljajo 'trdi disk' za shranjevanje podatkov, kot so glasbene datoteke, slike ...

Prav smešna je tvoja razlaga delovanja predpomnilnika, ki je, kot omenjaš, velik 32 MB. Da bo stvar bolj primerljiva ... tvoj trdi disk v računalniku ima v povprečju od 2 do 8 MB predpomnilnika, razen če si lastiš kako boljšo delovno postajo, namenjeno grafiki ali specifičnim področjem obdelave podatkov. Torej ... iPod ima v povprečju najmanj 4x več predpomnilnika kot tvoj trdi disk, ob dejstvu, da je njegova kapaciteta verjetno najmanj 10x do 30 ali več x manjša. Verjetno razumeš namig, ki se kaže v obratnem sorazmerju.

Kakorkoli ... ni res, da se v teh 32 MB zapiše fiksno število datotek, temveč se te stalno spreminjajo in sicer ko se neka pesem odvrti ta izprazni prostor pesmi, ki do tedaj ni bila v predpomnilniku, kar pomeni, da je v vsakem trenutku predvajanja v predpomnilniku enako število različnih pesmi. Razlika je le v tem, v kakšnem načinu jih želiš poslušati. Bodisi po albumih, bodisi naključno, po svoji 'playlisti' ... Ravno omenjeni pomnilnik ti omogoča tudi hiter prehod med različnimi pesmimi ali albumi.

Upam da sem ti uspel pokazati zmoto, ki jo navajaš v svojih trditvah.

Apple oglašuje uporabnost ipoda kjerkoli, a pozablja na besedo kadarkoli. Iz primera sledi, da apple ni uporaben za aktivne športe, kar tek vsekakor je, kar je razvidno tudi iz njegove velikosti. Lièno ohišje, preprosti uporabniški vmesnik, dobra blagovna znamka, (še) niso porok za uporabo kjerkoli in kadarkoli, èeprav nas želi bogat marketinški stroj preprièati v nasprotno. Proizvodnja mobilnega mp3 flash predvajalnika kapacitet nad 1GB pa je trenutno še nedosegljiva oziroma neekonomièna tako za proizvajalce kot za kupce.

Iz izkušenj ti lahko povem, da se iPod v praksi izkaže kot odličen predvajalnik glasbe in to predvsem v smislu uporabe kjerkoli in kadarkoli. V prid mu govorita velikost pomnilnika, kot vzdržljivost baterije in tehnologija, ki onemogoča prekinjanje zaradi tresljajev. Z nekaj dodatne opreme, ki je namenjena prav športnikom (naprimer t.i. armband) postane izjemno uporaben pripomoček. Vsem nejevernežem predlagam, da ga, če je to mogoče, preizkusijo in se sami prepričajo. Ne jemljite tega kot reklamo, gre le za predstavitev konkretnih pogledov na zadevo, ki izhajajo iz izkušenj.

Glasba je dober motivator, a vse ima mejo. Lahko kupite vrhunsko mp3 predvajalo, katerega barve ter najmodernejša silhueta bodo prikovali poglede vseh mimotekaèev, lahko se napravite v "kevlarsko" tekaško opremo, a ne pozabite na "ptièke" (in avtomobile Smile), ki bi vam kdaj pa kdaj radi kaj povedali ali pa na tišino jutranjega teka, ki pogosto pove veè kot najmoènejši hi-fi sistem. p.s. preprièan sem, da bo še lep èas premiènih 512MB dovolj

Tole pa je edini del tvojega odgovora, s katerim se popolnoma strinjam. ;)

Pa brez zamere in veliko tekaških užitkov vam želim vsem skupaj.
 sonata arctica
Odkar sm dobila MP3 player ne morem več brez njega tečt. razlog za to je ta, da ne prenesem poslušat sebe k sm zadihana. to me nardi sam še bl zmatrano oz. sam zdi se mi tako. in pol moram imet muzko da preglasi moje sopenje in zadihanost :lol:
Imam pa tud eno zelo slabo izkušnjo. Ker sem privrženka metala pač poslušam metal tud med tekom. Največkrat je to tako imenovani power metal, ki ima name učinek eksplozivnosti... kar dvigne me. No in ko sm enkrat med tekom poslušala enega trenutno svojih najljubših power metal bandov, Edguy, sm dobila tolk energije, da sm kar tekla... k da ne bi ble moje noge, kar neslo me je. in povrhu vsega sm tekla po ritmu komadov, ki pa so bli bolj ali manj zelo naspidirani. In tako sem lepo kar nekaj časa tekla tempo, ki je bil zame prehud (to sm ugotovila po tem, da mi je ratalo slabo v želodcu pa v glavi... povsod!). Zdej bolj previdno izbiram komade in bande, ki jih poslušam, ko tečem :wink:
 Uri
Jaz imam pa problem pri MP3 playerju. Ko tečem običajno nosim še uro oz. merilec (Polar). Zgleda, da mi MP3 player malo meša štrene, saj mi včasih utrip nenormalno naraste, ali pa pade, v glavnem, ne šteje mi prav. :shock:
Ko nimam playerja, je vse OK z moo uro. Ampak je res tako fajn teči z glasbo, da se mu res ne bi odrekla.
A imate vi tudi takšne težave? Oz. se da dobit kakšen MP3 player za tekače in ki ne meša štrene merilcu? Sem že brskala po trgovinah (Big beng), pa ga niso imeli. Hvala.

Lp
 mznida
Pozdrav

Kak mesec nazaj sem si tudi jaz omislil mp3 predvajalnik; in sicer 512mb predvajalnik, ki so ga imeli v akciji pri comtronu za 13k sit, zdaj 14k sit.

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=41691

Ima v bistvo vse kar rabiš, gor pa dobiš nekje 100 komadov v malo boljši kvaliteti (nekje 5-6 ur).
Stvar je do zdaj delovala odlično, le ko se pregreje, se kar sam ugasne, tako da ga ponavadi moram imeti nekje na zračnem, največkrat za pasom ali pa v roki (posebej ko je vroče).
Poraba je za moje pojme majhna: uporabljam NiMH akumolatorje 650mAh in deluje od 5 do 10 ur, odvisno od glasnosti.

Slušalke ki so bile zraven niso preveč dobre, zato uporabljam Vivanco slušalke iz Big banga za ~1.5k sit. Ne vem več kateri tip so ampak so podobne tisim ki jih predlaga bigk in se zataknejo za ušesa in tudi zvok je dovolj kvaliteten. Dopade pa se tudi, da je žica napeljana z zadnje strani čez uho in zato sploh nič ne ovira med tekom.

Zdaj mi še manjka neka torbica za pas ali pa trak za roko pa sem kompleten. Če ima kdo kakšen predlog se priporočam

@Uri; mam podoben problem, sicer nimam polar ure temveč tisto poceni hervisovo varianto, ki jo itak vsaka malenkost zmoti, pa vseeno, če ti kaj pomaga; ko nosim predvajalnik in uro v eni roki, mi ura stalno neke čudne cifre kaže, ko pa je predvajalnik v eni roki, ura pa na drugi, tedaj ni nekih problemov; torej poskusi čimbolj oddaljiti predvajalnik od ure pa upaj da bo pomagalo :wink:

Dovolj je te moje ne tako kratke recenzije; pa uživajte ob glasbi in teku
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No tudi mene zanima ali je možno da ti MP3 zmeša pulz. Meni se je to zgodilo tudi enkrat pa nisem bila sigurna da bi bilo to lahko od MP3-ja.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA