štenga napisal/-a:Do drugega leta tek na stran, se bom pa udeleževal ZPPP in skrbel da bo spodnji (pohorski) cilj vsakokrat dosežen.
No po letu in pol (zgornji post je iz novembra 2013) se zopet vračam k teku. Zakaj? V službi smo se iz heca prijavili na 5k, ki bo čez 6 tednov. Zaradi prijave se je kmalu začela tekmovalnost nato stave + trash talk, itd

.
Naj dolžina teka ne zavede bralcev, ker ni cilj priti do cilja ampak je cilj to storiti čim hitreje (kar pa ni več enostavno). Ker je bilo že dosti tem na tem forumu v smislu: "čez 1 mesec mam cooperjev test za sprejem v .... kaj naj naredim", sem se odločil, da objavim tu moje priprave in napredke - mogoče bo kdo lahko kaj uporabil (ali pa izvedel česa ne sme storiti

).
Za začetek sem danes šel na stadion, da preizkusim svojo hitrost. Za 10 krogov (4km) sem porabil 18min in 40s oziroma 4:40min/km. Pri tem se nisem šparal ampak kolikor je pač šlo. Prvih pet krogov sem držal tempo pod 1:50/krog, vendar mi je zaradi pomanjkanja kondicije le-ta padel na 1:55+ pri zadnjih petih krogih - pa še to je šlo le z težavo.
Do stadiona in nazaj sem tekel (počasi), tako da je celoten trening predstavljal 8,3km v 45min. Pri poti nazaj se mi je na stopalu naredil žulj (pač stopalo še ni utrjeno), zato je bil tek že zelo pomešan s hojo. Zaradi žulja nekaj dni ne bom tekel ampak raje delal druge vaje (trebušne, raztegovanje, yoga, noge,...).
Kaj bi rad dosegel? Realno mislim da lahko pridem pod 4:15min - tekmovalnost pač pri meni naredi svoje. Na drugi strani tekmujem proti dvema sodelavcema, ki tečeta polmaratone (~1:40). Pri direktni primerjavi nimam možnosti, a ker se gre za kratko razdaljo se mi zdi da imam dobre možnosti (poleg tega sta čez zimo počivala) - treba pač biti optimist - a ne

.
*Letos sem do sedaj vse skupaj pretekel okrog 30km.