- 18 Apr 2004, 13:02
Helou!
Moja izkušnja s sponzorji je takšna, da sem za nastop na NYCM zbral 200.000SIT sponzorskih sredstev. Za to sem moral na majici nositi 5x2cm velik napis enega izmed izdelkov. V NY ime nekega izdelka, ki niti ni trženo v ZDA verjetno pomeni absolutni nič.
Da ne bo pomote, sponzorstva, čeprav v lastni firmi nisem dobil na lepe oči, temveč sem moral napisati prošnjo, pri direktorju ene od naših enot pa "personalno" predstaviti zadevo.
V glavnem, kaj hočem povedati. Ta poteza s tekaškimi dresi se mi zdi precej izkoriščevalska s strani sponzorja/jev samih. Že tako ali tako imajo popolnoma proste roke pri oglaševanju na forumu samem, pa čeprav so sponzorji strani. (Me prav zanima, če bi tako lahko propagiral svojo "štacuno" kdo drug, npr. tisti pri katerem jest kupujem športno opremo.) S prispevkom, ki ste ga plačali za nakup dresov ste več kot plačali sam tisk in pa tudi delež pri opremi sami. Zatorej bi bilo tudi s strani sponzorja skoraj etično, da same drese tudi oblikovalsko malo bolje pripravi. Zame je to, kar so/ste naredili skrajno nesprejemljivo. Glede na to, se tudi nisem odločil za nakup.
Kar sem napisal ne leti na naše (Ero, Milkec,..), ki so verjetno vpregli vse sile v organizacijo, in verjetno tudi niso imeli "pravo na glasanje" pri oblikovanju in koliko "oglaševalskega prostora" bodo sponzorji zasedli.
Izkoristil sem svojo pravico in predstavil sem svoj pogled in svoje mnenje in ne nameravam s komerkoli začeti vojne, ali se kregati na tak ali drugačen način.
Malo besni Bajsi
pies: Mečkatorjevih vrečk ne kupujem "za inat"!
Čao, NM Bajsi
LAUF MACHT FREI!