Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Maša
Tanjusha napisal/-a:
Lahko imas boksarja, ki je ful priden, lahko imas zlatkota, ki kot nor skace na ljudi ...

.

priden bokser sploh ni taprav :lol: (ok, mal velik se hecam, ampak imam doma živo boksersko tolovajko - ki je do ljudi na smrt prijazna, da ne bo pomote!!)
 Tanjusha
Masa, mogoce malo narobe izrazeno :) Pac vsak pes je lahko nevzgojen - to je seveda odvisno od lastnika, pes ni nic kriv. Je pa res, da so nekateri ze po karakterju malce bolj divji in razigrani kot drugi :P Pri ljudeh je isto :roll:
Uporabniški avatar
 NaceM
Maša napisal/-a:
Damijan napisal/-a:
Maša napisal/-a:Uf, me prav zanima koliko ljudi pri nas ima zlatega prinašalca za nevarnega :shock:

Premalo...

Točno tako.

Kot sem že enkrat omenil.. Goldiji so 1. po ugrizih ljudi v Sloveniji (pa ne samo ljudi - ravno danes med jutranjim tekom je en goldi napadel mojega psa)... In, da ne bom dobil spet navedeno, da jih je največ... Jih ni, največ je nemških ovčarjev.

:):)

In... Ni tako dolge tekaške proge, ki je moj bokserček...
Slika .... ne bi zmogel in vsaj v 80% gre z menoj. Razen takrat, ko se s šprintaricami naganjam po tartanu, ga pa lepo privežem, da me opazuje iz senčke. :)
Uporabniški avatar
 Loni
Na žalost ne več, je med invalidsko upokojenimi pri svojih komaj 8ih letih. Prej pa na enournih tekih vedno zraven, na daljših pa ne. Pasma labradorec, vedno odvezan, tekel poleg (bratova vzgoja), napadlo ga je pa vsako ščene, z večjimi psi nisva nikoli imela problemov. Zdaj se pa samo še sprehajava oziroma ga pridem po teku iskat, da se skupaj iztečeva.
Uporabniški avatar
 NaceM
Maša napisal/-a:Ooo, Bobi CAR! :D

Slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 HanaMB
Z našim se ne da kaj tečt-je namreč francoski buldog. Strašen vohljač. V smeri od doma čita in piše po vsaki travi in vogalu. Domov grede pa skoraj vedno teče (prostovoljno, seveda). Se hecam, da skrbi za moje intervale. Za par trenutkov teče kot blisk hitro, da ga komaj dohajam, pa upočasni in spet divja. In potem rabi dolgiiiiii počitek.

Sem pa zadnjič tekla z bratovo labradorko. Rojena tekačica :D . Ni trznila, ko sva srečale druge pse in zelo enakomerno je tekla.

Uuuu, strašno simpatičen smrček ima ta Bobi :lol:
Uporabniški avatar
 Bali
Tudi moja nemška doga - pes Lupus, je že invalidsko upokojen in mi žal ne dela več družbe pri teku. Si pa želim, da bi spet lahko kdaj tekla v takšni družbi. Ko sva pa tekla skupaj, sva pa na začetku malo hodila, da je opravil nujne potrebe, potem skupaj tekla (vedno je bil ob nogi brez povodca), na koncu pa sva se še malo razhodila. Je bilo pa zelo fino, ker sem se tudi v temi upala jit na polje laufat.
 Matej79
Jaz našega vzamem s seboj samo kadar se mi res da ubadati z njim in predvsem "okolico". Namreč sem lastnik najbolj odbitega sibirskega huskya in tek z njim predstavlja precejšen fizičen napor. Kot prvo je v njegovi "divji" betici zapisano, da je pes vodnik in je vedno pred menoj. :) Kot drugo ni nikoli odvezan, kar pomeni, da se vsaj v prvih kilometrih trudim držati njegov tempo, nato pa poizkušava vsaj približno na poleg. Druga stvar so ostali psi, ki se tako radi repenčijo in naš ne ostaja dolžan niti pikico...in kot zadnje mi je največja muka ta, da se moram ubadati z debi*nimi lastniki odvezanih psov, katerih psi so ničkolikokrat že napadli našega in potem sem običajno kriv jaz, ker imam huskya, ki ga druge pasme ne marajo (to zadnje je bila razlaga enega možakarja izpred parih dni). No tako si bom za med tekom s psom sedaj umislil, še leseno palico oz. učitelja bratstva in enotnosti...pa ne za kosmate štirinožce..ampak za neodgovorne lastnike, ki jim je težko imeti privezanega psa.
Uporabniški avatar
 lenči
Matej79 napisal/-a:Jaz našega vzamem s seboj samo kadar se mi res da ubadati z njim in predvsem "okolico". Namreč sem lastnik najbolj odbitega sibirskega huskya in tek z njim predstavlja precejšen fizičen napor. Kot prvo je v njegovi "divji" betici zapisano, da je pes vodnik in je vedno pred menoj. :) Kot drugo ni nikoli odvezan, kar pomeni, da se vsaj v prvih kilometrih trudim držati njegov tempo, nato pa poizkušava vsaj približno na poleg. Druga stvar so ostali psi, ki se tako radi repenčijo in naš ne ostaja dolžan niti pikico...in kot zadnje mi je največja muka ta, da se moram ubadati z debi*nimi lastniki odvezanih psov, katerih psi so ničkolikokrat že napadli našega in potem sem običajno kriv jaz, ker imam huskya, ki ga druge pasme ne marajo (to zadnje je bila razlaga enega možakarja izpred parih dni). No tako si bom za med tekom s psom sedaj umislil, še leseno palico oz. učitelja bratstva in enotnosti...pa ne za kosmate štirinožce..ampak za neodgovorne lastnike, ki jim je težko imeti privezanega psa.

Matej, res ne vem, kaj narediti z lastniki psov, ki svoje pse pustijo prosto tekati in gristi vse po vrsti. Danes bila napadena jaz osebno, na srečo mojega psa ni bilo zraven (irski seter), smo ga pa pred dvemi meseci že peljali na operacijo zaradi napada psa. Z mojim psom ni problema tečt, res zarenči nazaj, če ga kdo ogroža, sedaj sploh, ko je bil tako grdo napaden. Me je pa kar malo strah zanj, če tečem bolj po sprehajalnih poteh.
Uporabniški avatar
 RoKo
S psom ne tečem, proč od njega še manj, ponavadi obstojim in čakam, da pridejo po njega. :lol: :lol:
Nimam slabih izkušenj, mi je pa grozno neprijetno če laja in renči name. Najlepše je , če je za ograjo.
 Matej79
Tudi našega je zdelal en rotvailer, ko je bil še mlad in prijeten do vseh ostalih psov. No danes je pa situacija drugačna in me zanima kako bi bilo, če bi še našega imel odpetega...pokol. In res je problem teči s psom zaradi mnogih neotesanih lastnikov psov, ki svoje pse veselo spuščajo med folkom...ker kao:".. njihov pes nikoli ne napada." No to je bila še ena cvetka istega možakarja, kot sem ga že omenjal zgoraj. Samo ne vem, kdo je potem obgrizel našega huskija???

Kaj naredit? Jaz sem se odločil, da bom gladko vsak napad prijavil policiji, ker se mi pa res zadnje cajte redko zgodi, da prideva cela nazaj. Zahteval bom kompletno povračilo zdravljenja pri veterinarju,ipd.
Pes je za na vrvico, pa neglede katere pasme je...vsak ima kosmata ušesa, tudi moj...in tudi zato zanj ne jamčim. Pse na vrvico in pika.
Uporabniški avatar
 lev-inja
Jaz si tudi zelo želim tečt v družbi moje psičke. Vendar je prevelika in pretežka pasma, da bi zmogla moje podvige, kljub temu, da so začetniški :(

Vsem, ki vam uspeva tečt v pajsji družbi, kar malo zavidam :twisted:
 malamut
Tudi sama sem poskušala tečt z mojo malamutko. Žal imamo tudi na našem koncu veliko odvezanih psov, ki napadajo mojo psičko. GLede na to, da je zelo močna jo včasih res zelo težko obvladam pred temi psi. Včasih si mislim, da jo bom še sama spustila pa naj obračuna z njimi. Ampak kaj ko psi niso nič krivi za to. Sem pa tudi že razmišljala, da bom lastnike prijavila ob naslednjem napadu na psičko ali pa name.
Drugače pa zelo rada teče. Problem je edino ker nima enakomernega teka. Ona se kar spomni in čist podivja, da jo komaj še uspem lovit. Ampak nama gre že nabolje in mislim, da bova čes čas lahko skupi lepo tekle. Jest bom delala še mal na hitrosti ona pa se bo tud morala mal prilagodit in zmanjšati svoj tempo. Pol bo pa res užitek.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
malamut napisal/-a:Tudi sama sem poskušala teèt z mojo malamutko. Žal imamo tudi na našem koncu veliko odvezanih psov, ki napadajo mojo psièko. GLede na to, da je zelo moèna jo vèasih res zelo težko obvladam pred temi psi. Vèasih si mislim, da jo bom še sama spustila pa naj obraèuna z njimi. Ampak kaj ko psi niso niè krivi za to. Sem pa tudi že razmišljala, da bom lastnike prijavila ob naslednjem napadu na psièko ali pa name.
Drugaèe pa zelo rada teèe. Problem je edino ker nima enakomernega teka. Ona se kar spomni in èist podivja, da jo komaj še uspem lovit. Ampak nama gre že nabolje in mislim, da bova èes èas lahko skupi lepo tekle. Jest bom delala še mal na hitrosti ona pa se bo tud morala mal prilagodit in zmanjšati svoj tempo. Pol bo pa res užitek.

Ja ker samec pa je tako smešen da se spušèa v spopad s samico pa še tako dostojanstveno pasmo kot je ta?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA