Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Urshka
DuleKTKV napisal/-a:Bravo Urshka, tako se rešuje težave :clap:

Hvala... :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 Andraz
ok, še jest dodam neki k temi, psa se pač ne smeš ustrašit, s tem nimam problemov, primer

sta me neki večer nič hudega slutečega iza žive meje napadla 2 ovčarja, bila je že noč, logično sem se ustrašu itd. ampak sem se jima tud čist konkretno postavu po robu. Sta renčala, lajala in se zaletavala proti meni, jest pa sem na ves glas rjovel nazaj, no po parih sekundah, sta se me bolj bala kot jaz njiju.... tko nekak gre to!! Ko sem bil mim, sem si reku, da bom začel z pištolo okol tečt

:lol:

pa ni tko hudo! Verjamem pa, da je predvsem ženskam bad ob takem dogodku, vsaj ponam jih nekaj, ki same sploh ne grejo ven!!

lp
a.
 gs1422
V mene je tudi prejšnji teden zletel ovčar, ženska je pa samo gledala pa nič rekla. Ko sem videl, da se nima namena ustaviti sem uporabil tvojo metodo in jaz skočil v njega. Zakričal in se pognal za njim. Nekaj metrov sem ga preganjal, potem pa sem se obrnil pa je spet začel leteti za menoj. Potem sem pa znorel, začel kleti, kričati nanj in na žensko ter leteti za psom. Psa sem preganjal skoraj pol kilometra. Če bi ga dobil bi ga zadavil, pa nisem več imel moči, da bi letel za njem. Sem se obrnil in tekel svojo smer, pes pa je samo čepel v travi, molel jezik ven in čakal na lastnico.

Glede na to, da se je to zgodilo letos že več kot 10 ič, da ženska ne razume, da pes ni normalen in ga še vedno sprehaja brez povodca in nagobčnika naslednjič kličem policijo. Če ne z lepega bomo pa z grdega.
 Anina
Sama sem lastnica dveh psov in priznam, da je najbolj "komot", da psa spustiš s povodca, da se sam podi okoli. Mojih psov ljudje sploh ne zanimajo, znata pa postati zoprna, če zagledata psa ali mačko. Takrat me sploh ne slišita in ignorirata vse ukaze čeprav sta dokaj poslušna). Zato ju spustim vedno in samo na takih prograh, kjer vidim vsaj 50 m naprej, da ju lahko dam na povodec, če vidim kakega psa. Prav tako ju dam na povodec, če zagledam tekača, sprehajalca, kolesarja... pa ne zato, ker bi psa drugače zapodila v koga, temveč zato, ker razumem dejstvo, da se nekateri ljudje psov bojijo.
Zato se mi zdi hudo grdo od lastnikov psov, ki svojega psa ne odpokličejo ali privežejo na povodec in se ogroženemu tekaču niti ne opravičijo. Da ne govorim o tem, da imajo naslednjič psa spet spuščenega. Zaradi takih lastnikov psov smo potem vsi v slabi luči.
gs1422, če imaš s tem psom večkrat (ali bolje rečeno: z lastnico) take izkušnje, kar pokliči policijo. Bo vsaj kazen plačala in malce razmislila. Pes mora biti na povodcu, zakon je zakon.
Uporabniški avatar
 Darja
Anina, če bi vsi lastniki psov ravnali vsaj približno tako kot ti :clap: , bi bila na forumu ena tema manj :D
Uporabniški avatar
 Damijan
gs1422 napisal/-a:... Potem sem pa znorel, začel kleti, kričati nanj in na žensko ter leteti za psom. Psa sem preganjal skoraj pol kilometra. Če bi ga dobil bi ga zadavil, pa nisem več imel moči, da bi letel za njem. Sem se obrnil in tekel svojo smer, pes pa je samo čepel v travi, molel jezik ven in čakal na lastnico.

....

:rol: Ej, oprosti, a tole si kar preveč živo predstavljam. Saj vem, je moralo bit hudo, a vseeno... Tak - iz varnostne razdalje - bi prav rad videl tole sceno.

... tudi kak posnetek sebe bi dal na razpolago, če bi obstajal...
Uporabniški avatar
 gera
Na to temo je bilo sicer že veliko napisano, zato se nisem hotela mešati, ampak tema se kar nadaljuje... kot sem že omenila v prejšnih temah o psih, se ne sme obsojati psa, ampak lastnika. Tako kot nekateri ljudje niso primerni za vzgojo otrok, nekateri pač niso sposobni za psa. Vrvica ni vedno rešitev, mojega fotra je ugriznil pes na vrvici, v mojo psičko skačejo druge psičke, ki so na vrvici, a jih njihovi lastniki ne morejo zadržati. Jaz v teh primerih bolje obvladam svojo, če je spuščena, ker potem malo živčno hodi ob meni (če v njo skače druga psica), če je zavezana, se pa nekaj repenči, renči in vleče, čeprav nikoli nič ne naredi. Ne vem zakaj, ampak tudi prejšni pes (ki se je rad tepel s samci) je bil agresiven samo, če je bil na vrvici. Podobno je tudi s sosedovo psico, ki se v mojo zažene samo, če je na vrvici. Če je spuščena, gre pa samo kislo mimo. Seveda pa je treba odvezanega psa imeti pod kontrolo in mora ubogati, tega pa niso vsi sposobni. Jaz ne verjamem, da je pes nepredvidljiv, če je primerno socializiran in ima dovolj gibanja. Vsak lastnik, ki veliko časa preživi s svojim psom, lahko natanko predvidi vse reakcije. Tisti, ki svojega psa ne more obvladati, ga seveda mora imeti na vrvici, pa seveda ga mora fizično zadržati, ker nekateri tudi tega ne morejo. Pes žal rabi avtoriteto, nekateri več drugi manj.
 gs1422
Damijan napisal/-a::rol: Ej, oprosti, a tole si kar preveč živo predstavljam. Saj vem, je moralo bit hudo, a vseeno... Tak - iz varnostne razdalje - bi prav rad videl tole sceno.

... tudi kak posnetek sebe bi dal na razpolago, če bi obstajal...

Saj, ko sem jaz potem doma razmišljal in razlagal kaj se je zgodilo je tudi smešno izpadlo. Ampak je funkcioniralo. Gospa ima sedaj psa na povodcu, ko se srečava pa samo v tla gleda. Upam, da bo tako tudi v prihodnje. :lol:
 usmiljeni_brat
No pa se mi je zgodilo česar sem se najbolj bal. Naletel sem na enega izmed kretenov, ki se mu ne zdi vredno svojega psa sprehajat na vrvici. Najprej me je zverina lovila kakšna dva kilometra v hrib, potem pa sem se obrnil v prepričanju, da se bo pes umaknil, ker se seveda ni zgodilo. Ko sem videl, da me bo napadel, sem z vso silo v polnem šprintu brcnil s svojo maratonsko nogo v pasja rebra in posledično zgrmel po tleh. Pes je izginil neznano kam, rdečelični lastnik, ki ima silno srečo, da ga ne bom tožil, pa si je lahko poslušal repertuar mojih kletvic, ki mu jih lahko kjerkoli zdrdram še enkrat. Naslednje jutro sem obiskal kirurga, ki je diagnosticiral strgan ligament na sredincu leve roke in z mavčno oblogo bom tri tedne na bolniški.
Ob nasledniji priložnosti pa obljubim, da ne bom brcnil samo psa ampak tudi lastnika, ki je zavestno kršil zakon in bi lahko zaradi svojega kretenizma imel gromozanske stroške z državo in z mano.
J..o mu pas m...r!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
usmiljeni_brat napisal/-a:Najprej me je zverina lovila kakšna dva kilometra v hrib, potem pa ...

Usmiljeni brat, dober si, da si zdržal dva kilometra. Želim ti čimprejšnje okrevanje. Psa in lastnika pa naj zadene pravična kazen.
 gs1422
usmiljeni_brat, čimhitrejše okrevanje ti želim! Upam, da ti bo v bodoče sreča bolj naklonjena okrog pameti lastnikov kosmatih vreč bolh, kot do sedaj!
Uporabniški avatar
 Lepachuzes
pa pomislte...če te psi ganjajo ti tempo ful zraste...tko d to sploh ni tok slbo :D :D :P :P
Uporabniški avatar
 pajo
Najbolj se bojim pri teku mraka in posledično mrcine, ki jih niti slučajno ne vidiš- čutiš pač toliko bolj. Tukaj imam kar srečo kar se tega tiče bolj imam težave z malimi cucki, ki se zaletavajo pod noge. Ko mi je tik pred LJ maratonom tak cucek paral živce skoraj 1km in ko sem ponosno lastnico napizdil tako kot že nisem dolgo katerega ( v 3 poskusu toliko, da nisem odletel kolikor sem dolg in širok) in potem njeno vpitje kako se derem na bogega kužita, ki se tako rad igra pa čisto nič ne razumem... Butara kmečka in njej podobni lastniki hišnih ljubljenčkov! Imamo toliko ljudi brez dela in Zokiju predlagam kako naj obogati proračun: v roke vsa dovoljenja kot redarjem,fotiče,položnice in iskat zjutraj in zvečer kdo od pasjeljubcev pobira dreke od svojih ljubljenčkov okoli blokov in po naravi. V Nemčiji baje tole prav lepo špila. Zoki evo ti rokavico pa, da te vidimo če ti denar res diši!
 tomi_
Usmiljeni brat, vsekakor bi moral brcniti lastnika, ne pa psa, pes ni kriv,
če ima neodgovornega lastnika, mislim pa da te niti pes ne bi ugriznil,
če se je potem takoj umaknil, sklepam da ni bil nek agresiven pes,
če ga je lastnik sprehajal brez povodca.
Ne bom rekel, da je prav, da si zgrmel po tleh,
vsekakor pa tvoje znašanje nad nebogljeno živaljo ni bilo na mestu.
Kazen mora biti.

p.s. Vsekakor pa nisem bil zraven, lahko da se motim ampak po izkušnjah tako sklepam.

Brez zamere

lp
Uporabniški avatar
 NaceM
Ko sem treniral še atletiko, sem preklel vsakega psa posebej, ki mi je pokvaril trening. Ampak, že takrat se je videlo, kako je to, kakšen je pes in zakaj se zaletava v tekača, odvisno veliko bolj od LASTNIKA takšnega psa, kot pa od same živali.

Sedaj imam pa drug problem. Imam namreč nemškega bokserja, s katerim delava treninge skupaj. Ko tečeva med hišami, ga imam na povodcu. Ker tečeva vedno v trdi temi, imam sam oblečen odsevni telovnik, pes ima pa obešeno kresničko na ovratnico, ovratnica je takšna, ki se sveti in tudi povodec je fluorescentno zelene barve. Že preventiva zaradi ceste, ker - čeprav je osvetljena, je bolje biti viden.
Vedno naju ustrašijo trije psi (v eno smer je tura med hišami in potem po čistini dolga 2 km) raznih pasem, neki mali cucek pa vedno naju podi, dokler ga ne naženem. Ko prideva do travnika, pa psa spustim in ker je dresiran se malo lovi po travniku, potem pa mi lepo sledi. Tudi odpoklic ni nikoli problem.
Zaenkrat (razen enkrat z nekim idiotom) nisva imela niti problema s sotekači (če katerega srečava), niti z ljudmi, ki jih srečava na poti.
Naj povem, da s svojim psom še nikoli nisem imel problemov, ker je pač ena dobrodušna mrcina in sploh ne vem, kako bi lahko koga ugriznil, laja pa tako ali tako ne (po tem je ta pasma znana), se je pa že zgodilo, da mi ga je ugriznila čivava in še kakšen majhen cucek. Pa ni reagiral nazaj, ker je bil "pod ukazom" poleg!:D
Zaradi vsega skupaj me je majhnih psov veliko, veliko bolj strah kot "velikih". Seveda je pa absolutno odvisno od lastnika, kako psa vzgoji. Tudi čivava je lahko nevarna. Celo zelo nevarna!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA