- 28 Jan 2008, 22:34
Ko sem treniral še atletiko, sem preklel vsakega psa posebej, ki mi je pokvaril trening. Ampak, že takrat se je videlo, kako je to, kakšen je pes in zakaj se zaletava v tekača, odvisno veliko bolj od LASTNIKA takšnega psa, kot pa od same živali.
Sedaj imam pa drug problem. Imam namreč nemškega bokserja, s katerim delava treninge skupaj. Ko tečeva med hišami, ga imam na povodcu. Ker tečeva vedno v trdi temi, imam sam oblečen odsevni telovnik, pes ima pa obešeno kresničko na ovratnico, ovratnica je takšna, ki se sveti in tudi povodec je fluorescentno zelene barve. Že preventiva zaradi ceste, ker - čeprav je osvetljena, je bolje biti viden.
Vedno naju ustrašijo trije psi (v eno smer je tura med hišami in potem po čistini dolga 2 km) raznih pasem, neki mali cucek pa vedno naju podi, dokler ga ne naženem. Ko prideva do travnika, pa psa spustim in ker je dresiran se malo lovi po travniku, potem pa mi lepo sledi. Tudi odpoklic ni nikoli problem.
Zaenkrat (razen enkrat z nekim idiotom) nisva imela niti problema s sotekači (če katerega srečava), niti z ljudmi, ki jih srečava na poti.
Naj povem, da s svojim psom še nikoli nisem imel problemov, ker je pač ena dobrodušna mrcina in sploh ne vem, kako bi lahko koga ugriznil, laja pa tako ali tako ne (po tem je ta pasma znana), se je pa že zgodilo, da mi ga je ugriznila čivava in še kakšen majhen cucek. Pa ni reagiral nazaj, ker je bil "pod ukazom" poleg!:D
Zaradi vsega skupaj me je majhnih psov veliko, veliko bolj strah kot "velikih". Seveda je pa absolutno odvisno od lastnika, kako psa vzgoji. Tudi čivava je lahko nevarna. Celo zelo nevarna!